TREND

Konyhafestés: mivel, mennyiért?

2009. május 5., kedd 13:36

painting-fokusAmennyiben úgy döntöttél, ezen a hétvégén barátnőddel lefested a konyhádat, de nem tudod, mi kell egy ilyen művelethez, jó helyen jársz.
A korrekt szaki összeszedte, mire lesz szükséged.

 

 

Mottó: „A szaki időben érkezik, pontosan dolgozik, azt csinálja,
amit mondanak neki »kéremszépennagysága«”


A festéshez alig pár dolog szükséges. Ezek közül a legfontosabb maga a felismerés, hogy amit más el tud végezni, azt te is. A többi már csak a kényelmes munkavégzés miatt szükséges, ami persze a korrekt szaki szerint közel olyan fontos, mint az első. Szerszámok és anyagok, amik kellenek:

painting-large

1. Festőhenger: nagyobb sík falfelületek és a mennyezet villámgyors lekenésére; tartozik hozzá egy markolat, valamint célszerű beszerezni egy nyélhosszabbítót a plafon festéséhez.
2. Ecsetkészlet: a sarkok és egyéb, a henger által hozzáférhetetlen helyek kenésére; a hosszú nyelű verzió a radiátor mögötti területeken ideális.
3. Festék és színező: egyszerű beltéri falfesték – oldószer nélküli.
4. Takarófólia és ragasztószalag: a padló, a bútorok és a nyílászárók tisztán tartására használjuk.
5. Kézi festékesedény: az ecsetes munkákhoz nagyon jól jön, hogy kézben lehet tartani egy kevés anyagot.
6–7. Olló és tapétavágó kés: a fólia és a ragasztószalag darabolásánál nyújt segítséget.

A korrekt szaki kiszámolta egy kisebb, 15 négyzetméteres konyha vagy gyerekszoba festésének költségeit. Az árak tájékoztató jellegűek, függnek néhány körülmény pontos ismeretétől – szóval a szaki előre mossa kezét….

Festőhenger és hosszabbító nyél: ~1500 Ft
Ecsetkészlet: ~3x450 Ft
Festék és színezőpaszta: ~3500 Ft
Takarófólia és ragasztószalag: ~1500 Ft
Kézi festékesedény: ~300 Ft
Olló: ~500 Ft
Tapétavágó: ~500 Ft
MINDÖSSZESEN: ~9000 Ft


Nagyságrendjét tekintve ennyiből plusz egy dolgos napból megúszható az a bizonyos festés. Ha minden ajtókeretet, ablakot és ablakkeretet, padlót, konnektort és a többi alaposan leragasztasz fóliával, a takarítás is megáll egy órában.

Ha te kevered a színt, úgy tegyél el száraz, hűvös helyre pár decit belőle – hátha később ki kell javítani falsérüléseket. Ugyanazt a színt nem lehet kétszer kikeverni!

 

 

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta