TREND

Bemelegítés: üvegmozaik

2009. május 18., hétfő 23:51

uvegmozaik1Nem kell hozzá más, csak néhány üvegmozaik, univerzális ragasztó meg egy darab tükör. És esetleg valami elgondolás, hogy milyen legyen. Egyszerűbb megcsinálni, mint lefotózni. Bemelegítő ujjgyakorlatok a Dívány-manuálban.

arrow_orangeSzükséges eszközök és alapanyagok: egy darab tükör, üvegmozaik, univerzális ragasztó, esetleg papír és ceruza a tervezéshez.

Vannak olyan tárgyak, amelyeken sokat kell dolgozni, a végeredmény mégis kérdéses. Ha úgy érezzük, könnyen kedvünket szegné, ha a tölgyfa ékszeresdoboz teteje másfél hónap faragás után nem illeszkedne tökéletesen, érdemes fontolóra venni az üvegmozaik nyújtotta lehetőségeket.

Az üvegmozaikban az a jó, hogy önmagában is szép. Elég felragasztani bárhova (legyen az ablaküveg, tükör vagy egy jól megvilágított falfelület), máris nyert ügyünk van. Az sem nagy gáz, ha ferde. Egy darab tükör és néhány üvegmozaik kombinálásával hangos sikerre kárhoztatott ajándékot készíthetünk bárkinek, akit szívesen veszünk le a lábáról saját gyártású csecsebecsékkel – ám ennek ellenére nincs rá több időnk, mint másfél óra.

Üvegmozaik beszerezhető a művészellátókban és hasonló, kütyükben erős helyeken. Rapid ajándék-alapanyaggá akkor válik, ha tartunk otthon a fiókban. Bármilyen univerzális ragasztó megteszi, a lényeg, hogy mindenképp gyorsragasztó legyen, mert különben a kockák könnyen elmásznak, és nyálkás nyomot húznak a tükrön.

A mintát megtervezheted papíron. Én személy szerint sosem tudom, miből mennyi van a fiókban, ezért általában kiöntöm a zsákmányt, aztán legózok. Persze nagyobb felület feldíszítésekor a gondos tervezés nem elhagyható fázis.


Valahogy így…

uvegmozaik_kiindulas uvegmozaik_ragaszto

uvegmozaik_kez uvegmozaik_kez2

uvegmozasik_ragasztas2 uvegmozaik_kesz

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta