TREND

Minimál: az elrejtés művészete

2009. május 29., péntek 14:15

trendkalauz_minimalAz agyonnyaggatott minimál stílus… az igazi magazinimádók kedvence. Sokat gondolkodom, vajon aki minimalista lakást szeretne, belegondolt-e abba, hogy az csak addig minimál, amíg az első koszos zoknit ott nem hagyjuk valahol. Persze létezik intelligens változata is.

Addig jó, amíg a távirányítók mérnöki pontossággal sorakoznak a fekete üveglap-dohányzóasztalon. Rendmániások, gyerekkel, háziállattal, nagymamával és élettárssal nem rendelkezők nyugodtan választhatják – ajánlatos azonban nekik is egy talpraesett és állandóan riasztható takinénit alkalmazni.

Ez persze csak a dizájnlapokban publikált, unalmasan egyforma minimálra igaz.
A stílus igazi jellemzője szerintem az igazán minőségi anyagok okos, nem eltúlzott alkalmazása, valamint a  tökéletes technológiai megoldások megkeresése a funkcionális szükségletek maximális kiszolgálására.

Egyszerűség, linealitás, az elrejtés művészete. Egy minimalista lakásban maximum egy nyitott polcot találunk.

Alapanyagai többek közt a tökéletesre polírozott természetes kőzetek, szálcsiszolt, rozsdamentes acél, üveg, méregdrága wengefurnér, magasfényűre fújt mdf, műgyantapadló.

Színei a fekete, a fehér, a barnák, a szürkék. És a tér, a tér, a tér… Elengedhetetlen
a levegős, hanyag elegancia.

Ha garzonunk van, költözéskor erősen szelektáljunk, fessünk mindent fehérre vagy nagyon halvány szürkére, mintás felületek eleve kizárva. Amennyiben nagyobb élettérrel rendelkezünk, hurrá: egész kevés bútorral megússzuk, bár azok legyenek szuper dizájntermékek. Az igazi minimal költséges hobbi, de imádóinak megadja a luxusélményt, kerülve a személyeskedést.


Mitől lesz minimál?

arrow-turkmenanyaghasználat: polírozott kő, szálcsiszolt lapok, üveg és acél, wenge, mdf;

arrow-turkmenszínek: fekete, fehér, szürkék, barnák;

arrow-turkmenmérnöki pontosságú élek, linealitás;

arrow-turkmenminimalista dizájnbútorok;

arrow-turkmenegy kis hanyag elegancia.

trendkalauz_fejlec
A legtöbben csak egyvalamit felejtenek el betervezni a lakásba: saját magukat. Elvesznek a trendek és egyenenteriőrök ingoványában. Kilenc éve a szakmában kommandózó enteriőrtervezőnk sorozatában nemcsak eligazodni segít, a kérdésekre is válaszol. Kattints az alábbi linkre!

Kérdések és válaszok

 

A sorozat korábbi cikkei:

A félreértett mediterrán

Trendek a DíványonNe maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta