TREND

12 stílusikon: Gisele Bündchen és Katy Perry a legjobbak közt

2011. július 17., vasárnap 13:42

Hollywood országában imádnak új stílusikonokat kinevezni, akiket aztán isteníthetnek, míg nem ejtik a következőért. A Vogue most amerikai tervezőket kért meg arra, mondják el, kik azok a nők, akik számukra tökéletesen megtestesítik a divatban az igazi amerikai szellemet. Szerinted ki viszi a prímet a 11 név közül?

Van köztük olyan, aki nem is az 50 állam egyikében született, de mégis megtestesítik a nemzet jellegzetességét: a függetlenség és az individualitás keverékét. És, kérdezi a Vogue, mi lehetne ennél amerikaibb?

Számodra ki a stílusikon?

 • 228
  Gisele Bündchen
 • 11
  Rooney Mara
 • 20
  Willow Smith
 • 47
  Karlie Kloss
 • 181
  Cate Blanchett
 • 95
  Christy Turlington
 • 13
  Shala Monroque
 • 109
  Michelle Obama
 • 30
  Hanneli Mustaparta
 • 332
  Katy Perry
 • 77
  Taylor Swift 
 • 33
  Michelle Williams
 • 214
  A szomszédom, a Kati

Gisele Bündchen szupermodellt David Neville, a Rag&Bone dizájnere nevezte, mivel "megtestesíti a klasszikus, egyszerű Americana-kúlságot, brazil létére is." A modell egyébként továbbra is vezeti a legjobban kereső szupermodellek listáját, az elmúlt egy évben 8 milliárd forintnak megfelelő, értékálló pénzt keresett.

Diane von Furstenberg számára a legújabb stílusikon Rooney Mara fiatal színésznő (többek közt a Facebook-filmből lehet ismerős). "Csak figyeljétek és majd meglátjátok!" - mutat látnoki képességeket a tervezőnő.

Mi sem bizonyítja jobban e lista megkérdőjelezhetőségét, minthogy egy 11 éves gyerek is szerepel rajta: Will Smith énekesi babérokra törő lányát, Willow-t Derek Lam delegálta. "Ösztönös tehetség, makulátlan optimizmus jellemzi, a képességei alapján tele van számára a világ lehetőségekkel. Szerintem pillanatokon belül ő lesz Amerika ikonja" - nyilatkozta Lam.

A brazil szupermodell, a fiatal színésznő és a 11 éves kislány
A brazil szupermodell, a fiatal színésznő és a 11 éves kislány

A következő ismét egy modell: Jason Wu szerint Karlie Klossnak is a top stílusos nők közt a helye. "16 éves kora óta ismerem. Bármilyen átütő és tüzes is a jelenléte a kifutón, személyiségében ugyanaz a közvetlen St.Louis-i szomszédlány maradt, mint régen."

A Rag&Bone másik fele, Marcus Wainwright Cate Blanchettet választotta. "Bár ausztrál, mégis ő képviseli számomra a modern Hollywood esszenciáját. Véleményem szerint ő korunk egyik legnagyszerűbb film- és színházi színésznője!" - lelkesedett a férfi.

Maria Cornejo számára Christy Turlington topmodellből lett humanista az amerikai stílus legfőbb idolja. "Stílusa és szépsége időtlen, amit áthat az intelligencia és az alázat. Az értékrendje és az, amit a nőkért világszerte tett, sokunk számára példaképpé teheti. Szerintem ez a lényeg, ami valakit igazi ikonná tesz" - magyarázta a dizájner.

Karlie Kloss, Cate Blanchett és Christy Turlington
Karlie Kloss, Cate Blanchett és Christy Turlington

Michael Kors divattervező, akit a Project Runway-ből ismerhettek, Michelle Obamát tartja lekörözhetetlennek. "Ő a megtestesült háromszoros hurrá: nemcsak stílusa van, de okos és erős is egyszerre."

Narciso Rodriguez szintén egy külföldi nőt tart eszményinek: Hanneli Mustaparta fotóblogger és stylistot. "Bár norvég, nekem mégis ő testesíti meg a modern amerikai szépséget és stílust. A legnagyobb rajongója vagyok."

Mrs. Obama, a norvég divatblogger és a mindig elegáns Shala Monroque
Mrs. Obama, a norvég divatblogger és a mindig elegáns Shala Monroque

Peter Som Shala Monroque divatszerkesztő mellett tette le a voksát, mert "játékosan bánik a divattal. Merész, eklektikus, feltűnő - mégis mindig elegáns."

Tommy Hilfiger nem tudott dönteni két hölgy között: számára Katy Perry és Taylor Swift énekesnők az amerikai ikonok. "Taylor energikus karizmája és Katy bevállalós vonzereje mind azt eredményezi, hogy ugyanolyan jól néznek ki egy kényelmes nyári ruhában, mint a vörös szőnyegen" - mondta.

Végül, de nem utolsósorban Tory Burch Michelle Williams színésznőre szavazott. "Ugyanolyan sikkes, amikor New York utcáit járja, mint amikor Hollywood-i glamúrba öltözik. Nagyszerű a stílusérzéke."

Két színésznő, egy énekes
Két színésznő, egy énekes

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta