Egy szoknya, egy nadrág: hol mennyibe kerül?

Ismét megnéztük a plázabotlok kínálatát, ez alkalommal azzal kísérleteztünk, hol mennyiből jön ki egy alapszett, azaz egy szoknya vagy nadrág és egy hozzá illő felsőrész, plusz kabát. Közben újabb akciókba botlottunk – van, ahol már féláron adják az őszi kollekciót!

Öt bolt, két szett

Öt üzletben néztük meg, mennyi pénzből öltözhetünk fel tetőtől talpig, a New Yorkerben, a Pimkie-ben, a H&M-ben, a Mangóban és a Zarában. Olyan ruhákat válogattuk össze, melyek nekünk tetszettek a fogason, kerestünk méretet és felpróbáltuk őket. Nem a legolcsóbb vagy legdrágább darabokat kerestük, hanem azt vettük el a polcokról, ami szembejött.

A New Yorkerben persze rögtön azok a holmik jöttek szembe leárazva, amiket két hete még teljes áron láttunk: eléggé furcsálltuk, de úgy tűnik, ez az új üzletpolitika, ami nem fogy el két hét alatt, azt odaadják féláron. Azért egy teljes áras kabátot még találtunk a sok akciós között, így jött ki közel 23 ezer forintra egy nadrág, egy pulóver és egy kabát hármasa. Furcsa, de szoknyából elég nagy hiány van mindenhol, általában csak miniket lehet kapni, azokat is főleg ócska anyagból, rossz szabással – és ez a legtöbb üzletre igaz. A New Yorkerben még egy egész hordható miniszoknyát találtunk 3990 forintért, eléggé örültünk is neki.

A Pimkie-ben örömmel vettük észre, hogy teljes stílusváltás történt, a ruhák jobb minőségűek és jobb stílusúak, mint korábban, de az árak maradtak. 7500 forintért nagyon jó farmer kapható, a pulóverek közül mindet elfogadnánk, a kendők és kabátok is jó minőségűek, színben illenek egymáshoz. Az üzlet árfekvése nagyjából a H&M-ének felel meg, annál ugyan kisebb a kínálat, de lehet jó dolgokat találni – nézze meg a galériában! Ha már H&M: az Aréna plázás bolt egyelőre kicsit kaotikus, de egyre nagyobb a kínálat. Némi keringés után találtunk 3490 forintos farmereket és csinos kabátokat, jó hír az irodai dolgozóknak, hogy itt sokféle szoknya kapható, és nem csak unalmas fekete színben – ha elég merész, egy fényes ezüst anyagú térdszoknyát is bevállalhat!

A Mango ruhái egyre szebbek, jobb minőségűek, de ennek megfelelően egyre drágábbak is (vagy csak nekünk tűnnek annak?). Itt találtuk meg a legjobb farmer-blúz-blézer triót, de ezért a három ruhadarabért 42 ezer forintot kellett volna a kasszánál hagynunk. Ha pedig még kabátot is vettünk volna, már 82 ezer forinttól kellett volna megválnunk. Egyedül az vigasztal, hogy itt is lesz még leárazás – sőt, egyes darabokra már most van 30% kedvezmény!

A Zara továbbra is szép látvány: ahogy a ruhák a fogasokon lógnak, szépen egymás mellé komponálva, csodás. De aztán az ember bevisz pár ilyen szettet a próbafülkébe (már ha a sok XS-es között talál méretet) és rájön, hogy ezek sajnos csak a fogason mutattak jól: a 15 ezres blúzból kilóg a mellem, a 12 ezres nadrág tevepatát csinál. A messziről szexinek tűnő műbőr szoknyában szürke verébbé válunk, a mintás blúz tulajdonképp öregasszonyos, ésatöbbi. Persze azért sok szép ruha is van, de sajnos ahhoz órákig kell próbálgatni, hogy nekünk megfelelőt fogjunk ki és még meg is kérik mindennek az árát – a Zara áraival csak a Mango vetekszik.

   New Yorker Pimkie H&M Mango Zara
Nadrág + felső 7980 Ft 16480 Ft 10480 Ft 19990 Ft 26990 Ft
Nadrág + felső+ kabát 22970 Ft 28470 Ft 30470 Ft 59985 Ft 36985 Ft
szoknya+ felső + blézer 16970 Ft 19470 Ft 23970 Ft 47985 Ft 39985 Ft
szoknya+ felső + blézer + kabát 25960 Ft 31460 Ft 43960 Ft 67980 Ft 65965 Ft

Fent a táblázatban megnézheti, mennyibe kerültek az általunk felpróbált szettek: ha a galériában nem talál képet példát a "szoknya+ felső + blézer + kabát" verzióról, de árat mégis lát a táblázatban, ne essen kétségbe: a nadrágos szetthez felpróbált kabát vagy blézer árát adtuk hozzá a képen látható szetthez, nem csak úgy a hasunkra ütöttünk. Megjegyeznénk továbbá, hogy biztosan talál ezeknél olcsóbb és drágább szetteket is adott boltokban: mi olyan ruhákat próbáltunk fel, melyek nekünk tetszettek, vagy hangsúlyos helyre voltak kihelyezve és nem kerestük meg a legolcsóbb holmikat – a tendencia így is látszik, ahogy az is, hogyha kabátot, nadrágot és pulóvert vesz, akkor nem ússza meg 15 ezer forint alatt, de ha minőségi darabokat szerezne be, inkább készüljön 100 ezer forinttal.

Leárazás még mindig

Alig két hete körbejártuk az üzleteket, ahol leárazást tartottak: azt hittük, mostanra vége lesz az akcióknak (és azt sem értettük, miért kezdtek egyáltalán leárazásba az üzletek), de tévedtünk, az akciót hirdető boltok aránya csak nőtt – az már biztos nem vonz be annyi vásárlót, ha kiírják, hogy új kollekció érkezett, vonzóbb százalékokat látni a kirakaton.

A H&M egyes pufikabátokra ad 30%-ot, a Promod azt ígéri, hogyha vesz egy fekete ruhadarabot és még valamit, akkor az egyik 20%-kal olcsóbb lesz, a Camaieu nem viccel, a készlet felét 50% kedvezménnyel adja. A Women's Secret és a Tezenis is beállt a sorba, de azért olyan kedvezményekre ne számítson, mint a nagy szezonális leárazásokon: általában több darab vásárlásához kötődik az akció. A Marks & Spencerben kisebb a kiírás a kirakaton, mint az akció a boltban (rengeteg dolgot lehet olcsón megvenni), a Springfieldben viszont nagyobb az akció füstje, mint a lángja. Nézze meg a galériában, milyen akciókkal találkoztunk körképünk során!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek