TREND RÖVIDHÍR

Idén is megbolygatja a hazai divatot a Fashion Video Festival

2011. október 27., csütörtök 11:41 |

A november, tavaly óta kiemelten fontos hónappá vált a divatszakma és a trendérzékeny közönség számára. Az első hazai független divatplatform, a Fashion Video Festival immár második alkalommal kerül e közeg fókuszába. Mostanra választott mottójuk a POWER! POWER! POWER! is sugározza azt a töretlen lendületet, amivel „meg akarták bolygatni a hazai divatot”, ahogy ezt akkor megfogalmazták.

A 2010-ben debütált divatfesztivált Abodi Dóra divattervező és Baksa Zsófia stylist közösen hívota életre. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy hiteles és progresszív fórumot biztosítson szakmán belül, miközben egyre nagyobb rétegeket akar megszólítani és megnyerni a divatipar számára.

A nemzetközi new media irányzatának áramvonalába csatlakozva a Fashion Video Festival megteremti a lehetőséget az új médium kultúrájának meghonosítására és integrálására. Éppen ezért nem csupán egy klasszikus fashion week létrehozását célozza – amivel szintén kevéssé büszkélkedhetünk – hanem a divattervezők, stylistok, videóművészek, fotósok és a divat szakma bármely szegmensében érdekeltek számára megjelenési felületet és találkozási pontot biztosít.

Most 2011. november 18. és 26. között rendezik meg a Fashion Video Festival Budapest 2011! programsorozatát, melynek a Ludwig Múzeum és a Designterminál ad otthont.

Egyre bővülő és színvonalasabb hazai és nemzetközi, tematikus screeningekkel, konferenciával és tréningsorozattal várja a szakmabelieket és az érdeklődőket egyaránt a new media és a legújabb nemzetközi trendek feltérképezésének témájában. Két, különlegesség és izgalmas programmal rukkoltak elő idén a szervezők. Egyrészt 8 divatfotós munkáinak közös bemutatójára kerül majd sor – ez önmagában véve is szokatlan - , másrészt a tematikus blokkok sorában a Japán divatnap jelent majd igazi csemegét.

A FVF egyik legfontosabb eleme a fashionvideo pályázat. Idén a zsűrit olyan nemzetközi húzónevek alkotják, mint Katryn Fergusson videó- és filmművész - aki már tavaly is elnökletével emelte az esemény fényét - Adia Tischler rendező és stylist, a Not just a label képviselői és a Glamour képviseletében az egyik jeles nemzetközi szerkesztője.

Az idei mottó: POWER! POWER! POWER! A pályamunkák beérkezésének végső határideje 2011. november 5.

A pályázattal és a fesztivállal kapcsolatos egyéb tudnivalók a www.fashionvideofestival.com weboldalon olvashatóak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta