Cirque du Soleil: egy óra nyújtás, egy óra kézenállás és egy kis súlyzózás

A képzett atléták is naponta több órát gyakorolnak egy-egy cirkuszi előadásuk előtt a Cirque du Soleil-ben. A társulat kézenálló-művésze minden előadás előtt nyújt egy órát, aztán egy órán át kézen áll, majd egy kis súlyzózással vezet le ebéd előtt, hogy aztán este a legjobb formában lépjen a színpadra.

A Cirque du Soleil hamarosan ismét Magyarországra érkezik, ezúttal az Alegría című darabot, hozzák, ami az egyik legrégebbi előadása a társulatnak. A turnéztatott darabok közül csak a Saltimbanco régebbi az Alegríánál. A Saltimbancót 1993-ban, az Alegríát 1994-ben mutatták be.

A társulat szép lassan közeledik Magyarország felé, idén ősszel Németországban voltak, és majd csak 2012 tavaszán jönnek Budapestre, közben még megjárják Spanyolországot is.

A csapat egyik tagja elmesélte, hogy elég komoly napi rutin szerint élnek. Ő kézenálló-művész, az előadásnapjai pedig úgy néznek ki, hogy a délelőtti szöszmötölés után egy órán keresztül nyújt, aztán egy órán keresztül kézenáll, aztán súlyzózik egy kicsit, majd elmegy ebédelni, hogy aztán valamivel később már kezdődjön is az előadás.

A társulat művészeti vezetője, Bruno D'Armagnac arról mesélt, hogy minden művészüket másképp kell kezelni, mindenki más személyiség, ezért nagyon sok múlik az egyénen. A világszerte több mint 5000 embert foglalkoztató társulatban nem próbálják meg pótolni az embereket. Ha például kiszáll egy bohóc a társulatból, akkor a következő bohócnak nem kell az előző poénjait, kelléktárát átvennie. Ha valaki kiszáll, akkor átalakul az előadás.

Az Alegríát több mint 15 éve mutatták be, az első előadások óta sokat változott a mát több mint hatezerszer bemutatott előadás, pont ottjártunkkor, Frankfurtban volt a hatezredik előadás. Egy előadás 9 műsorszámból áll, de már csak kis részben egyezik meg az eredetivel. A 9-ből öt műsorszámot már nyugdíjaztak, helyettük új produkciók vannak, és van még két produkció, amit rotációban mutatnak be.

A darabot eddig főleg Észak-Amerikában játszották, mostanában kezdenek vele Európába jönni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra