Így néz ki egy 26 millió forintos bála

A rendőrség egy áruházi tolvaj lakásának szekrényében fedezte fel azt a 60 ezer font (26 millió forint) értékű ruhát, amit a feltételezések szerint a férfi a West Yorkshire-i Leeds városában található Harvey Nichols áruházból tulajdonított el, adta hírül a Dailymail. A 36 éves férfit éppen akció közben érték tetten, a lakásában később további nyolcszáz lopott ruhadarabot találtak, köztük 180 darab farmert és kábé 300 pólót, melyek értéke darabonként eléri az ötven fontot (22 ezer forint). 

A rendőrségi a lakásban talált holmik között sok olyanra bukkant, amiken még rajta volt a biztonsági mágnes zár, a legtöbbjük Roberto Cavalli, G-Star és Ted Baker portékája, de találtak French Connection és Diesel, valamint Vivienne Westwood pólókat is dögivel. Pedig nem volt ügyetlen a meg nem nevezett férfi: a begyűjtött cuccok között szerepelt egy olyan Givenchy póló is, aminek az értéke 500 font (220 ezer forint), és nem mellesleg az egyike az összesen kettő darab Angliában elérhető példányoknak. De mindez tökmindegy, mert egy szekrénybe begyűrve ez is csak így néz ki: 

tk3s rpy designer 01
Rossparry.co.ukRoss Parry / Northfoto

Andy Berriman őrmester a napilapnak elmondta, a gyanúsított a helyi erők összefogásával került bilincsbe és a feltételezések szerint közel 60 ezer fontos (26 millió forintos) kárt okozott, ami nagyon jól mutatja, viszonylag rövid időn belül micsoda kárt lehet okozni a gazdaságnak a lopásokkal. Hozzátette, nem árt tudnia a lakosságnak, hogy a tolvaj az elmúlt két évben napi négy centtel (11 forint) rövidítette meg a várost.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek