TREND

Mély dekoltázzsal, pávákkal várja a jó időt Tóth Bori

2011. április 1., péntek 13:55

Sokkolt az ötven méteres sor, amibe beleütköztem, amikor negyed órával a kezdés előtt megérkeztem a Millenáris Teátrum elé. Mintha valamelyik nagy bemutatóra készülnénk a londoni divathéten, bár itt egy street fashion fotós nem sok izgalmat talált volna a fehér blúzra ráerőszakolt míderek és bőrzakók univerzumában.

Meg kellett ünnepelnem azt a pillanatot, amikor a kapun belülre kerültem, azzal a lendülettel felhúztam egy pohár pezsgőt, majd a terembe lépve az első sort az életük árán is őrző hoszteszekbe futottam. Később úgy láttam, hogy a VIP szektort nagyrészt rokonok, barátok, egykori tanárok töltötték meg - egyedül a mindig csodaszép Gőbölyös Luca művésznőt szpottoltam, elnézést kérek a jelen lévő többi celebtől.

Több a soknál

Maradt a második sor, ahonnan minden szettet csak két-három másodpercig láttam egész alakos mivoltában. Kezdés előtt a harmadik sorban végbéltükrözésről folyt a diskurzus az idős hölgyek közt, inkább nem követtem az aranyér-tanácsadást, a szokottnál is tüzetesebben vizsgáltam a díszleteket.

A hatalmas, sőt monumentális ezüst paraván nem túl fantáziadús, de hatásosan keretezte a feketén csillogó kifutót, amiről csak másodpercekkel kezdés előtt szedték fel a takarófóliát. Ezek az apró gesztusok profizmust sugalltak, akárcsak a modellek gondos kiválasztása. És azt hiszem, tovább már nem halogathatom, hogy rátérjek a ruhákra…

Nem könnyű, a kollekció legfőbb jellegzetessége ugyanis, hogy sok. Minden szempontból, de számszerűen is, és a mennyiség sajnos meglehetősen széttartóvá tette a sorozatot. Elkaptunk egy-egy következetes szálat, de egyik sem volt elég erős ahhoz, hogy összefűzze az egyes ötleteket.

Kék, zöld, piros

A professzionális világítás fokozta a hatást, de ezzel együtt sem vitatható, hogy felvillant néhány jól eltalált, életteli szín. Rögtön az első kabátka olyan finom, puha kéket hozott, amit a bemutató végéig őrizgettem, nagyon vártam a visszatérését, ami meg is történt - egy kicsit esetlen, hosszú ruha hozta vissza. Sajnos a lágy világoskék mellett megjelent a közönségesség határát súroló cukorkakék is. De nagyon tetszett a játék, ahogy az élénk zöldek és korallpirosok egymás mellé kerültek - kár, hogy csak a show végén jelent meg.

Pávák és celofánvirágok

Amíg a modellek az U-alakú kifutó másik szárában voltak, azon gondolkodtam, mi lehet Tóth Bori sikerének titka? Ráérzett, mire vágyik a magyar nő? Mikor arra jutottam, biztos a konszolidált üzletasszonyos szetteknek köszönhető – kilépett a kifutóra egy köldökig dekoltált pávaruha. És akkor még nem is sejtettem, hogy egy egész fészekaljnyi páva fog előjönni, Tóth Bori elképesztő mennyiséget vehetett ebből a pávamintás anyagból. Az egyik legjobb felhasználási módja a nyári overál volt, ezért ítélünk neki egy pirospontot, de 2011-ben nem a páva, hanem a hattyú a divatmadár.

A legizgalmasabb textil egy sűrű milliméterpapír-kockákkal nyomott kelme volt, de sajnos alig-alig bukkant fel. Ami az anyagok sokféleségét illeti, meglepő volt a koptatott farmer, de ami még ennél is furcsább, a minden irónia nélkül bedobott, mintás jeggings - nem is akármilyen. Ehhez az elképesztő eklektikához újabb és újabb fordulatok csatlakoztak, jöttek barokkos dekorációt idéző aranyvirág-rátétek és celofáncsokroknak tűnő díszítmények is. Aztán az ultrakönnyű, impressionista festmények foltjait idéző anyag láttán kicsit megnyugodtunk.

Fonatok, masnik, 2008

Tóth Bori kedvencei idén nyáron a puffos ujjak, amelyek minden elképzelhető formációban megjelentek. Láttunk olyan rövid ujjú fél-kiskabátot, ami nem állt másból csak két vállat kiemelő puffocskából, és a hajmeresztő, puffos bőrkabát is mély nyomokat hagyott. A mellrészen húzott csatt láttán is lesütöttük a szemünket, és döbbenetes méretű masnik sem derítettek jobb kedvre.

Nagyon tetszettek a fonatos passzék, de a második ilyen megoldásnál már beugrott, honnan ismerős, a USE 2008-as nyári kollekciójában kapott szerepet ez a fordulat. A három évvel ezelőtti nyár nosztalgiája akkor lett hivatalos, amikor megszólalt a bemutató zenei aláfestésében 2008 emlékezetes slágere, MIA Paper Planes című száma, és mikor megjelent az óriás-zsebes török nadrág szabásvonala, amit a Je Suis Belle 2008-as nyári darabjai közt láttunk utoljára. A selyemhatású kislányka-blúzokkal is ebben az évben voltak tele az üzletek, emlékszem, én is vettem kettőt. Jó év volt, de a 2008-retróhoz azért még nem telt el elég idő.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta