#VILÁGOM

Matekóráról a kiállítótérbe: pucér barátnőit fotózza a 17 éves fotóművésznő

2011. december 14., szerda 11:48 |

17 éves lányról van szó, hobbija a fotózás, nem úgy, mint az átlagos tininek, akinek a Wii vagy a Facebook, vagy éppen a mangák jelentik az egyetlen kikapcsolódást. Kovács Zsófi még csak nem is a költséghatékony szuicidversírást választotta, hanem meztelen barátnőit fotózza, meg a tájat is azért.

Kovács Zsófi Miskolcon él és tanul. Kiállítása nem csak azért különleges, mert egy 17 éves lányról van szó, nem csak azért, mert Budapesttől majdnem 200 km-re lakik, hanem azért, mert kamaszlány létére úgy fogja a fényképezőgépét, és akkor kattint, ahogyan és amikor a nagyok is tennék. A Butik Presszó és Klubban december 2-tól láthatóak a képei az alsó szinten. Összesen 18 fotóról beszélünk (a névjegyképen kívül), ami ugyan nem egy ezer darabos puzzle, de megéri elmenni és megnézni. Nem csak a meztelen csajok miatt, hiszen rajtuk kívül van ott még néhány igen jól megkomponált természetfotó is. Zsófi elárulta, a természetfotózást kezdetben nem tartotta igazán nagy számnak, de nemrégiben ráérzett az ízére.

„Ezt a hobbit nem választottam, csak úgy jött, amikor a kezembe adtak egy profibb gépet. Egy Nikon D60-as gépet használok, egyszerű, 18-55-os kitobival. Ritkán érzem, hogy szükségem lenne ezen az alapfelszerelésen kívül másra is.”

5093565667 69e3c51a7c b
Fotó: Kovács Zsófia

Kovács Zsófi nem szeretne a fotózással profi szinten foglalkozni, ez számára tényleg csak egy hobbi, mint ahogy nekem 17 évesen a versírás és a légpuskázgatás volt. Ahogyan elmondta, ki tud ebben teljesedni, a feszültséget is remekül oldja, ami exlégpuskás létemre ugyan nehezen elképzelhető, és a képeket nézve sem, hiszen az ember fia pulzusa azért megugrik egy kicsit egy-egy jól beállított meztelen fotótól, az ember lánya szíve pedig szintén nagyot dobban egy nagylábujjon egyensúlyozó pillangó láttán.

Kovács Zsófi a továbbtanulás kapcsán még nem döntött, de azt tudja, hogy a művészet marad: talán animáció, illusztráció, dizájn területen keresgél majd, de még az újságírást is kilátásba helyezte. Következő kiállítása a Manzárd Cafén lesz májusban. A Butikban rendezett Inspiration című kiállítását pedig december végéig tekintheti meg mindenki, aki kíváncsi azokra a képekre, amikre Zsófi a legbüszkébb, hiszen ezeket állította ki.

Munkáit megtekinthetik a következő három linkre kattintva:
www.flickr.com/zsofici
www.flickr.com/egozsofici
www.infinitelifedrops.wordpress.com

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.14 20:07:19Alonso

  mennyi okostojás van itt. bárki nevezheti magát művésznek. tudtommal semmilyen törvényi rendelkezés vagy szabályozás nem tiltja ezt. nincs életkori határa sem. ha valaki úgy érzi művész, hát művész. vagy ennyire kibaszottul sznobok vagytok, hogy ha vki 17 és lány akkor hogy meri magát művésznek nevezni? szánalmas.
  Zsófinak csak annyit, hogy sztem várjon, amíg a melltartó-pánt lenyomata eltűnik és utána fotózzon:)

  Győzzétek már le az arcotokra települt hatalmas "sznobizmus" nevű parazitát!

 • 2011.12.14 20:24:40LION_heart

  A képeket megnézve kicsit vegyes a felhozatal, de vannak egész jók is közötte. 17 évesen szép teljesítmény. Mondjuk az látszik, hogy a posztíró kissé elfogult, sztem pont a nagylábujjon levő pillangó egy elég gyenge képe Zsófájnak.

  MIndenesetre azért nem kell mindenkit lefikázni, mint az ide kommentelők többsége. Az hogy egy pesti kocsmában lesz egy kiállítása, az is szép teljesítmény 17 évesen. Azért ez még nagyon messze van egy new york-i vagy londoni galériától, (mellesleg ezt a befutott magyar fotósok sem nagyon érték el) de ha majd el akar helyezkedni, akkor a CV-ben szépen fest. Így tovább, az biztos, hogy van hova fejlődni. De 17 évesen van is rá ideje bőven.

 • 2011.12.14 21:20:06Alf

  aha, persze - vel egyet kell értenem, annyival megdobva, hogy vajh miért pont erről van cikk magyarország legnagyobb internetes portálján?


  ...

 • 2011.12.14 21:21:33Alf

  a képek meg kevesek, minőségileg, mennyiségileg, meg csak úgy simán.

 • 2011.12.14 21:34:11tommygun

  Ari kiccsajok egymást fotózzák, felkonferálva mint "pucér barátnők", naná hogy rákattintunk. Sex sells.
  Most az kéne neki hogy egy általa is elismert fotós tekintély (ha van ilyen, LOL) porrá zúzza a képeit és az egóját, aztán a romok közül vagy feltör a tehetség vagy nem. Mondanivalója nincs, honnan is lenne 17 évesen, de divatfotós még lehet belőle mert jó képi fantáziája van amit itt-ott egész ügyesen tesz át fényképre.

 • 2011.12.14 21:49:47blackflowerblossom

  Ebben a kurva országban több száz kibaszott tehetséges ember van, akiket nem csak itthon ismernek el. Nektek ez kell. Melyik kicsit komolyabb, okosabb tinédzser lány nem megy át ezen a fázison? Semmi baj nincs ezzel, csak mondjuk ezután betenni egy valóban elismert, tehetséges, tanult (így vagy úgy) művészt, a hitelrontás maga.
  NNNA. mélylevegő, lenyugszik

 • 2011.12.14 22:12:08tea fan

  dr. Közbiztonság Szilárd

  "Mellesleg digitális géppel nem nagy kunszt fényképezni, akár művészi képeket is, egyrészt meg a beálltások nagy részét megoldja a fotós helyett..."

  Nagy tévedés, a gép legfeljebb a technikai megvalósítást segíti (azt erősen, bár nem minden esetben).
  Technikailag megfelelő kép nem egyenlő jó kép.

  "...az 1 jó kép miatt elpazarolt 257 képkocka 1 mozdulattal törölhető, és egy fillérbe sem kerül..."

  Ez igaz. Manapság sokkal kevesebbe "fáj" hulladékot gyártani. De a "készítsünk sokat és válasszuk ki belőle a legjobbat" megoldás nem új.

 • 2011.12.14 22:18:33tea fan

  Molra

  "Másodsorban, csináljatok legalább hasonló színvonalú képeket és akkor kritizáljatok!"

  Nem kell mesterszakácsnak lenned ahhoz, hogy megállapítsd: szar a kaja, nem igaz? (Gyéká: ez itt csak egy párhuzam, nem a képekről alkotott véleményem.)

  Van fantázia a fotókban, és mindenképp értékelendő, hogy plázapicsulás helyett fényképez egy fiatal lány - amúgy is hajlamos vagyok Cobainnal egyetérteni: "Szerintem valamilyen szinten bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel." -, de fotóművésznek azért még nem nevezném. Szerintem van itt némi hátszél, ami a cikket illeti.

  Zsófiának mindenesetre sok sikert kívánok, "van benne valami".

 • 2011.12.14 22:40:22sourcerror

  Nefürgyé' le?

 • 2011.12.14 22:59:09Ica a fekete cica

  Hűbzmeg, ma már mindenki lehet művész ha van egy digitgépe és tud kb helyesen exponálni. Azért kell ahhoz elég komoly önbizalom, hogy a netes galériákban látható képekből (gondolom legalábbis nem valami más minőségi kategória kerül a falakra) valaki kiállítást rendezzen....

  Mondjuk iskolai fotoszakkorben elmenne, de nyilvánosság elé rakni... hát nincs önbizalomhiány az szent.

 • 2011.12.15 00:12:41Mikro

  A csajszi tényleg amatőr. De az amatőrök közt tehetséges. Ha az oldal erről mutat be képet, akkor erről. Nem jön be, mást olvasol. Bejön, elolvasod. A cikk csak bemutatja, ennyi. Én személy szerint szívesebben olvasok erről, mint például idióta reality show-k szereplőiről, vagy egyéb. Nem mellesleg egy jó gép nem jelent semmit, amíg nincs egy egyedi látásmód az lcd kijelző mögött, ahogyan egy olcsó gép is elegendő egy művészi fotóhoz. Sőt egy telefon is. Fikázni könnyű, pár karakternyi odavetést bárki tud írni. Ez a mentalitás...brr...

 • 2011.12.15 00:20:36odamondó

  dr. Közbiztonság Szilárd

  ezt a felsorolást nem úgy írtam, hogy mind szar és értelmetlen. csak összefoglaltam milyen témák tuti nyerőek egy mai 20 évesnél.

 • 2011.12.15 00:33:42blackflowerblossom

  @dr. Közbiztonság Szilárd

  Miért ez az egy nem elég? Nálam kiverte a biztosítékot, hogy idekerült, még mondjuk egy nagyobb kiállítás, vagy esemény (kapásból tudnék ezret) meg sosem lát napvilágot.

 • 2011.12.15 00:49:49Gumininja

  Engem az újságírónő szűklátókörűsége idegesített fel a legjobban. "17 éves lányról van szó, hobbija a fotózás, nem úgy, mint az átlagos tininek, akinek a Wii vagy a Facebook, vagy éppen a mangák jelentik az egyetlen kikapcsolódást." Szerintem 10 tiniből 0.5 nek van otthon Wii-je. Magyarországon a Wii eladások a padlót súrolják. 10 tiniből 3 ha tudja első blikkre hogy mi a manga pontos meghatározása egyáltalán, nemhogy olvasna is ilyesmit. Ellenben 10 tiniből kb. 6 azt fogja mondani hogy szokott fotózni. De mindjárt az a szuper nem átlagos tini aki önjelölt fotóművész. Megnéztem az újságírónő korábbi munkahelyeit és úgy vettem észre, hogy a TV2 (nem mintha ha az annyira jó hely lenne), és az Index fontosabb témákkal foglalkozó részlege sem tartott igényt hosszútávon a munkásságára. Ez a Divány pont ideális hely annak aki ilyen cikket lehoz. Gratulálok -.-

 • 2011.12.15 02:57:44peteratti

  Nekem is volt egy ilyen esetem. Hatalmes szőrős pinaja volt a holgynek. Nagyon jo volt belturni, belenyalni abba ahatalmes szőrős punciba. Akkora pinaszore volt hogy ha bedolt akkor hatulrol a punciszor kiallt vagy 3-4 centit. A bugyija ugy kivolt dagadva mintha fasza lett volna. Oriasi pinaszor orisai elvezet. Mondtam is neki hogy indulhatna a Nemetorszagi szőrős pinaju nok ketevenkenti vilgversenyen ahol szerintem biztosan dobogos lenne.

 • 2011.12.15 06:22:46Fülesmaci

  Azért jó látni azt,hogy a fikázókon kívül akad pár jó hozzászólás is.Ha a mai tipikus 17-20 éves korosztályt nézzük akkor igenis szép dolog az amit ez a lányka művel.
  Drog,pia,cigi és egyebek helyett inkább a fotózást csinálja.
  A sok beképzelt fotós pedig kicsit lejöhetne a magasból pár pillanatra,gondolom senki nem úgy kezdte mint vérprofi.
  Ez a tipikus hazai mentalitás.Szóljuk le,alázzuk meg.Magam részéről sok sikert és kitartást kívánok neki.

 • 2011.12.15 06:29:57Surveyor

  Kurvajok a kepek, tehetseges a csaj, nagyon jok az otletei.
  A sok kis kocsog fikazo gondolom meg egy kort sem tudott lerajzolni egy feher papirra egesz szaros kis eleteben.

  peteratti: nem tudom hogy kapcsolodik a temahoz, de egyetertek. Ha igazi jo szoros pinakat akarsz javaslom a japan csajokat. Ok nem szoktak csalodast okozni ezen a teren :)

 • 2011.12.15 08:05:22HUN_Sector

  Fingtam egyet, majd lefotóztam a gázfelhőt a szoba sarkában. A címe: 'Ami láthatatlan'
  A képhez egy fél megapixeles mobilt használtam. Tessék mondani, művész vagyok?

 • 2011.12.15 08:34:24petyko92

  Juuuu..:D annyira szánalmasak vagytok..mia faszért kell baszogatni szegényt?? szerintem innen senkineksevoltmég kiálliása 17évesen.
  Inkább örülni kéne neki hogy nem egy heroinistáról van cikk hogy 2óránként lövimagát.. Ehez értetek basszátokmeg ...a savazáshoz..

  Jóvagy Zsófi!!!fotózz!

 • 2011.12.15 08:46:13zootyo

  Mitől különleges az ha valaki nem Budapesten lakik és elér mvalamit?! vízfejű pesti paraszt....

 • 2011.12.15 10:39:58Ica a fekete cica

  Na most itt letiltott kommentelés van, vagy sz@r a rendszer?

 • 2011.12.15 10:47:52tizennegy

  1. Az egészben semmi nincs, csak a fiatalok meztelensége, amire mindenki rábukik. Pusztán azt használja fel a csaj, hogy ő is fiatal, meg csaj, így nem basztatják a képekért, ha ugyanezeket a képeket egy felnőtt férfi csinálná, minimum meglincselnék.

  2. Mióta vannak digitális fénzképezők és nulla forintos költséggel bárki tud jó képet készíteni, a fotózás már nem művészet, hanem giccs kategória.

 • 2011.12.15 11:06:50fehéregér

  Jajmár! Miért csak a szélsőség? Mit kell állandóan egymásnak esni, de komolyan. Hatalmas fújolása a lánykának, aztán meg a fújolók fújolása, mindkettő szívesen trágárul. Nyugi.

  Amúgy meg (szelíden) szerintem is túlzás, legfeljebb játékosan lehet szó a művésznőzésről, a fotók messze vannak attól, ami művészet, inkább kicsit keresettek, manírosak, de 17 évesen nincs ezzel baj, amúgy meg jó, hogy fotózik, hogy agyal, hogy "vizualizál", de valóban kár lenne idő előtt elkapatni, mert arra ő farag rá.

 • 2011.12.15 11:20:44vizu

  Szívesen megnézném a többi képet is, de ebben az év végi rohanásban egyelőre esélytelen, később majd rájuk keresek. ( Tanítom a fotózást diákoknak, meg szakírok is róla)
  Most csak egyetlen megjegyzés: Mások ezért leköpnének, én megcsókollak, írta Petőfi Aranynak, a Toldi szája szélén kicsorduló nyálról.
  A modell enyhén poros ( nem koszos, a kosz bőrbetegség)talpa épp hogy értéke a képnek.

 • 2011.12.15 13:02:49tea fan

  dr. Közbiztonság Szilárd

  "A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb lesz 1 jó kép."

  Lehet, de szökőévente egy-egy jó kép nem elég.
  Én is hobbifotós vagyok, tele hobbifotós ismerősökkel, és úgy tapasztalom, hogy akinek nincs szeme, érzéke hozzá, szinte csak szemetet gyárt még többéves gyakorlás után is.

  Mikro

  "Én személy szerint szívesebben olvasok erről, mint például idióta reality show-k szereplőiről..."

  Egyetértek.

 • 2011.12.15 20:26:03vizu

  Közzb. osztó barátunknak, inkább csak biológia szakos diplomám, na meg az év ilyen és olyan publicistája díjat kiosztó grémium védelmében: "Kosz, (favus), az Acherion Schoenleini fonalgomba okozta bőrbetegség." lásd pl. Metapédia
  Mondjuk olvasmány élményből is tudható lenne, én Fekete István egyik öreg parasztemberét idéztem, csak nem tettem ki az idézőjelet.


  Közben mégis csak utánanéztem Zsófi fotóinak. Érdekesek, jól szerkesztettek,abba is hagytam a gyűjtögetést a "szintetikus kubista kompozíciók készítése montázstechnikával GIMP programban" órámhoz. Zsófi fotóit fogjuk feldolgozni, majd utólag engedélyt kérek tőle.

 • 2011.12.15 22:58:30petyko92

  fotóművészférfi vagyok :ASD

  [link]

 • 2011.12.16 05:39:14vizu

  Amúgy persze a fotók kapcsán végig kell gondolnom jó pár dolgot, pl:
  magánfotók és "közfotók" szerepe a diákok személyiségfejlődésében és az iskolai közösségformálásban.
  Az intimitás határai, stb.

 • 2011.12.16 07:32:07vizu

  A fotók esztétikai, narratív, vagy etikai értéktartalmáról megesett reflexiókat pedig - bizonyos szint fölött ( amely szintet egyébként mind Petyko, mind Zsófi fotói messze meghaladják. Jól komponáltak, a kompozíciós szándék mögül kibontakozik egy gondolkodó, reflektáló, alkotó ember értékvilága) természetesen eltérő emberi magatartásaink, eltérő életmódunk, értékrendünk magyarázzák.
  Ha valaki azt várja egy műalkotástól, hogy megtekintése után automatikusan üdözüljön, a művésztől pedig, hogy élje helyette művészi magasságokban szürkének érzett köznapi életét ( lásd Richard Bach mesterének kifakadását)az csalódottan, vagy dühödten támadja az abszolut zseni szint ( Leonardo, Velazquez, Picasso) alatt született műveket.
  Hát még a köznapiságban megjelenő művészi fragmentumokat. Utóbbi már a magas esztétikai tudományokban sem ritka. "Alszik a lány, feje szépen billen,
  Kétezer év tudomány felszisszen."

  Aki nem ilyesfajta megváltásért keresi a műélményeket, az persze bőségesen talál magának napi betevőt a leonardói szint alatt is.

  Ugyanez vonatkozik a cikkre is. Engem egyetlen szava, mondata sem zavart, nem túlzott, nem ömlengett, sorolhatnám még hosszan. Korrekt jelentés volt egy jelenségről, kitette, gondolkodjunk el rajta. Teszem. Köszönöm a szerzőnek.

 • 2011.12.16 10:45:32Démonmac1

  Vannak közte jó képek.
  Már megint részben ízlésről vitatkoztok:)

 • 2011.12.16 11:07:00tomsawyer

  A kosz - koszmó dolog picit azé' vicces volt.

  Szilinek megint igaza van, többnyire sajnos az van neki, az esetek 99 százalékában.

  A cikket nem minősítem. Minek.

 • 2011.12.16 18:24:26nizokk

  Nekem tetszik. Ha olvasod, csak így tovább!
  Kell valami empátia, és agyilag valami kis plusz, hogy valaki egy 17 éves ember alkotásaiban meglássa a valódi értéket. Nem gáz, ha valakinek hiányzik. Csak senkit nem kell fölöslegesen bántani.

 • 2011.12.16 19:08:34Almandin

  Nekem tetszik a képek többsége. Egyébként attól, hogy valaki 17 éves, lehet mondanivalója, tehetsége. Manapság divat alábecsülni a fiatalokat. Pedig a nagy művészek (Petőfi, Mozart, stb...) ilyen idős korukban is maradandó művészi értéket tudtak létrehozni. Előadóművészek közt is voltak-vannak, akik ebben a korban már befutott, elismert művészek voltak. A meztelen fotókról meg annyit, hogy szerintem ha nem pornográf céllal készül, akkor nem elítélendő, akárhány éves is a modell. A mai törvények sajnos arra is alkalmasak, hogy alaptalanul meghurcoljanak embereket. Sőt, a művészet történetének nagy alakjai sok aktfestményt, szobrot készítettek ifjakról, sőt, gyerekekről is. A felnőtt nőkről készült aktfestményeknél is lehetetlen megállapítani, hogy pont hány éves volt a modell.

 • 2011.12.16 21:02:09Helga Fürdich

  én is fotóművésznő vagyok. az önjelölt fajtából :Đ
  ([link] )

 • 2011.12.16 21:53:14petyko92

  Közbiztonság Szilárd

  lehet..de én csak fotózgatok azt amit meglátok és ugy látom van értelme lefotózni ..nem felvágásképpen raktam a linket :)

 • 2011.12.16 22:33:38Helga Fürdich

  petyko92 jól gondolom hogy ismerősök vagytok a 17 éves Kovács Zsófival? :)

 • 2011.12.17 06:07:00vizu

  Bizony, jól mondja Nizokk. Minden részvétem a negatívra hangolva élőké.

 • 2011.12.17 10:35:11LordCsipisz

  Szerintem a képek nem rosszak. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok művész, még csak közepes fotós sem, mint az előttem kommentelők nagy része.(száj alapján legalább is olybá tűnik) A lány talpa koszos kissé, de legalább van egy kis extra kontraszt a képben. Relax, emberek, most komolyan, mi értelme van rommá trollkodni egy többek által is kurvaszarnak beállított cikket, ha ennyire nem tetszik, nem kell foglalkozni vele. Na, most én is jól megmondtam a magamét. Válaszolni felesleges, biztosan nem nézek vissza habzó szájú kommenteket olvasgatni. Tiszteletem a kevés, kulturált hozzászólónak.

 • 2011.12.17 10:50:39vizu

  A lényegről még nem nagyon esett szó. Milyen lehet a világa, kommunikációs kultúrája, érzelmi ( érzéki) háztartása ezeknek a lányoknak, fiúknak? Nyereség - veszteség mérleg. stb.

 • 2011.12.17 14:39:58aha, persze

  dr. Közbiztonság Szilárd:
  Én tudom... ők nem tudják :)

  vizu:
  2011.12.16 07:32:07
  Micsoda melléduma.. ez vakszöveg is lehetne, Loremipsum elbújhat.

  A hozzászólásaidban lévő mélyértelműnek látszani akaró, hámozottlufi hülyeségeket már minimum 10 éve nem eszi meg senki se. Ja, de, 17-24 éves önjelölt fotóművész kislányok. Remélem, férfi vagy, és a 18 év feletti kiscsajokat az ilyen kamuszöveggel döntöd meg, és itt most csak gyakorolsz.

 • 2011.12.19 05:48:46vizu

  Szóval azon töprengtem: miért fotózza egy 17 éves lány a barátnőit ( barátait?) meztelenül? Mi lehet a következménye egy ilyen mély, és nyilvánosan is vállalt kutatóútnak egy társ testébe-lelkébe? Miben különbözik attól amit bárki más megejthet nap-mint nap, hisz sokan mások figyelik "szemből fotózzák" barátnőiket, barátaikat.

 • 2011.12.19 08:52:58vizu

  Egyik 7.-es órámon, csoportmunkában, fotók is készülhettek a Falak címszóhoz. ( Aki fotózni szeretne, elvesz egy gépet, kihívja a modelljeit, beállítja őket, mintha agyagbábok lennének, vagy szóban instruál. A fotók fehér háttér előtt készülnek, következő órán GIMP-ben dolgozzuk fel őket.) Mivel a fotózás miatt könnyen megborul az órai fegyelem, ezt az órát is videóra vettem, ahogyan máskor is, ha tartottam az óra elfajulásától. ( Így könnyebb megmagyarázni a szülőknek, iskolavezetésnek, miért ordítottam le a kis spori fejét / Sportiskola. Tanár-diák, két test, egy lélek, de néha skizoid lelkek/. Mondjuk kamerás órán még nem kellett ordítani.) Mint várható volt, néhányan poénkodtak, egy fiúról félmeztelen képek is készültek. Az eredmény mindig felkerül az osztályok weblapjára, ezt is feltettem, de utólag elbizonytalanodtam. Nem-e lesze-e ez-e túl intim-e? Mondjuk kicsit hülyének éreztem magam, már miért lenne az, de inkább nézzenek hülyének a kollégák, szülők, gyerekek, iskolavető barátom, vagy az iskolapszichológus, mint sunyinak,hát megkérdeztem őket, fenn maradhatnak-e a fotók. (Az iskola csapatjáték.) Többségi vélemény alapján lekerültek. Azzal senkinek nem volt baja, hogy elkészültek, de nyilvánossá tenni, azt azért talán mégse. Végül is nem történt semmi komoly, egy csepp sót kivontunk az iskolaéletből. Marad még elég. De nekem ez a csepp is hiányzik. Kovács Zsófiéknél ez a csepp nem hiányzik, viszont azt nem tudhatom, nincs-e túl korán túlsózva az életük. És ez nem költői kérdés, tényleg nem tudom, nincsenek ilyen életkorú tanítványaim.

 • 2012.03.07 04:46:42Gumininja

  @Fülesmaci

  Mert aki fotózik az mellette nem élhet droggal, alkohollal, vagy cigarettával. Amúgy ismerem a lányt és mondhatni, hogy nem éppen veti meg az efféle dolgokat :D. Szóval további értelmes kommentelést kívánok.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta