TREND

Cirque du Soleil: egy óra nyújtás, egy óra kézenállás és egy kis súlyzózás

2011. december 12., hétfő 16:39

A képzett atléták is naponta több órát gyakorolnak egy-egy cirkuszi előadásuk előtt a Cirque du Soleil-ben. A társulat kézenálló-művésze minden előadás előtt nyújt egy órát, aztán egy órán át kézen áll, majd egy kis súlyzózással vezet le ebéd előtt, hogy aztán este a legjobb formában lépjen a színpadra.

A Cirque du Soleil hamarosan ismét Magyarországra érkezik, ezúttal az Alegría című darabot, hozzák, ami az egyik legrégebbi előadása a társulatnak. A turnéztatott darabok közül csak a Saltimbanco régebbi az Alegríánál. A Saltimbancót 1993-ban, az Alegríát 1994-ben mutatták be.

A társulat szép lassan közeledik Magyarország felé, idén ősszel Németországban voltak, és majd csak 2012 tavaszán jönnek Budapestre, közben még megjárják Spanyolországot is.

A csapat egyik tagja elmesélte, hogy elég komoly napi rutin szerint élnek. Ő kézenálló-művész, az előadásnapjai pedig úgy néznek ki, hogy a délelőtti szöszmötölés után egy órán keresztül nyújt, aztán egy órán keresztül kézenáll, aztán súlyzózik egy kicsit, majd elmegy ebédelni, hogy aztán valamivel később már kezdődjön is az előadás.

A társulat művészeti vezetője, Bruno D'Armagnac arról mesélt, hogy minden művészüket másképp kell kezelni, mindenki más személyiség, ezért nagyon sok múlik az egyénen. A világszerte több mint 5000 embert foglalkoztató társulatban nem próbálják meg pótolni az embereket. Ha például kiszáll egy bohóc a társulatból, akkor a következő bohócnak nem kell az előző poénjait, kelléktárát átvennie. Ha valaki kiszáll, akkor átalakul az előadás.

Az Alegríát több mint 15 éve mutatták be, az első előadások óta sokat változott a mát több mint hatezerszer bemutatott előadás, pont ottjártunkkor, Frankfurtban volt a hatezredik előadás. Egy előadás 9 műsorszámból áll, de már csak kis részben egyezik meg az eredetivel. A 9-ből öt műsorszámot már nyugdíjaztak, helyettük új produkciók vannak, és van még két produkció, amit rotációban mutatnak be.

A darabot eddig főleg Észak-Amerikában játszották, mostanában kezdenek vele Európába jönni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta