TREND

Próbafülke Paparazzo: A kockás ing nyitva kicsit szexi

2010. július 11., vasárnap 16:16

Újból meggyőződtünk arról, hogy a retro örök, amint átvergődtünk a kockás ing kazlakon. A vicces pólók sem koptak ki, és olcsó, de ijesztő bermudákból sincs hiány. Summázva a látottakat elmondható, hogy 10 ezer forintból a szűkebb pénztárcájú férfiak is divatosan fel tudnak öltözni nyárra.

ruha_m

Két vébé közvetítés között az Europark és az Árkád boltjainak férfiruha leértékeléseit kerestük.

A női ruhákat érintő nyári leárazásról korábban beszámoltunk, egyik-másik ruhaipari kincset felpróbáltuk.

A rokokó tapéta és a terepszínű sátor találkozása

Velem jól jártak a kereskedők, mert szinte mindent meg is vettem, amit felpróbáltam. A New Yorkerről mindig az emós kislányok, az önjelölt rapperek és a 13 éves, serdülő bandázó fiúk jutnak az eszembe. Talán miattuk, vagy egyéb kereskedelmi megfontolásból alakították ki azt a sajátos légkördizájnt, ami lüktető hangos zenével csábítja be az előbb említett kuncsaftokat.

Minden tiszteletem az itt posztoló eladóké, amennyiben nem gondolnak óránként legalább egyszer az öngyilkosságra... én 5 percig sem tudnék itt dolgozni, inkább beöntést adnék lovaknak. A kínálat viszont széles, a cuccok pedig jó minőségűek. Aki a pikírt, lázadós, vagány és elmebeteg cuccokat szereti, megtalálja, csakúgy mint a konzervatívabb darabokat. Elfogadható ár és minőség,
csak túl kell élni a hangos muzsikát.

Az első szerelmem egy piros kockás ing volt 5990-ért, majd kiszúrtam hozzá egy rövidnadrágot, ami a rokokó tapéta és egy terepszínű sátor nászából képződött. A szett bizarr módon elegánsan hatott, így egyszerre mutathat előnyösen a strandon, értekezleten vagy akár horgászversenyen.
A retro világát idézi az a fekete póló, ami a diszkógömb és a csepegő festék kombinációjával hódít, bár pop-történelmileg nincs nyoma, hogy a hetvenes évek diszkóláza idején ilyesmit hordtak volna. 2990-ért elvihető, de csak hozzáértőknek!

Amire viszont azonnal lecsaptam, az egy mókás figurás szürke Fishbone póló volt, melyen egy kócos kis csibész éppen bemutatja a középső ujját. 2990-ért be is húztam, és választottam hozzá egy fekete rövidgatyát 4290-ért. Amit viszont nem értettem: a rövidgatya tervezők milyen megfontolásból gondolják azt, hogy minden darabra rengeteg zseb, díszzseb, patent, műgyűrődés és beszerelt öv szükséges?

Macsósan kigombolva, vagy szemérmesen

Az informatikusoknak hála, a kockás ing örök túlélőnek bizonyul, de igazán tapintható valósággá csak a Jeans Clubban válik, melynek kínálatából még mindig kirobbanthatatlan a Philip Russel kollekció - a kockásingek ellepik az akciós pultot. 6 ezerért kettőt vihet az illető, és nem is kiszórt áru, mint amit az ár feltételez. Egész jól néztek ki, akár macsósan kigombolva, akár szemérmesen begombolva hordjuk.

Meglepő volt, hogy a Jeans Club nyit a vicces pólók felé, ugyanis találtam néhány szép darabot, a bejárat közelében, amiből azt a következtetést vontam le, hogy bele kívánják építeni a profiljukba, de egyelőre még kísérleteznek a viccesnek gondolt Don't worry i use condom feliratos pólókkal. Ha egyedi cuccot akarunk hordani, vehetünk ebből is, mert tuti, hogy nem jön szembe velünk az utcán még egy ilyen darab.

A Jeans Clubban mintha megállt volna az idő, általában mindig ugyanazok a fazonok lógnak, csak a szín változik, de az sem feltétlenül a megfelelő irányba. Most rámentek a nagy emblémás pólókra is, és a Philip Russel emblémát sajnos minden darabon látni, kicsiben vagy nagyon nagyban. A pólóválasztásnál ne hagyjuk, hogy meggyőzzön az ár, ugyanis 990-ért is lehet kapni, de ennek az anyaga olyan vékony, hogy már majdnem átlátszó - ha nem eldobható pólóra vadászunk, nyúljunk mélyebben a zsebbe, lehet találni egész vállalhatókat 1495-ért.

A nagyon színes pólók (fűzöld, citromsárga, tintakék) idén is dübörögnek. Egy próbababa torzóján sajnos megtaláltam azt a halvány rózsaszín póló és fehér farmernadrág kombinációt is, amiről öt évvel ezelőtt szerencsére csak pár percig gondolták azt a fiatalok, hogy menő, majd viharos gyorsasággal ki is kopott a köztudatból. Ennek a rózsaszín pólónak megtaláltam mostohatestvérét pólóing formájában, ami szándékosan viseltes anyagból készült, de annyira, hogy meg sem várva az első mosást már a polcon bolyhosodni kezdett - ezért feltűnés nélkül elveszne abban a zsákban, ami az árvízkárosultakhoz indul éppen.

A vasárnapi ebédek kézzel hímzett abroszát idéző fehér ing hatására hálásan gondoltam arra a kreatív és vakmerő tervezőre, akinek az ötlet megfordult a fejében - pontosabban az az üdítő kísérlet, amikor egy elérhető lakossági márka fakarddal nekimegy a világcégek tervezőinek szélmalmának. Ezzel egy olyan produktumot alkotva, ami messziről akár eredetinek is tűnhet.

Meleg farmerok és róka DJ-k

Az Árkádban lévő Reserved akciói hatalmasak, de a kínálat nem túl változatos. Megakadt a szemem egy lehetetlenül sárgászöld kabátpulóveren - hihetetlenül hitvány anyagból - ami most 2990 forintért elvihető. Leginkább megkülönböztető mellény helyett tudom elképzelni, mert vakító színe és csöki fazonja miatt utcai hordásra alkalmatlan, vagy ha mégis, akkor szigorúan 14 év alatt.

Az árleszállítás legsúlyosabban az előre koptatott farmerokat érte, mert 11.990 helyett 3990-ért elvihette a kiszemelt modellt a szemfüles vásárló. A rövidnadrágoknál is akció tombolt: bőrbetegségmintás vagy kockás bermudák már 5990-tól kaphatók. Találtam hozzájuk egy helyes fekete inget 3990-ért, de végignézve a többi ingen, valahogy az az érzésem támadt, mintha tavalyi kollekciót mustrálgatnék.

A khaki örök divat, így magamra húztam egy feltűzhető ujjú inget ebből az árnyalatból. A feltűzhető ujj nagyon praktikus, mert így anélkül nyúlhatunk könyékig a Balaton vízébe, hogy vizes lenne kedvenc ingünk ujja - az előnyök sora még nem ért véget, ugyanis az ing szándékos gyűröttségével egy magabiztos yuppie szabados életérzésével tölti el gazdáját. Tudom, hogy színben nem passzolt hozzá a tengerkék halásznadrág, ami leginkább, egy megcsonkított joggingalsóra hasonlított, de direkt így akartam érzékeltetni a freestyle küldetést. A kockás, oldalzsebes rövidnadrágokból is bőven talál, aki még nem unja.

Már a Zara bejáratánál mókás-alteros pólók fogadnak, amiből mindenképpen felpróbálok két darabot, és nem csak azért, mert a divattervezők által kreált laza pólók 5995-ért elérhetők. Azonnal elmartam a DJ rókásat meg a kaján, kópéképű szívecskéset. Hozzá szabadon választható oldalzsebes khaki rövidnadrág 8995.- helyett most 6995-ért, vagy szintén ennyiért feszülős farmer, amiről azt hittem, hogy kizárólag a melegeket megcélzó Saxoo privilégiuma.

Előre vásárolható elegáns színű, ám igen vékony pulóvereket, ingeket is találtam 3-6 ezer forintért, de akadt néhány olyan modell is, amit át kéne tolni a Jeans Clubba.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.12 09:29:51TTGG

  Rettenesek ezek a szerelések.
  "... a szűkebb pénztárcájú férfiak is divatosan fel tudnak öltözni...", feltéve, ha a divatos alatt azt értik, hogy minden érzék nélkül magukra hányják az alsókategóriás boltok leakciózott rongyait.
  Legközelebb ne egy ilyen szerencsétlent küldjetek körülnézni.

 • 2010.07.12 10:28:43Alex Malex

  Szia TTGG!

  Mindenféle rossz szándék nélkül kérdezem.
  Tudnál mutatni olyan fényképeket, ahol szerinted a férfiak jólöltözöttek?
  Persze szabadidős jólöltözöttségre gondolok, nem öltönyre vagy szmokingra.

 • 2010.07.12 11:10:21TTGG

  Mármint keresgéljek neked interneten fényképeket? Na persze.
  Nézd meg gyakorlatilag bármelyik ruhát árusító online boltot.
  Nem kell semmi bonyolultra gondolni, de a "jólöltözöttség" ott kezdődik, hogy tudod, melyik darabot mivel és miért kombinálod.

 • 2010.07.12 11:47:27washing

  rettenetes. mintha épp betojni akarna egy próbafülkében. könyörgöm, hallottátok már azt a szót, hogy szinvonal?

 • 2010.07.12 15:45:48Alex Malex

  Nem kértem én, hogy tegyél meg valamit. Csak gondoltam, hátha tudsz ellenpéldát. Csak, hogy legyen esélyem érteni, mire alapozod, amit mondasz.

  Hát akkor nem értem meg. Semmi gond, túlélem...

  Azért köszönöm, hogy áldoztál rám az idődből!

 • 2010.07.12 18:39:35TTGG

  "Tudnál mutatni..."
  "Nem kértem én, hogy tegyél meg valamit."
  Érzed, ugye, hogy ez így furcsa? :)

  Sajnálom, de a fenti képeken a cuccok nagy része olyan, hogy esélytelen ezekből kiindulva normálisan felöltözködni. Az meg nem kifogás, hogy csak ilyet kapni, meg hogy a jobb drága, stb., mert ez egyszerűen nem igaz. Keresni kell sajnos a normális darabokat, de lehet találni, jó áron.
  Mivel eléggé úgy tűnik, hogy elveszett vagy ezen a területen, egy jó tanács:
  kezdőként érdemes mindenben az egyszerűségre törekedni. Minél egyszerűbb szabás, minél egyszerűbb minta. Meg kell tanulni, hogy mi mivel illik össze, a színek egymásra hatását, illetve a minta szerepét a teljes kép kialakításában.
  Sok sikert!

 • 2010.07.12 19:42:26Alex Malex

  - Szia! Tudsz adni egy cigit?
  - Csak nem képzeled, hogy miattad elmegyek a boltba cigit venni?
  - ??????

  Neked is sok sikert!

 • 2010.07.13 09:01:57TTGG

  Ne haragudj, de ha direkt hülyének tetteted magad, akkor nincs miről beszélni. Mivel nem vagyok divattervező, ezért nem állnak nálam stócban jólöltözött férfiak fotói. Mégis, mit képzeltél?

 • 2010.07.13 17:33:33fazslama

  Én például jól öltözött vagyok 24/7. Nem mondom.. nem 10 ezer forintból sikerül, az félcipőnyi pénz se.
  Ha viszont arra gondolsz hogy a férfiak nagyonnnagy többsége nem tud felöltözni, akkor igazad van. Én az aranymintás newyorkeres pólóktól (ez inkább egy adott kisebbség színvilága =) , meg rövidnaciktól hányok be.

  De talán a férfiaknál botrányosabban már csak a nők - azaz lányok - tudnak felöltözni.

 • 2010.07.16 16:49:41Bunny

  ez a cim megis hogy jott???? muhaha. az ilyen condomos poloknal pedig nincs cikibb. es nem, nem eredeti

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta