TEJBEN-VAJBAN

Ön szokott pizsamában vásárolni?

2017. január 8., vasárnap 09:23

A napokban fellángoltak az indulatok a salfordi Tesco Facebookján, ugyanis egy férfi posztolt egy képet két pizsamában vásárolgató nőről, azzal a szöveggel, hogy undorítónak találja a dolgot és valaki csináljon már valamit – írja a Daily Mail.

Chris Cooke azóta törölte a posztot, ugyanis legalább annyian estek az ő torkának, ahányan támogatták a kezdeményezést, miszerint nem ártana valami minimális dress code a hiperekben. "Kedves Tesco! Kérem, vezessék be a szabályt, hogy az ilyen embereket nem szolgálják ki. Baromira undorító. Este 7 óra volt a salfordi Tescóban és rendszeresen látok máskor is így öltözött embereket. Mármint, mégis kinek nincs ideje rendesen felöltözni vásárlás előtt?" – írta Cooke Facebookon, és ezt a képet mellékelte (a linkre kattintva megnézheti!).

GettyImages-630671524
Fotó: The Washington Post / Getty Images Hungary

A Tesco reagált: "Sok vevőnk panaszkodott, hogy zavarja őket, ha a többi vásárló nem megfelelő ruházatot visel az üzleteinkben, próbálunk egyensúlyt teremteni, amivel mindenki elégedett lehet. Ennek ellenére nincs dress code-unk, a menedzsment feladata, hogy saját belátása szerint döntsön". 2010-ben a cardiffi Tescóból egyébként kitiltották a pizsamásokat a számos panasz miatt.

A Facebookon többen annak adtak hangot, hogy Cooke-ot kéne inkább kitiltani, aki másokat lejárató fényképeket készít, és különben is mindenki maga dönti el, miben lép utcára, ahhoz másnak semmi köze. Külföldön egyébként nagy hagyománya van a csóri szettekben való vásárlásnak, elég csak a People of Walmart oldalra kattintani, ahol a pizsamánál sokkal extrább szettekben vásárló embereket lehet nézegetni.

Na de a lényeg: önt zavarja, ha embertársai pacuhán shoppingolnak? Vagy egyáltalán nem érdekli? Esetleg pont ön az, aki szeret pizsiben nagybevásárolni? Szavazzon!

Mit gondol a pizsamában vásárlásról?

 • 235
  Szerintem felháborító!
 • 80
  A pizsama még hagyján, de mi van az ízlésficamos hülyékkel?
 • 481
  A ruha nem zavar, csak az, ha valaki büdös.
 • 204
  Engem egyáltalán nem érdekel, más mit vesz fel.
 • 77
  Engem az se érdekel, én mit veszek fel. Másnak mi köze hozzá?
 • 41
  Előfordult már, hogy pacuhán mentem le a boltba, de ritkán.

Blogok, amiket olvasunk

JÓZAN Mit ad az alkohol, mit ad a józanság?

Hazugság lenne, ha azt mondanám, józannak lenni mindig csodás vagy könnyű. Akkor mégis mit ad? Összeszedtem, nekem miért jó nem inni.

KETTŐS MÉRCE Tényleg bezárják a CEU-t, mert... Soros?

Nem lehetne kivételesen a magyar diákok és professzorok érdekeit nézni, meg azt, hogy viszik jó hírünket a nagyvilágban?

SZUBKULTÚR Ez a könyvtár olyan menő, hogy arra nincsenek szavak

Hipermodern űrhajóval a Gutenberg galaxisba? Ezt itt komolyan vették, és építettek egy olyan könyvtárat, hogy a képeket nézve dalra fakad a szívünk. Mennyire menő már!
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés