Próbafülke Paparazzo: A kockás ing nyitva kicsit szexi

Újból meggyőződtünk arról, hogy a retro örök, amint átvergődtünk a kockás ing kazlakon. A vicces pólók sem koptak ki, és olcsó, de ijesztő bermudákból sincs hiány. Summázva a látottakat elmondható, hogy 10 ezer forintból a szűkebb pénztárcájú férfiak is divatosan fel tudnak öltözni nyárra.

ruha_m

Két vébé közvetítés között az Europark és az Árkád boltjainak férfiruha leértékeléseit kerestük.

A női ruhákat érintő nyári leárazásról korábban beszámoltunk, egyik-másik ruhaipari kincset felpróbáltuk.

A rokokó tapéta és a terepszínű sátor találkozása

Velem jól jártak a kereskedők, mert szinte mindent meg is vettem, amit felpróbáltam. A New Yorkerről mindig az emós kislányok, az önjelölt rapperek és a 13 éves, serdülő bandázó fiúk jutnak az eszembe. Talán miattuk, vagy egyéb kereskedelmi megfontolásból alakították ki azt a sajátos légkördizájnt, ami lüktető hangos zenével csábítja be az előbb említett kuncsaftokat.

Minden tiszteletem az itt posztoló eladóké, amennyiben nem gondolnak óránként legalább egyszer az öngyilkosságra... én 5 percig sem tudnék itt dolgozni, inkább beöntést adnék lovaknak. A kínálat viszont széles, a cuccok pedig jó minőségűek. Aki a pikírt, lázadós, vagány és elmebeteg cuccokat szereti, megtalálja, csakúgy mint a konzervatívabb darabokat. Elfogadható ár és minőség,
csak túl kell élni a hangos muzsikát.

{gallery}newyorker{/gallery}

Az első szerelmem egy piros kockás ing volt 5990-ért, majd kiszúrtam hozzá egy rövidnadrágot, ami a rokokó tapéta és egy terepszínű sátor nászából képződött. A szett bizarr módon elegánsan hatott, így egyszerre mutathat előnyösen a strandon, értekezleten vagy akár horgászversenyen.
A retro világát idézi az a fekete póló, ami a diszkógömb és a csepegő festék kombinációjával hódít, bár pop-történelmileg nincs nyoma, hogy a hetvenes évek diszkóláza idején ilyesmit hordtak volna. 2990-ért elvihető, de csak hozzáértőknek!

Amire viszont azonnal lecsaptam, az egy mókás figurás szürke Fishbone póló volt, melyen egy kócos kis csibész éppen bemutatja a középső ujját. 2990-ért be is húztam, és választottam hozzá egy fekete rövidgatyát 4290-ért. Amit viszont nem értettem: a rövidgatya tervezők milyen megfontolásból gondolják azt, hogy minden darabra rengeteg zseb, díszzseb, patent, műgyűrődés és beszerelt öv szükséges?

Macsósan kigombolva, vagy szemérmesen

Az informatikusoknak hála, a kockás ing örök túlélőnek bizonyul, de igazán tapintható valósággá csak a Jeans Clubban válik, melynek kínálatából még mindig kirobbanthatatlan a Philip Russel kollekció - a kockásingek ellepik az akciós pultot. 6 ezerért kettőt vihet az illető, és nem is kiszórt áru, mint amit az ár feltételez. Egész jól néztek ki, akár macsósan kigombolva, akár szemérmesen begombolva hordjuk.

Meglepő volt, hogy a Jeans Club nyit a vicces pólók felé, ugyanis találtam néhány szép darabot, a bejárat közelében, amiből azt a következtetést vontam le, hogy bele kívánják építeni a profiljukba, de egyelőre még kísérleteznek a viccesnek gondolt Don't worry i use condom feliratos pólókkal. Ha egyedi cuccot akarunk hordani, vehetünk ebből is, mert tuti, hogy nem jön szembe velünk az utcán még egy ilyen darab.

{gallery}jeansclub{/gallery}

A Jeans Clubban mintha megállt volna az idő, általában mindig ugyanazok a fazonok lógnak, csak a szín változik, de az sem feltétlenül a megfelelő irányba. Most rámentek a nagy emblémás pólókra is, és a Philip Russel emblémát sajnos minden darabon látni, kicsiben vagy nagyon nagyban. A pólóválasztásnál ne hagyjuk, hogy meggyőzzön az ár, ugyanis 990-ért is lehet kapni, de ennek az anyaga olyan vékony, hogy már majdnem átlátszó - ha nem eldobható pólóra vadászunk, nyúljunk mélyebben a zsebbe, lehet találni egész vállalhatókat 1495-ért.

A nagyon színes pólók (fűzöld, citromsárga, tintakék) idén is dübörögnek. Egy próbababa torzóján sajnos megtaláltam azt a halvány rózsaszín póló és fehér farmernadrág kombinációt is, amiről öt évvel ezelőtt szerencsére csak pár percig gondolták azt a fiatalok, hogy menő, majd viharos gyorsasággal ki is kopott a köztudatból. Ennek a rózsaszín pólónak megtaláltam mostohatestvérét pólóing formájában, ami szándékosan viseltes anyagból készült, de annyira, hogy meg sem várva az első mosást már a polcon bolyhosodni kezdett - ezért feltűnés nélkül elveszne abban a zsákban, ami az árvízkárosultakhoz indul éppen.

A vasárnapi ebédek kézzel hímzett abroszát idéző fehér ing hatására hálásan gondoltam arra a kreatív és vakmerő tervezőre, akinek az ötlet megfordult a fejében - pontosabban az az üdítő kísérlet, amikor egy elérhető lakossági márka fakarddal nekimegy a világcégek tervezőinek szélmalmának. Ezzel egy olyan produktumot alkotva, ami messziről akár eredetinek is tűnhet.

Meleg farmerok és róka DJ-k

Az Árkádban lévő Reserved akciói hatalmasak, de a kínálat nem túl változatos. Megakadt a szemem egy lehetetlenül sárgászöld kabátpulóveren - hihetetlenül hitvány anyagból - ami most 2990 forintért elvihető. Leginkább megkülönböztető mellény helyett tudom elképzelni, mert vakító színe és csöki fazonja miatt utcai hordásra alkalmatlan, vagy ha mégis, akkor szigorúan 14 év alatt.

{gallery}reserved{/gallery}

Az árleszállítás legsúlyosabban az előre koptatott farmerokat érte, mert 11.990 helyett 3990-ért elvihette a kiszemelt modellt a szemfüles vásárló. A rövidnadrágoknál is akció tombolt: bőrbetegségmintás vagy kockás bermudák már 5990-tól kaphatók. Találtam hozzájuk egy helyes fekete inget 3990-ért, de végignézve a többi ingen, valahogy az az érzésem támadt, mintha tavalyi kollekciót mustrálgatnék.

A khaki örök divat, így magamra húztam egy feltűzhető ujjú inget ebből az árnyalatból. A feltűzhető ujj nagyon praktikus, mert így anélkül nyúlhatunk könyékig a Balaton vízébe, hogy vizes lenne kedvenc ingünk ujja - az előnyök sora még nem ért véget, ugyanis az ing szándékos gyűröttségével egy magabiztos yuppie szabados életérzésével tölti el gazdáját. Tudom, hogy színben nem passzolt hozzá a tengerkék halásznadrág, ami leginkább, egy megcsonkított joggingalsóra hasonlított, de direkt így akartam érzékeltetni a freestyle küldetést. A kockás, oldalzsebes rövidnadrágokból is bőven talál, aki még nem unja.

Már a Zara bejáratánál mókás-alteros pólók fogadnak, amiből mindenképpen felpróbálok két darabot, és nem csak azért, mert a divattervezők által kreált laza pólók 5995-ért elérhetők. Azonnal elmartam a DJ rókásat meg a kaján, kópéképű szívecskéset. Hozzá szabadon választható oldalzsebes khaki rövidnadrág 8995.- helyett most 6995-ért, vagy szintén ennyiért feszülős farmer, amiről azt hittem, hogy kizárólag a melegeket megcélzó Saxoo privilégiuma.

{gallery}zara{/gallery}

Előre vásárolható elegáns színű, ám igen vékony pulóvereket, ingeket is találtam 3-6 ezer forintért, de akadt néhány olyan modell is, amit át kéne tolni a Jeans Clubba.

Blogmustra