#VILÁGOM

Dumaszínház- a magyar imád fingós vicceket hallgatni vacsora közben

2011. december 18., vasárnap 08:00 |

Évek óta állunk értetlenül a magyar stand-up comedy-s szcéna töretlen, sőt egyre nagyobb sikerei előtt. Hiába néztük a tévében, vagy a neten, hiába hallgattuk a rádióban, egyszerűen nem találtunk választ arra, mi az, amiért ennyire zabálják ezt az emberek. Bár azt sem értjük, hogy a Bumerángot miért hallgatják annyian, de hát ez legyen a mi bajunk. Kérdéseinket csak úgy tudtuk megválaszolni, hogy beneveztünk egy Dumaszínházas előadásra, és az első sorokból néztük végig a magyar stand-up comedy-sok krémjét.

A stand-up comedy gyökerei a vásárokban, varietékben és cirkuszokban fellépő viccmesélő figurákra és bohócokra vezethető vissza, majd a 19. század vége felé kezdett kialakulni a műfaj az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Humoristák, írók álltak elő monológokkal, így például Mark Twain is elismert és kedvelt előadó volt. A következő nagyobb lépés a műfaj történetében a rádió megjelenése és aranykora jelentette. Ezután a műfaj jellemző helyszíne az éjszakai bárok és klubok lettek. Az ötvenes-hatvanas években megjelent a faji kérdés mint humorforrás, és egyre több lett a szexuális témájú tréfa. Ebben az időben lett népszerű például Woody Allen is. Az 1960-as évek második felében több fekete humorista is már vegyes közönség előtt lépett fel és lett népszerű.”- tájékoztat a Wikipédia.

Jobb, mint egy Rorschach-teszt

Az Élet és Irodalom ezt írja a műfaj nehézségeiről: „A stand-up comedy magyar jelentése a kiállás bandázs nélkül, vért nélkül. Kiállni mezítelen személyiséggel a nagyérdemű elé. A stand-up a kétségbeesettek kétségbeejtően komisz műfaja. Nincs segítség: nem a díszlet, a partner, a szerep hiányzik leginkább. Gyilkos nehézsége, hogy áttetszővé válik az emelvényre kiálló. Kilátszik kendőzetlenül valóságos személyisége. Ha pökhendi, ha hízelkedő, ha rátarti, ha lágyagyú, ha lenézően eszes. Nincs mese, nincs szerep mögé búvás. Jobb, mint egy Rorschach-teszt. Leleplezőbb a Szondi-sorstípusoknál.

A magyar ős stand-uposok között tartják számon Hofi Gézát, aki biztos, hogy nem örülne annak, hogy így emlegetjük, továbbá Maksa ZoltántFábry Sándort és Hajós Andrást is. Nem csak a nosztalgia jegyében, de bátran állíthatjuk, hogy Hofi Gézába több humorérzék jutott, mint a Fábry stand-up gyárából kitermelt fiatal humoristákba összesen.

Csütörtök este a Budapest New Orleans nevű helyre megérkezve rögtön feltűnt, hogy ide a nők miniszoknyában, kis sötét koktélruhákban járnak, a férfiak vasalt ingben, mintha egy színi előadásra jöttek volna, nem pedig enni valamit, közben pedig fingós vicceket hallgatni. Már majdnem meghatódtunk ezen a jelenségen, mikor szólt az egyik biztonsági őr, hogy itt nem lehet cigizni, csak neki. Rendben, letettük a kabátunkat, megkerestük az asztalunkat, és vártuk a varázslatot.

A Gyilkos-tó ma Öngyi-tó

Az erdélyi Zsók Levente nyitotta az estét. Ekkor még nem tudtuk, milyen szisztéma alapján építik fel a szervezők, rendezők az estét, de később nyilvánvalóvá vált, hogy Zsók Levente azért került a fellépők sorának élére, mivel az ő feladata lehetett a közönség agyfunkcióit olyan alfa közeli állapotba repíteni, hogy az elért minimális agyműködést igénylő tudatállapotban még azon is sírva röhögjön az ember, ha azt mondja a Gyilkos-tóra, hogy „ma már úgy is nevezik, hogy Öngyi-tó.” Zsók lassúsága és monotonitása nálunk egy alvás közeli tudatállapotba röpített, olyanba, ami akkor van, amikor csöpög a csap, és az ember legszívesebben szétverné a saját fején az éjjeliszekrényét, csak legyen már vége.

Az aranyérkenőcs-gyűjtő Hajdú

Utána Hajdú Balázs következett, aki, ahogyan a linkelt videóban is felvezeti magát, mintha nyugtatóra inna rendszeresen. Így állt ott előttünk alig néhány méterre ez a törékeny fiú, mintha teljesen máshol lenne. Nem is mertem akkor még enni, hiszen tényleg azon izgultam, nehogy elszégyellje magát, és elszaladjon a színpadról. Érdekes azonban, hogy sokkal több nő volt jelen a nézőtéren, mint férfi. Persze mondhatják most azt a férfiak, hogy azért, mert nekik sokkal jobb a humorérzékük, ami nyilvánvalóan igaz is, de talán más oka is lehet ennek. A következő megfigyelésünkre alapoznám a hipotézist: Egy falka miniszoknyás vérszomjas lány ült nem is olyan messze a mi asztalunktól, akik a hideggel, késő ősszel mit sem törődve olyan mélyen dekoltált ruhákat, felsőket viseltek, hogy azt nem lehetett nem észrevenni. Csillogó szemekkel figyelték Hajdú Balázs minden egyes mozdulatát, ami lassúsága lévén még az ötödik martini után sem eshetett nehezére a néha ok nélkül vinnyogva-köpködve-fulldokolva vihorászó lánykülönítménynek. Persze elszórva voltak még hasonló példányok, nem is kevés, csak erre az asztalra jól ráláttam, és voltak vagy 5-en. Néhány asztalon megjelentek már a tányérok, mire Hajdú belekezdett fingós-aranyeres vicceibe, amin csámcsogva röhögött a közönség.

Kormos Anett élete csupa móka

Ezután következett Kormos Anett, a mai csapat egyetlen női tagja. Minden elismerésünk a művésznőnek, mi biztosan nem mertünk volna kiállni a sokszor hálátlannak, de legtöbbször indokolatlanul hálás nőktől hemzsegő, zabáló közönség elé. A két srác után már tényleg megéhezett a társaság, a legtöbb asztalon megjelentek az alkohol mellett a tényérok is. Kormos Anettre nagyon kellett koncentrálni, mert igen hadar. Nagyrészt a férjéről és a gyerekeiről mesélt. Biztosan vannak emberek, akikkel minden nap történik olyan, amit ha egy színpadon elmondanak, akkor megvinnyogtatja a közönséget, csak nem mindegy a közönség összetétele. Megkérdeztük a biztonsági őrt az egyik szünetben cigizés közben, hogy nagyrészt kik is járnak ide. Mondta, hogy egyre több fiatal, nagyrészt egyetemisták, pályakezdők is, aminek végtelenül örültünk, hiszen Stand up-orszgában az egyetemistáknak és a pályakezdőknek van pénze, amit a legbutább dolgokra sem átallanak elszórni. (Egy jegy 3-4 ezer forint között mozog.) Persze több 30-as, 40-es párocska is volt itt. Bele sem merünk abba gondolni, milyen lehet a szerelmi életük, ha ráérős estéiken Dumaszínházba járnak. Érdekes adalék, hogy szülővárosomban elterjedt az évek során az a furcsa szokás, hogy születésnapra, házassági évfordulóra, sőt még nászajándékba is dumaszínház-jegyeket adnak egymásnak, aminek az ajándékozott általában mindig örül. Mielőtt még azt gondolnánk, hogy pusztul a vidék, ne ijedezzünk annyira, a fővárost sem kell félteni, a biztonsági őr szerint nagyon sok budapesti törzsvendégük van, amit pontosan nem tudjuk, hogy honnan tudja ő megállapítani, biztosan ismer minden tősgyökeres budapesti lakost.

A Dívány, tudják, ami legalul van

A törékeny apró termetű Kormos után, aki a 3 fellépő közül tényleg a legszórakoztatóbb volt, (bár most aztán tényleg nagyon jóindulatúak vagyunk,) a híres Kőhalmi Zoltán következett, akiről még az én apám is azt mondta, hogy egész tűrhető. Így teljesen optimistán álltam a dolog elé, igyekeztem félretenni minden előítéletemet. Kőhalmi azzal nyitott, hogy az asztalunkra mutatott, majd hangosan mondta a közönségnek, hogy hallotta, hogy itt vannak a Dívány.hu-tól. „Tudják, az az újság, ami az Index címoldalán van, a Velvet, a Totalcar meg úgy minden alatt, tudják, legalul.” Mosolyogva nyugtáztuk a fergeteges poént, majd vártuk tovább a csodát. Kőhalmi fél órája közben többször kaptam magam azon, hogy hangosan nevetek. Biztosan a kezdeti agymosás, a már elfogyasztott pesto szószban megfürdetett mozzarella golyócskák okozta elégedettség számlájára is rá lehetne írni, de a mezőnyben Kőhalmi tényleg nem rossz. Élvezhető, de csak is jóllakottan, és 60 perc agymosás után ajánljuk és csak igazán vakmerő olvasóinknak.

Legalább a vacsora finom volt

Az utolsó fellépő Lórán Barnabás volt, aki mint show-végi elem, bizonyára azt hivatott elérni, hogy a közönség az agyhalál-közeli állapotból, ismét hasznos, tevékeny tagjává váljon a társadalomnak. Mindezt olyan pofonegyszerűen sikerült elérnie, hogy már az ötödik percben egyre többen rendeltek alkoholt. Nem is csoda, másképp nehezen lehetett volna bírni. Mondhatnánk, hogy a szegény ember Fábryja a Lórán, de hát nem mondjuk, mert a Fábry is rettenetesen irritáló, de szegény Lórán sem egy Hofi. Pókerarccal ültünk, szinte megsemmisülve, mikor az utolsó felszabadító taps után végre elhagyattuk a tett helyet. A magyarok tényleg szeretik a legolcsóbb fingós vicceket vacsora közben hallgatni, ezért még fizetnek is, nem is keveset. Kiöltöznek, és utaznak bizonyos esetekben több 100 km-t, hogy láthassák a Fábry-gyár élő termékeit. Ha nagyon jó indulatúak szeretnénk lenni, akkor mondhatnánk azt, hogy egyedül Kormos Anett és Kőhalmi Zoltán ment át a vizsgán, de valószínűleg jövőre jön 15 új humorista, akik bátran átvehetik az ő helyüket. Felejthető, olcsó és mindenféle igényességet, sokszor a szellemesség legapróbb megnyilvánulásait nélkülöző este volt, a mozzarella golyócskák viszont finomak voltak.

A magyar stand-up comedy jelene

2003 végén nyitotta meg kapuit a Godot Kávéház Budapesten, amely a stand-up comedy műfaj képviselőinek kívánt fellépési lehetőséget biztosítani, és egyben népszerűsíteni a stílust. Azóta a Dumaszínház gyűjtőnév alatt egy országos comedy club hálózat alakult ki. A hálózat részét képezi a Godot Dumaszínház mellett többek között a Repeta Dumaszínház, a Hemingway Dumaszínház, a Zappa Café Dumaszínház, a nyíregyházi Index Café Dumaszínház, a szombathelyi Palace Dumaszínház, a veszprémi Diákcentrum Dumaszínház, a békéscsabai Phaedra Dumaszínház, a csornai Műkő Dumaszínház, a szolnoki Student Főiskolás Klub Dumaszínház, a gödöllői Trafó Dumaszínház a debreceni Lovarda Dumaszínház és a szentendrei Café Rodin Dumaszínház. A Dumaszínház kereteiben több mint 20 állandó, és számos vendég fellépő lép színpadra. Ismertebb fellépők többek között: Aranyosi Péter, Badár Sándor, Beliczai Balázs, Bödőcs Tibor, Csenki Attila, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Litkai Gergely, Felméri Péter. (Forrás-Wikipédia)

Ön szerint ki ma a legjobb magyar humorista?

 • 450
  Hajós András
 • 131
  Maksa Zoltán
 • 249
  Fábry Sándor
 • 1838
  Kőhalmi Zoltán
 • 447
  Kiss Ádám
 • 38
  Kormos Anett
 • 1632
  Bödőcs Tibor
 • 208
  Badár Sándor
 • 393
  Kovács András Péter
 • 170
  Litkai Gergely
 • 1389
  Hofi halála óta mindenki szar

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.18 19:33:44Flood

  Ajajj, azt hiszem vkit nagyon érzékenyen érintett a Kőhalmi poénja :D
  Belegondolni is rossz (nektek), hogy mit fog ezután kapni a dívány a Showder Klubban :)

 • 2011.12.18 19:37:09Rosszindulatú Vászka

  Vélhetően lesz egy dívány a színpadon és mindenki belefingik egyet. Esetleg a nézőtéren.

 • 2011.12.18 19:53:25blondeath

  Nem értem miért kell állandóan Hofi-hoz hasonlítgatni a mai humoristákat. Teljesen más tészta a kettő. Hofit sem szabad az ország első stand up-osának hívni mert nem az. Két külön műfaj a kettő. Félre értés ne essék Hofi szerintem is egy zseniális humorista volt. Ma már viszont nem ez az igény. Hofi ha most 20 éves lenne és beállna a stand up-osok közé lehet ki sem tűnne közülük. neki 1részt volt ideje kidolgozni a témáit amire manapság nincs idő. nem volt internet amire 2 percen belül kikerült minden szava. volt idő és lehetőség egy anyagnak kiforrnia magát mire képernyőre került. ráadásul mondhatni majdnem egyeduralkodó volt a pályán!

  A mai srácok sokan vannak! Sőt rengetegen vannak akik még csak próbálkoznak. 98%-uk csak azért mert divatos most a stand up de a maradék 2% valóban tehetséges! fél évente eladnak a tv-nek 30-40 perc anyagot amit nem mondhatnak soha többet méghozzá úgy hogy maradnia is kell egy 40 percnyi anyagnak ahhoz, hogy élőben is tudjon mondani valamit. Amit fél év múlva újra el kell adni a tv-nek. Tehát iszonyú rövid az idő. Megír egy anyagot lepróbálja 4x-5x közönség előtt és irány a tv. Hofinak évek teltek el két anyaga között. Ha ma 2-3 évig hegesztesz otthon 1 anyagot 15en lépnek a helyedre. Szóval nehéz ez.

  A kedvencem, hogy milyen szexuális élete lehet azoknak a pároknak akik szabadidejükben dumaszínházba mennek. Mi van???????????? Aki elmegy dumaszínházba az nem kupakol? :) Zseniális


  hát cikk írójának meg jó sok Hofi lemez hallgatást kívánok!!!

 • 2011.12.18 20:05:45seagull

  1. Nem értem ezt a felsőbbrendűség-érzést a szerző részéről éppen ennek a blognak a képviseletében
  2. Mint a szavazás is mutatja(ahova föl se került mindenki, aki arra érdemes lenne), igen nagy eltérések vannak a különböző előadók humorérzékének megítélésében. Látszik, hogy Kőhalmit kivéve nem a nagyágyúk voltak. Ez alapján mindenkire vonatkozó ítéleteket megfogalmazni finoman szólva is erősen kétsges.
  3. Ez alapján a Shodwer klubot élvező közönségre általánosító, lekezelő megfogalmazásokat tenni már bicskanyitogató, és szakmailag is erős tévedés.
  4. Hofi örök és nagy rajongója vagyok, de hogy az egész dumaszínházban összesen nincs annyi humorérzék, mint benne volt...ezt kár is kommentálni. Nem teljesen összehasonlítható a kettő, ráadásul a szerző az összesnek egy picike kis töredékét látta, de a pici szelet(és pár számára kellemetlen élmény(pl.nem lehet dohányozni) alapján erős öntudattal hozza meg ítéletét sekélyes ismeretei alapján az egész gárdára és a közönségre(?!) vonatkozóan.
  Gratulálok! Nekem is hamar megszületett a véleményem a szerzővel kapcsolatban.

 • 2011.12.18 22:40:53lOc (a pasztafáriánus)

  Bele sem merek gondolni a cikkíró értelmi állapotába ez után a cikk után.

 • 2011.12.19 00:12:30szgy

  azt hiszem a Showderesek két csoporta oszthatóak: egyik akiknek a humor mellett van stílusuk és úriemberhez méltóan poénkodnak, pl. Kőhalmi, Bödőcs, KAP, Felméri, Benk Dénes, a többiek meg simán csak parasztok, pl. Hadházi, Aranyosi, Csenki, Dombóvári, Szupkai. pl. a gyerekek születését szinte mindenki elmesélte, Kőhalmi aranyos, szórakoztató, vicces volt, Csenki meg olyan lealázó, otromba paraszt baromállat hogy majd' elhánytam magam tőle. Aranyosinak is sikerült már ezt a hatást elérnie. Hadházi többnyire csak a részegemberes hö hö he hö, mivan, figyelsz sablonokat ismételgeti.

 • 2011.12.19 11:25:46piszter

  jó hogy vannak a dumaszinházosok. én imádom őket. persze változatos stílusokkal találkozunk, néha kiemelkedő tehetséggel és minőséggel. kellenek nagyon. a legtöbb szereplő szerintem leírhatatlanul jó a műfajban.

 • 2011.12.19 11:39:23Pinka

  Nem értek egyet a cikkel, a Dumaszínházasok jók, és lehet, hogy én túl proli vagyok, de nekem nem tűnt fel, hogy csak fingós vicceket hallanék tőlük. Egy-két újoncot leszámítva ez egy nagyon jó kis csapat, az egyetlen akit tényleg nem bírok, az a Kormos Anett, pont aki a legjobban tetszett a cikk írójának... Hát nem egyezik az ízlésünk, az biztos.

 • 2011.12.19 13:07:52kblc

  Ez a cikk, ha másra nem is, de arra tökéletesen alkalmas volt, hogy egy csomó embernek az egekbe lője az agyvizét. Rosszindulatú, tudatlan, humortalan, magát újságírónak nevező valaki. Én már az indító mondaton elakadtam, mert hogy is néz ez a nő dumaszínház előadásokat tévében, rádióban és neten? Ezek szigorúan élő előadások, amiket tilos rögzíteni. Aztán láttam, hogy a címbeli dumaszínház helyett az első sorban már "stand-up comedy-s szcéna"-ként mossa egybe azt, amit nem szabadna, vagyis a Showder klubot, a rádiókabarét és a dumaszínházas előadásokat. Ez pedig hatalmas hiba, mert ég és föld a különbség egy tévében látható, előre megvágott néhány perces Showder klub anyag és egy élőben meghallgatott dumaszínházas fellépés között.
  A cikket pedig egyetlen esti műsorra alapozva készítette. Ez bosszantó de még nem volt vége, mert tovább olvasva úgyis megtudtam, hogy mivel elég gyakori látogató vagyok előadásokon, évekkel korábban párommal is voltam, sőt néha ajándékba is veszek jegyet, mitöbb, most is erre készülök, ezért unatkozom, igénytelenül szórom a pénzt és a szerelmi életem is szar. Mert Anett tudja ezt és megírta.
  Nem akarom ennek a szerzőnek a cikkeit olvasni többet és nem is fogom, ennyivel tudok tiltakozni a magam részéről.

 • 2011.12.19 16:14:33Vermine

  A cikk lényege (dekonstrukciós iskola szerinti elemzés): újságíró kisasszony irigykedik, hogy a közönségben fellelhető fiatal nők többsége csinosabb és/vagy dekoltáltabb nála (a mű szerintem ennél a passzusnál éri el csúcspontját!!), ezért sértődötten úgy dönt, hogy a műsort nem hajlandó élvezni - ami csak részben sikerül neki.
  Később lesajnáló hangvételű írásban emlékezik meg a rosszul sikerült estéről, melyben érintőlegesen megemlíti a magyar stand-up comedy műfajt, valamint néhány ételkülönlegességet.

 • 2011.12.19 16:14:41SATA

  " A magyarok tényleg szeretik a legolcsóbb fingós vicceket vacsora közben hallgatni, ezért még fizetnek is, nem is keveset. "

  Mi ez a magyarozás? Csak nem >nemmagyar< a cikk írója?

 • 2011.12.19 17:20:39Rosszindulatú Vászka

  Legnépszerübb cikkek:

  Dumaszínház- a magyar imád fingós vicceket hallgatni vacsora közben

  Muhaha :-D

 • 2011.12.20 22:47:11foreigner

  Eddig nem tudtam mért fikázzák annyit a Díványt, mert annyira nem is szar, mint a velvet. Most már értem. Ilyen irigy rosszindulatot :)) Szánalmas :)))

 • 2011.12.20 22:52:56foreigner

  Az ugye tiszta, hogy a humorérzék és az intelligencia között egyenes arányosság van? És máris megvan az ok, amiért nem értitek a sikerét :)

 • 2011.12.21 10:11:07Diamond Dave

  Most komolyan egy ilyen "10 legrosszabb karácsonyi film" meg "hogyan legyünk szexik" színvonalú újság munkatársa ítélkezik a jelenlegi magyar standup comedy mezőny felett?

  Ez olyan, mintha a Blikkben leugatnák az angol standup comedyt. Maximum azt a célt érte el a cikk írója, hogy egy bizonyos körről még rosszabb véleménnyel vannak az emberek, és ez nem a Showder Klub és közönsége.

 • 2011.12.21 11:50:19TGabi

  Mindenki szanaszét szedte ezt a cikket-ugyanakkor a csaj valahol nem rossz újságíró, mert ha az lenne, a kutya sem olvasta volna el az irományát, ezzel szemben csomó mindenkit felbosszantott vele.

  Viszont stand-up estre nem a leghumortalanabb fatyúkot kellett volna delegálnia ennek a rendkívül színvonalas kiadványnak. Az alpári vonal nekem sem nagyon tetszik, de van nagyon sok jó stand-upos. (Kőhalmi, Hadházy, Bödőcs, pl.)

  Ráadásul szakmai hibát is elkövetett azzal, hogy Kőhalmi kritikájára azonnal megsértődött és cserébe egyből elkezdte öklözni a műfajt és a szakmabelieket.

  Aki szerint meg Hofi nem ért a humorhoz, az ne nagyon véleményezzen ilyen témában. Nem elég érv, hogy neki lehetett-nagyon sok mindenki van most is kis hazánkban, akinek "lehet" bizonyos dolgokat, de nincs benne sok köszönet. Az öreg azért értette a dolgát, na.

 • 2011.12.21 17:07:24Tristee

  Kedves Anett, látatlanban és ismeretlenül is megdícsérlek, ugyanis nagyjából-egészéből a lényegre mutattál rá: azaz, hogy ennek a dögletesen unalmas műfajnak a maga tehetségtelen figuráival - az egy-két kivétel a szabályt erősíti - semmi köze nincs a lényünket gyarapító, jellemünket erősítő humorhoz. A legjobb esetben is olcsó, ostoba vásári szellemeskedésnek lehetünk tanúi, akinek ez tetszik - sokan vannak persze, itt, ezen a fórumon is feltünedeznek és óbégatnak - , az intellektuálisan olyan is.

  Arra biztatlak, hogy ne tarts az itteni óbégató tökfejektől és a legkisebb engedményt se tedd nekik - azaz semmi okod más esetben netalán "finomabban" fogalmazni. Bebizonyítottad, értesz a témához, nem úgy, mint az itteni, téged kritizáló tökfejek. Szóval: a legcsekélyebb engedményt se!

 • 2011.12.22 13:27:55petrócselly

  @Tristee : elmondom nálam ez hogyan is nézett ki :
  1, vettem két jegyet
  2, a csajommal beültünk a dumásokat meghallgatni
  3, kajáltunk és röhögtünk jókat kb 100 hasonló gondolkodású emberrel
  4, hazamentünk és legalább arra a kb 3 órára elfelejtettük hogy milyen megkeseredett, kritizáló szar honfitársaink vannak.
  5, másnap meg kibeszéltük a mellettünk lévő párocskát akik közül a pasi egész este kétszer mosolyodott el
  Akiket meg tehetségteleneknek tartasz azok nem kicsit megélnek ebből. Nem is sajnálom tőlük.

 • 2011.12.22 16:07:24batgirl

  hjfshdj

 • 2011.12.22 18:53:26Géza, kék az ég!

  Hát, kedves cikkíró, ahogyan mondani szokás: ahány ház, annyi baj legyen!

  Nagyon nem jön be neked a stand-up, látom, de pölö szerintem Hofi, a munkásmozgalmár volt egy nagy kalap szar az erőltetett, pártkáderek által megírt és megtűrt ún. "humorával" - na, az tényleg rossz volt! De, más nem lévén, mindenki "imádta"

  Tényleg legalul vagytok, jól mondta Kőhalmi, vacsorázni étterembe megyünk, nem proli módjára színházban falatozunk. Jó, hogy nem vittetek magatokkal újságban tepertőt...

 • 2011.12.22 22:03:04ColT

  "Évek óta állunk értetlenül a magyar stand-up comedy-s szcéna töretlen, sőt egyre nagyobb sikerei előtt."

  Miért értetlenül?
  Nem megmarketingelt, megpíárolt sz@r, hanem jófej emberek szorizgatnak - sajátot, vagy nem - és ez jó.
  Ennyi.
  Elfelejtette a világ, milyen más a mű, és az igazi? Gáz.

 • 2011.12.22 22:48:30ColT

  "Anettkarajongó"

  Hofira még mindig van igény, ezt kapd ki.
  Még ma is visítva röhögök rajta.

 • 2011.12.23 07:19:32ColT

  Khm, a szavazásból hol van a Hadházi, a Trabarna, a Felméri, a stb?

 • 2011.12.23 07:32:26Mirtil cica

  Hadházi dögöjjön meg, lehetőleg máma még.

  Mirtil

 • 2011.12.26 14:08:09tomsawyer2.0.

  TGabi: ezen jót nevettem. :)

  Há' honne' kérlek, jól mondod.:D
  Ha ide leírom, hogy "minden katolikus hipokrita, és 85 alatt van az IQ-ja, ráadásul proli" - garantálom, lesz ezer komment. Akkor én jó újságíró vagyok?
  Éljen! (Mindég is vágytam ilyesmire.)
  Vagy csak egy szimpla provokátor lennék?

  Óóóóh :(

  De nem írom ám le! MERT EZ EGY DEMONSTRÁCIÓ volt. De- mon-strá-ci-ó! Teccik érteni, moderátor kartárs, mit jelent ez a szó?

 • 2011.12.26 14:49:47Nina Skye

  hat en nem szeretek fingos viccet hallgatni, jo lenne ha a cikk szerzoje elterne a sajat kis mikroplanetajarol es nem altalanositana magyarra hamar ugyis prolikent vagyok definialva.

 • 2011.12.26 14:52:06Nina Skye

  nincsen ebben semmi rosszindulat, sem irigyseg ha az ember egyszeruen szova tesz azt ami egyertelmuen egy nagy SZAR. mit irigyelnek? Ugyan. Kozhelyes.

 • 2011.12.26 15:10:34Nina Skye

  na latom meg is halt a buli

 • 2011.12.26 15:13:04Nina Skye

  vagy meg tart a mozzarellagolyo:D

 • 2011.12.26 18:48:11kőpatak

  A cikket megjelenésekor éppen a címe miatt nem olvastam el, azóta is csak a kommentek miatt. Úgy tűnik, a poszt írója még mindig nem tudta megválaszolni az őt gyötrő kérdéseket. Ha elolvassa az általa belinkelt Wikipédia oldalt, abból kiderül, mi ez a műfaj, és miért olyan sikeres.

 • 2011.12.28 22:18:07flatus

  Még sosem vetődtem ide,máshová linkelték be ezt az oldalt és noha az indexnek napi látogatója vagyok, itt, "alul" még sosem jártam, de azt hiszem ez az első és utolsó látogatásom is egy egy ilyen helyen, ahol magát újságírónak képzelő idióta is klaviatúrát ragadhat.
  A cikk egy az egyben egy troll okádéka, mondhatni provokáció és élek a gyanúperrel, hogy csak nézettséget hivatott generálni, vagy rosszabb esetben a szerző lábon hordta ki az agyhalált.

 • 2012.01.01 18:00:58Catius

  Hofi egy humortalan senki volt, aki levezető szelepként működött a Kádár rezsimben.Hiányzott belőle ami a 30-as évek humoristájában benne volt, a rendszer igazi humoros kritikája, mert ezt már nem engedélyezték a számára, vagy nem volt benne elég conceptió.Helyzet és jellem komikummal operált, ami szép, csak nem úgy hogy előtte mások megírják. Ennek ellenére most is csodálkozom hogy a kiváló inteligentiával rendelkező Gundel leszármazott- Latinovits Zoltán - mennyire tudott rajta nevetni.Persze következetlenségei mindenkinek lehetnek.,

1 | 2 | 3 | 4 | 5

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta