Melyik szépségtrükköt próbálta már?

Olykor előfordul, hogy semmi idő nem jut magunkra, egyszerűen képtelenek vagyunk egy pár perces hajmosást vagy pedikűrözést belepréselni a napirendünkbe. Persze minden nő törekszik arra, hogy a nap minden percében tökéletesen ápolt legyen, ez a valóságban gyakorta kivitelezhetetlen. A dailymail.co.uk szépségápolásban jártas szerkesztője, Alice Robinson azoknak az egyszerű halandóknak állított össze egy listát bevált és kevésbé hasznos házi-praktikáiról, akik a hétköznapokban egyáltalán nem olyan szerencsések, mint Victoria Beckham, aki mindig úgy fest, mintha skatulyából húzták volna ki. Robinson nem csak kipróbálta a praktikákat, de pontozta is őket egytől tízig, a tízes azt jelenti, nagyon bevált neki adott fogás, az egyes azt, hogy nem. Részletek a hajtás után!

A fél hajmosás jobb, mint a zsíros haj

Nincs ideje hajat mosni? Csak mossa meg a frufruját! "Rosszul érzem magam, ha nem moshatom meg a vékony, egyenes szárú, zsírosodó hajamat minden nap. Nem számít, hogy mennyire vagyok fáradt, megmosom. Ezt a frufrus hajmosós trükköt egy olyan barátnőm ajánlotta, akiről eddig azt feltételeztem, hogy ő a jólápoltság mintaképe. Bár nekem nincs frufrum, így fogtam egy homlokomba lógó nagyobb tincset és a csap alá tartottam, befújtam egy kevés volumennövelő krémmel és megszárítottam. Mindez nem tartott tovább pár percnél. Kezdetben azt hittem, hogy ez tényleg működik. Friss sampon illatot éreztem magam körül mikor készítettem a gyereknek a reggelit, és az autóban is hasonlóképpen tartott. De mire az iskolához értünk a hajam lelapult és összeragadt. Tehát a félig megmosott haj ötven százalékban működik, de elsősorban gyorsan koszolódik, aminél nincs rosszabb" – írja le élményeit Alice Robinson.

Értékelés: 5/10

tk3s 10102011 013630
Jill Horvath / Northfoto

Csak addig borotváljon, amíg szükséges

Nem sikerült utolsó pillanatban gyantáztatni? Borotválja le a csak a térdéig lábszőrét! "Nemrég vacsorázni voltam néhány barátnőmmel. Ahogy az már megszokott ebben az évszakban (a brit szépségápolási időszak október 15-én véget ér) a lábaim borostásak voltak, mint a frissen felszántott mező. Tehát csak a térdemig borotváltam le a szőrt, felvettem egy háromnegyedes nadrágot és elindultam a találkozóra. A trükk bevált, de nem akartam elijeszteni a férjemet, így mielőtt bemásztam az ágyba, felvettem egy kétrészes hosszú pizsamát. Ez a praktika nem tesz jót a házasságnak, de jól jön, ha sietnünk kell valahova."

Értékelés: 7/10

A nagy önbarnítós trükk

Túl drága a barnító spray? Fújja be magát csak ott, ahol valójában kivillantja a kívánt bőrszínt! "Nagyon komolyan veszem az önbarnítást, így gyakran megyek olyan szalonba, ahol 40 fontot (15.690 forint) kérnek egy permetezéséért. De ezúttal beértem egy üveg 6.99 fontos (2740 forint) Rimmer Sun Shimmer sprayvel és csak ott fújtam be magam, ahol szükségesnek éreztem. Például mikor lapos talpú cipőt vettem fel farmerrel, akkor csak a bokámra és a lábfejemre nyomtam egy diónyi Sun Shimmert és bedörzsöltem a kívánt felületet. Ruha nélkül úgy festettem ,mint aki melaszba lépett, viszont farmerben úgy néztem ki, mint egy tehetős nő, aki egész évben jól ápolt. Senki nem tudja meg, hogy a ruha alatt egy félig nő, félig zebra lapul. Bár szegény drága férjem kicsit összezavarodott az új agyszüleményem láttán."

Értékelés: 9/10

tk3s 1f230660
Bildagentur-Online/d.ewing / Northfoto

Vesse be a szagtalanító sprayt!

Lusta vagy semmi ideje nincsen tisztítóba menni? Frissítse fel ruháit Febreze vagy Neutra Air szövet sprayvel, ami azonnal eltávolítja a kellemetlen szagokat a ruhákból. "Bár szeretem a reklámokat, a Febreze-t még sosem próbáltam ki. De miután egy barátom meggyőzött a hatékonyságáról, úgy döntöttem, hogy veszek egy levendula illatú Febreze-t, amelyen azt állt, hogy „a legkeményebb szagokat is megszünteti”. Mindezért 3 fontot (1170 forint) fizettem. Másnap előástam egy dohos szagú ruhát a szekrény aljáról és befújtam a szagtalanítóval. Azon az estén vacsorázni mentem a férjemmel, aki megjegyezte, hogy valami különös, vegyszerre emlékeztető levendulaszagot érez. Gyanítom, hogy a Febreze kiváló azoknak a kamaszoknak, akik egy áttombolt koncert után szeretnék felfrissíteni izzadt pólójukat, de egy felnőtt nőnél ez már nem működik. Elvégre melyikünknek ne lenne legalább egy tiszta ruhadarabja a gardróbjában?"

Értékelés: 3/10

Ön melyik trükköt próbálta már?

Fedje el elburjánzó szemöldökét!

Nincs ideje kiszedni a szemöldökét? Leplezze a kóbor szőrszálakat alapozóval! "Én általában három hetente tetetem rendbe a szemöldökömet, amiért 10 fontot (3900 forint) fizetek, de mostanában annyira túlterhelt vagyok, hogy sajnos magamnak kell kiszednem a kora reggeli félhomályban. Az egyik barátom azt állította, hogy ő esküszik a sminkes megoldásra, így egy fontos munkatalálkozó előtt én is kipróbáltam és sok extra réteg alapozóval igyekeztem elfedni a szőrszálakat. Amikor ebédidőben belenéztem a tükörbe, észrevettem, hogy a smink beleszáradt a bőrömbe és a sötét szőrszálak jól láthatóak lettek. Ápolatlanul és furcsán néztem ki. Vajon ki kötne üzletet egy ilyen nővel? Persze még mindig arra várok, hogy visszahívjanak." 

Értékelés: 3/10

Trükkös pedikűr

Szeret nyitott orrú cipőket viselni? Nyugodtam fesse ki csak azokat a lábujjait, amelyek az ilyen cipőkből kilátszódnak. "Az őszi szezonban ritkábban teszem közszemlére a lábamat, és csak álmodozom arról a tökéletes pedikűrről, amit a helyi szalonban szoktam csináltatni 45 fontért (17.659 forint). Az egyik barátom, Eleanor a napfényes Spanyolországban él, így akár egész évben viselhet szandált. Ő ajánlotta nekem a nyitott orrú cipőkhöz igazított pedikűrt. Amikor egy díjátadó ünnepségre készültem egy elegáns hotelben, kipróbáltam a praktikát, és csak a cipőből kilátszó két körmöket festettem ki az Essie Russian Roulette fantázianevű lakkjával, amiért 7.99 fontot (3139 forint) fizettem. Távolról egész jól nézett ki a végeredmény, viszont közelről már kicsit rendetlennek tűnt. De hát ki fogja az arcát néhány centire a lábamhoz tolni?"

Értékelés: 8/10

tk3s 11880042
Northfoto

Gyors megoldás a lepattogzó lakkra

Lepattogzott vagy megkopott a manikűrje? Használjon műkörmöket! "Nyolc héttel ezelőtt 30 fontért (11.765 forint) csináltattam magamnak zselés körmöket. Ezek az UV lámpa alatt készült géllakkok legfeljebb három hétig tartanak ki. Sajnos képtelen voltam újra elmenni a szalonba, ezért egy speciális megoldásra vetemedtem és megpróbáltam aceton segítségével magam eltávolítani a lakkréteget. Tisztában vagyok vele, hogy ezt jobb, ha egy szakképzett kozmetikus végzi, azonban idő és pénz hiányában megpróbáltam én orvosolni a problémát. Tehát 6.59 fontért (2690 forint) vettem magamnak egy csomag Elegant Touch típusú műkörmöt és bár egy kicsit nehézkesen,de felragasztottam őket. Néhol összeragadtak azért az ujjaim. A körmök fantasztikusan néznek ki és még a helyükön vannak, bár nem tudom, hogy milyen állapotban lesz alatta a sajátom, ha megválok tőlük" – összegzi Alice Robinson. Ön mit szól ezekhez a praktikákhoz? Próbálta már valamelyiket? Vagy tulajdonképp így él?

Értékelés: 5/10

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek