TREND

Magyar design: romkocsma a pulóveren

2009. december 21., hétfő 17:46

wamp-leadEllátogattunk az év utolsó WAMP dizájnvásárára: a tömeg még elviselhető mértékű volt, itt-ott mézeskaláccsal kínálgattak minket a tervezők, és láttunk sünös körömkefét, táskává alakítható biciklis pulóvert, és lámpákat selyempapírból.

cikk-tipus-riport

wamp15


Lomográfia-arc kilenc példányban

wamp2 wamp3


A Rododendron standjánál bukkanunk rá ezekre a színes fényképezőgépekre, amelyek az eredeti orosz Lomo gépek dizájnos, modern utódai. Ahogy az a lomography.hu-ról kiderül, másfél évtizede leheltek új életet bécsi fiatalok ebbe a letűnt, de egyszerűségével még ma is létező tecknikába. Reneszánszát éli a lomográfia, amelyet pontosan nyitottsága miatt kedvelnek a fényképezés szerelmesei. Választhatunk például csöppnyi halszemobjektíves automata, analóg gépet, vagy kilenc lencsés (egy kockára kilenc kis képet exponáló) készüléket, és kattintgathatunk  naphosszat. 
 

wamp1

A halszemobjektíves Fisheye fényképezőgép 12.000 forintba, a négy lencsés Supersampler by Dalek 18.000 forintba kerül.
 

I heart Budapest- falafel a pulóveren

Valamerivaló lokálpartriótaként muszáj megállni a Bolt Műhely standja előtt is, ahol Majoros Zita Budapest motívumos pólóiban, táskáiban, és most már pulóvereiben tobzódhatunk. Ezek a darabok  visszaadják Budapest régi zsidó negyedének sajátos világát. A fekete-fehér mintákban felfedezzük a Kertész utcai Hummus Bár falafelgolyóit, az Írók boltjának könyvhalmait, a Liszt Ferenc tér koktélospoharait, és a negyed füstös, roskadásig tömött romkocsmáinak söröskorsóit.

Hasonló ihletésűek Koós Daniella Buda Pest fülbevalói is, amelyek ebben az időszakban gyakrabban himbálóznak a szembejövők fülében. A bátorításra szoruló divatrajongók a Most vagy Soha, a döntésképtelenek pedig az Igen-Nem párossal a fülükben dzsesszelhetnek a főváros utcáin.
 

wamp4 wamp5

Majoros Zita Budapest pólói 6000, táskái 16.000 forintba kerülnek. Koós Daniella fülbevalói 2000 forintba.


2 in 1, avagy a pulcsitáska

Magony Zsuzsanna standjánál belebotlunk az őszi Cycle Chic divatbemutató egyik legmutatósabb és legrafináltabb darabjába, a táskává alakítható pulóverbe. Az Arka márkájú, sárga, zöld, kék, szürke színekben kapható felsők funkcionalitás és esztétikum, hordhatóság és divat különös keverékei. A  pulóverek decens szegélyei fényvisszaverőek. Nagy melegben pedig vállon keresztbe vetett motyóként kerekezhetünk vagy éppen gyalogolhatunk velük tovább.
 

wamp6 wamp6b

A táskává alakítható pulcsik 13.000 forintba kerülnek.


A körömkefe nem unalmas

A Forma standjánál a lakásdizájntól mennybe szálló ismerőseinknek érdemes ajándékot keresni. Ahogy  tanulmányoztuk a kínálatot rájöttünk, hogy egy körömkefe sem feltétlenül unalmas (jelen esetben például süniként metamorfizál), a bornyitónk pedig ábárzolhat jégtáblán álldogáló pingvint. Kedvencünk mégis a karácsonyi sütés-főzés abszolút befutói: a leharapott lábú, karú, és fejű mézeskalács formák.
 

 wamp7

wamp8 wamp9

A süni körömkefék 800, a pingvines dugóhúzók 3000, a sütiformák 3500 forintba kerülnek.
http://www.forma.co.hu/
 

Színes fényben

Kaszanitzky Anna standjánál nehéz lencsevégre kapni a színes lámpákat, mert mindig egy-két megbabonázott gyerek állja őket körül. A Kangulum márka tervezője 2006 óta foglalkozik lámpatervezéssel, a Wampon látható színes, Pumpi névre hallgató lámpái selyempapírból készülnek, a Szerpentina nevű füzér pedig hímzett taftból.
 

wamp10 wamp11


A gömbök 7200 forintba, a füzér 8000 forintba kerül. A képen látható 3D-s, világító csillagot pedig 1500 forintért vihette haza fotósunk.
http://www.kangulum.hu/


Nemezt a fürdőszobába

Ducsai Judit standjánál a nemezbe bújtatott szappanokon azonnal megakad a szemünk, amelyeknek színes nemezruhái kézmosáskor a forró víz és a dörzsölés hatására a szappannal együtt zsugorodnak majd a napi használat során. A tervezőnő standján találkoztunk az idei karácsonyi szezon legegyszerűbb és legszimpatikusabb díszével is: az arany és ezüst textilgömbökkel.
 

wamp12 wamp13 wamp14


A nemezszappanok 1500-2000 forintba kerülnek, a karácsonyfadíszek pedig 500 forintba.

Fotók: Gulyás Kristóf


cikk-tipus-linkek

• Leáldozott a derékig csúszó szoknyáknak

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta