TREND

Fürdőszobai padlóburkolatok

2009. május 2., szombat 22:21

furdoszobaA legrosszabtól a legalkamasabbig, ami a fürdőt illeti… Hét alternatíva – érvek és ellenérvek.

Amikor fürdőszobai padlónkra keresünk burkolóanyagot, ugyanazokat kell átgondolnunk, mint máshol: vajon tartós-e az anyag, kibírja-e a gyerekek ténykedését, kellemes érzés-e mezítláb járni rajta?

arrow_orangeSzőnyeg

Kellemes rajta járni, de beszívja a nedvességet, aztán térdelhetünk hajszárítóval egész éjjel a padlón. Ha mégis ez kell, vásároljunk profi boltban, ahol hasznos tanácsokkal és kevésbé nedvszívó anyagokkal is szolgálnak. Esetleg választhatunk valami vízálló burkolatot, és kombinálhatjuk egy kisebb kilépőszőnyeggel (amely fürdőszobai fűtőtesten megszárítható).

arrow_orangeKemény fapadló

Mezítláb kellemes, meleg érzést kelt, szép. De sajnos e szépséget hamar tönkreteszi a nedvesség. Ha mégis ezt választanánk, ügyeljünk arra, hogy ne kelekezzenek rések a padló lerakásakor, amelyekbe a víz beszivároghat. Mindenképpen szakembert kérjünk meg, hogy tegye fel a padlót – így tartósabb lesz.

arrow_orangeLaminált padló

Vízállóság szempontjából jobb, mint a kemény fapadló. A laminált padló préselt faforgács alapú, nyomtatott, gyantával impregnált műanyag. A variácók száma szinte végtelen, lehet juhar, bükk, bambusz, cseresznye… Legfelső rétege melamin, egy nagyon kemény, erős anyag, amire egyes gyárak akár harmincéves garanciát nyújtanak. Mivel a rétegek ragasztóval tapadnak egymáshoz, a nedvesség nem tud (vagy csak nehezen) az anyag mélyére hatolni. Tisztítani is könnyű. Sok minden szól mellette, de ha ragaszkodsz a természetes anyagokhoz, felejtsd el. Bár az alapja mégiscsak fa, ami abból is látszik, hogy – ha a nedvesség igyekezetünk ellenére mégis beszivárog – felpúposodik.

arrow_orangeSzalagparketta

A szalagparketta igazán jó megoldás a fürdőbe. A furnéralapra valódi fát helyeznek, így gyönyörű látványt nyújt. Ha fürdőszobádba fa hatású padlót szeretnél, a szalagparketta a legjobb megoldás. Kivéve, ha kiráz a hideg a szalagparkettától.

arrow_orangeKőpadló

A márványnak, gránitnak és egyéb kőbukolatoknak nem okoz problémát a nedvesség. Hátrányuk, hogy általában nagyon hűvösek, és ami még rosszabb, csúszosak is. A legnagyobb hátrányuk mégis az áruk – ez a legdrágább fürdőszobai padlóburkolat. És minden bizonnyal a legelegánsabb is.

arrow_orangeLinóleum

Felrakása egyszerű, akár saját kezűleg, egy hétvége alatt elkészülhetünk vele. Nagyon sok színben és mintában gyártják, így tulajdonképpen mindenféle fürdőszobai stílushoz kiválaszthatjuk a megfelelőt. A linóleum másik nagy előnye, hogy olcsó. De persze azért mégiscsak linóleum, és ezt nehéz mentegetni.

arrow_orangeMázas kerámia

Kemény, nedvességálló, mint a kő, mégis szép, texturált, mint a fa. Nagyon sokfajta kapható, kő- és famintázatúak is. Az ára nem olyan borsos, mint a kőpadlóé. Különböző méretben és formában kapható, manapság nagyon divatos a mozaik is. Ettől sem kell megijedni: a kis négyzetformákat nem egyenként kell felragasztanunk, hanem a szokásos csempeméretekben összefogva. Természetesen a kerámiapadlónak hátránya is van: a kőhöz hasonlóan hideg, amit padlófűtéssel ellensúlyozhatunk (ha van rá lehetőség). A kisebb, illetve texturált felületű kerámiapadló kevésbé csúszik. Mindenképp vízálló anyaggal fugázzunk.

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta