TREND

Mit jelent, hogy szép vagy, ahogy vagy?

2010. március 18., csütörtök 15:11

noordaAz egészséges alkatú nők évében a világ legjobb harminc modellje közé választott Kim Noorda arról számolt be e Vogue-nak, hogyan tartja fent a divatszakma azt a rendszert, hogy a modellek továbbra is éhezzenek.

A 2010-es év a V magazinnál azzal a felvetéssel indult, hogy a sáskatestű modellek helyett az úgynevezett hétköznapi, átlagos alkatú nőket lenne inkább értelme népszerűsíteni.

 

A januári szám divatanyagában plus size modellek szerepelnek felöltözve, és meztelenül egyaránt.

Spártai rend a modellszakmában

Miután a modellszakmában az anorexia nervosa gyakoribbá vált, mint a melegfront idején a fejfájás, a modellügynökségek hirdetni kezdték, hogy ügyelnek a velük szerződésben álló lányok megfelelő táplálkozására, és arra is, hogy bizonyos szint alá ne essen a testtömeg indexük. Később a divathetek híradásai is arról szóltak, hogy az alultáplált modellek ideje lejárt, a trend arra irányul, hogy egészséges külsejű fiatal lányokkal adják el a divatcikkeket.

Ez a trend valószínűleg csak szűkebb körben érvényesül, a francia Vogue által az évtized harminc legjobb modelljének választott Kim Noorda legalábbis spártai kiképzésről számol be, amelyet a modellkarrierje során tapasztalt. A Vogue az áprilisi számában jelenteti majd meg a harmincas lista 18. helyén szereplő topmodell beszámolóját arról, az ügynökségek milyen módon trenírozzák a lányokat arra, hogy minél kevesebbet egyenek. A beszámolóban nem szerepelnek nevek, ügynökségek, a modell általánosságban fogalmazza meg azt, mit tanult a modellvilágról, amelyben ő 178 centijével és 48-49 kilójával remekül érvényesül.

Milyen egészségesen nézel ki!

Kim Noorda szerint az a kijelentés, hogy „milyen egészségesen nézel ki" nem bók egy modellügynök szájából, inkább azt jelenti, hogy nem vagy elég sovány, adj le még egy kicsit. A modell eleinte azt gondolta, a „szép vagy, ahogy vagy" kifejezés azt jelenti, hogy az ügynök elégedett, holott ezzel is inkább azt sugallja, hogy fogyjon még. A modell, amikor úgy érezte, nem tudja reálisan megítélni a testét, időnként a civil barátnőivel hasonlította össze magát, és kiderült a számára, hogy minden ismerősénél vékonyabb.

Ez azonban a modellszakmában átlagos testalkatnak számít, és idővel az is nyilvánvalóvá vált a számára, hogy amikor néhány kilót felszedett egy szezon alatt, akkor csökkentek a munkalehetőségei, kevesebb divatbemutatóra kérték fel. A modell beszámolt arról is, hogy tisztában van azzal, hogy a tervezők gyakorlatilag gyerekméretben készítik a ruháikat, a modellek is kénytelenek ehhez tartani magukat, ha nem akarják leégetni magukat a ruhapróbán.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta