Így öltözik a szerkesztőség ősszel

A Fashionista.com adta az ötletet, hogy összeszedjük, mi itt a szerkesztőségben mit szeretnénk megvenni idén ősszel: annyiféle trend van, hogy győzzön az ember válogatni, van itt minden LOL-core-tól a normcore-ig, grunge-tól a jókislányos preppy style-ig, műszőrtől a pelerinig, úgyhogy szerencsére mindenki megtalálja az igazán neki valót. Dávid a lazán elegáns, ballonkabátos, sportcipős stílust, Kriszta a cuki, de nőies ruhákat kedveli, akárcsak Margó. Roxi igazán vagány ruhákat pakolt a képzeletbeli bevásárlólistájára, akárcsak Ádi, akinek pizzás ingét mindenki irigyli, akár Story-gálára megy benne, akár Szigetre. Hajtás után megnézheti, ki mit szeretne beszerezni ebben a szezonban!

Dávid

A montázsomat elnézve azon nevetek, hogy ha egy évvel ezelőtt kérnek meg erre a feladatra, szinte biztos, hogy más termékek lennének rajta. Nemcsak azért, mert akkor más volt a kínálat, hanem mert egy év alatt rengeteget változott a stílusom. Míg tavaly az összes adandó alkalommal zakó után nyúltam, idén már inkább az egyszerűség és a kényelem mellett teszem le a voksom. Köze lehet ennek ahhoz is, hogy most már szinte mindenhova bringával járok, és míg a fotókon jól mutat az elegáns összeállítás és egy menő bicikli, addig a valóságban a praktikum mást diktál.

1. Cipzáros pulóver, 6 990 Ft, H&M 

Ahogy említettem, az egyszerűségre törekszem, de azt is igyekszem szem előtt tartani, hogy ne legyen túl unalmas, amit viselek. Ezért mindig az apróbb „csavarral” ellátott dolgokat keresem – legyen az egy feltűnő minta vagy egy olyan részlet, mint ez a cipzár.

2. Kardigán, 9 995 Ft, ZARA 

A zakók helyett inkább kardigánokat hordok és mivel úgysem gombolom össze őket, az ilyen „waterfall” fazonúak a kedvenceim. Tökéletesek őszre, mert egy pólóval is viselhetem (akár otthon is egy pihenős vasárnapon), de inggel és nyakkendővel is ugyanúgy jól néz ki. Hasonlóan sokoldalú, ha nadrágokról van szó: szövetnadrághoz, farmerhez és chinóhoz is egyaránt passzol.

3. Anyagában mintás napszemüveg (Persol), 280 euró, MrPorter.com 

Nem vagyok a drága napszemüvegek híve, mert elveszítem/ellopják/eltöröm és egészen eddig egy 1300 forintos H&M-essel vészeltem át a nyarakat. Ami sajnos pár héttel ezelőtt eltört és azóta nem találok olyat, ami passzolna a fejformámhoz. A fekete színt annyira nem kedvelem és sajnos az összes boltban ilyen színűek a szemüvegek – ez is ront az esélyeimen. Kétségbeesésemben már próbálgattam drágább darabokat is, viszont nem találtam olyat, amire azt mondom, hogy én vagyok. Kivéve ezt a Persol szemüveget, amihez hasonlót az egyik kedvenc bloggeremnél láttam

4. Utazótáska (Ted Baker), 407 euró, ASOS 

Eddig nem voltam az az utazós típus, viszont most nyáron sikerült olyan helyekre eljutnom, amik arra sarkallnak, hogy a jövőben többször is kirándulásra adjam a fejem. Jobban kedvelem a párnapos kiruccanásokat, azokhoz pedig nagyon jól jönne ez a nagyméretű (pakolós) táska, amibe belefér egy hosszúhétvégényi ruhám.

5. Széldzseki (HE by Mango), 33 995 Ft

Mivel egyik nap ingben és V-nyakú pulóverben, a másik napon pedig pólóban és szaggatott farmerben járok, olyan dzsekit szeretnék az őszre, ami mindkét stílushoz illik. Ez a derekában húzott széldzseki optimális az őszi estékre és akkor sem izzadok bele, ha a reggeli és a délutáni hőmérséklet között plusz tíz fok a változás. A színe miatt mindenhez passzol.

6. Tornacipő (New Balance), 100 euró, ASOS 

Utálom magam, amiért makacsul ellenállok a trendeknek, majd miután kezd túl népszerűvé válni, beadom a derekam én is. A New Balance cipők közül ez a kedvencem, viszont kénytelen vagyok másikról betenni képet, mert ez furán mutat a termékfotókon. Szintén a stílusváltásnak köszönhetően szerettem bele a tornacipőkbe, de azért a Nike AirMax után már nem nyúlnék.

Kívánságlista
divany.hu

Kriszta

Lábbeliből soha nem lehet elég, és egy jó brogue-ra, illetve Oxford-cipőre már régóta fáj a fogam, szerencsére ebben a szezonban már itthon is lehet kapni ezt a fazont. Mivel nekem a kétszínű cipők tetszenek igazán, ezért a Bershka 12995 forintos cipője került fel a kívánságlistámra. Télire jól jönne majd egy szép lovaglócsizma is, de előtte szívesen vennék még egy párducmintás papucscipőt. Bár az állatmintát sokan nem kedvelik, a párducos cipőm sokszor kihúztak a bajból, amikor valamivel fel kellett dobni az összeállításomat. Sajnos a sok hordástól már mindkettő tönkrement, így kell egy új pár, és az H&M-nél ezt is meg is találtam – sajnos egyelőre csak a honlapon, hiába jártam körbe az összes pesti boltot, a valóságban úgy tűnik, nem létezik.

A téli kabátokkal az a problémám, hogy egy-két év alatt megunom őket. Most éppen a fekete, béléses Zara szövetkabátomat tervezem lecserélni, ami nagyon jól kiszolgált. Az idei felhozatalból egyelőre a Mango egyenes szabású gyapjúkabátja a befutó. Eddig az ára (33995 Ft) akadályozott meg abban, hogy megvegyem. Amióta az midiszoknyák bejöttek a divatba, komoly gyűjtésbe kezdtem, de télire való darab eddig hiányzott a "kollekcióból". Az H&M szoknyája viszont tökéletes lesz a hidegebb napokra, mert elég vastag és bélése is van.

Vérbeli macskás nőként és Stanley Kubrick életművének rajongójaként egyértelmű volt, hogy a Modcloth oldalán kapható Catwork Orange feliratú póló is felkerült a nélkülözhetetlen darabok közzé. mivel szeretem az egyszerű szetteket (fehér blúz vagy ing + szűk farmer), ezért gyarapítani kell a statement ékszerekből álló gyűjteményemet is, a fast fashion márkák oldalait böngészve pedig a Zara 6995 forintos nyaklánca és a Stradivarius 1995 Ft lett a két kedvenc, mert ezeket jól tudom kombinálni a már meglévő ruhadarabjaimmal és bizsuimmal.

1
divany.hu

Roxi

Nem szoktam ősszel külön nagy bevásárlást tartani ruha és cipőfronton, általában a kedvenc darabjaimat igyekszem úgy variálni, hogy a hidegebb évszakban is hasznukat tudjam venni. Ettől függetlenül persze rendszeresen becsúszik egy-egy új darab, amit könnyen beépítek a ruhatáramba, valószínűleg így végzi majd az őszi kívánságlistám legtöbb szereplője is.

A Rodarte kabátjánál nem láttam még szebbet: annyira giccses és túlzó az egész, hogy ha elérhető áron lenne, hezitálás nélkül megvenném magamnak. Bár csak vágyálom marad, mégis jó inspirációs forrás az őszi-téli időszakra abból a szempontból, hogy hasonlóan különleges, nem utolsó sorban meleg kabátot válasszak.

A vicces pólókról ősszel sem fogok lemondani: az Aliexpress-en jó áron találni elég menő cuccokat a 'harajuku' keresőszóval, a NYLON Shop Narancsvidékes pólóját pedig valószínűleg megcsinálom saját magamnak, mivel nem ér annyit, amennyiért árulják. Nagyon tapadós, mindenhol feszülős műbőr nadrágot még sehol nem sikerült találnom, és mivel már egyébként is elcsépelt trendnek számít, valószínűleg a H&M félig műbőr, félig farmernadrágját fogom beszerezni a hűvösebb őszre, amihez fekete bakancs vagy slip-on is teljesen jól passzol. A térdig érő műbor gatya nem valami praktikus, mivel csak az ősz melegebb időszakában venném hasznát, ettől függetlenül nagyon tetszik, ezt is megtalálni a H&M-ben.

A Stradivariusban találni a szezon egyik legjobb fülbevalóját – már ami a fast fashion üzletek kínálatát illeti – hasonlót még online sem találtam, így egyértelmű volt, hogy a kívánságlistámon végzi. Ősszel kezdődik az egyetem, emellett pedig dolgozom is, ezért fontos, hogy egy nagy pakolós táskában tudjam végigrohangálni a hétköznapokat, aminek a Zara ‘Doctor’-ra keresztelt, fémrudas táskája tökéletesen megfelel. Az már csak ráadás, hogy egy kivehető borítéktáskát is beépítettek a táskába, így egy áráért gyakorlatilag kettőt kap, ráadásul a megszokott Zara áraknál sokkal olcsóbban árulják (12.995 forint). Alapvetően mindent imádok, ami ezüst, és bár a tornacipőtrendet nem igazán követtem, a Bershka surranójára azért nem mondanék nemet.

1(2)
divany.hu

Ádi

1. Két pulcsi, egy dzseki

Minden őszre/télre kell egy cipzáras kapucnis pulcsi, és mivel a FVNRL cuccokat egy hazai úriember tervezi, tök jó mintáik vannak, ráadásul szeretem a piros színt, ráadásul a tavaly vásárolt is nagyon bevélt, ezért idénre ezt a mintát tervezem. Mivel a kapucnis pulcsik mellé kell egy nemkapucnis is, és őrült menőnek tartom a lajhárokat, ezért nem is lehet kérdés, hogy ez a jó választás. Bár általában taszítanak a fénylő dzsekik, valahogy a Nike Air Jordan egyszerű feketéje elkezdett annyira tetszeni, hogy most épp hordani akarom. Pláne azért, mert hatalmas hiányt pótolna az életemben, ugyanis 12 évesen is nagyon szerettem volna már valami Air Jordanest, de valahogy soha nem jött össze.

2. Robotzsarus és borsodos póló

Ehhez nem kell magyarázat, hiszen itt egy póló, amin Robotzsaru van. A béna Compton feliratú pólók helyett természetesen csak és kizárólag a Borsod felirat jöhet szóba pólón.

3. Nike, de nem Air Max

Nagy lábam van, ezért évente maximum két cipőt vagyok hajlandó vásárolni.Itt fontos, hogy egyszerű legyen, hogy tényleg bármihez fel lehessen venni. Nadrágnak természetesen egyszerű kék farmert akarok, ami véletlenül sem feszül, semmilyen más megoldás nem érdekel.

ez
divany.hu

Margó

Az én kívánságlistámon most csak pár dolog szerepel, amivel ki tudom egészíteni a már meglévő ruhatáram – sajnos, ahogy magamat ismerem, ezek mellett/helyett még össze fogok vásárolni millió fölösleges cuccot, mint mindig. Az egyszerű, fekete Oxfod-cipőt a Stradivariusban néztem ki (9995 forint), de végül egy nagyon hasonlót szeretem helyette feleennyiért a Cin Cin Amicában – szóval azt akár le is lehet húzni a "wishlistből".

A magasított derekú farmer-trend nekem nagyon tetszik, és ugyan már tavasszal vettem egy ilyen nadrágot, azt hiszem, kell egy másik is, sötét színben, mert tényleg minden nap azt hordom. Most a Zarában láttam szimpatikus darabokat 11.995 forintért. A szürke pulóvert a Romwe-n néztem ki 30 dollárért, de hasonlókat találni az Aliexpress-en is kicsit olcsóbban: nagyon tetszik a szürke színe és a rajzfilmes minta is, mely fehér színének köszönhetően jól kombinálható és nem annyira feltűnő, mint mondjuk Ádi lajháros pulcsija.

És pont azért, mert a pulcsi nem veri ki az ember szemét, kell egy igazán vaskos statement nyaklánc is: nálam mindig a Zara a befutó a bizsukkal, de ebben a szezonban a Bershkánál találtam meg a kedvencem 8995 forintért – sajnos egyelőre csak online, egyetlen boltban sem jött még szembe a bogaras lánc.

A bézs kabát a Mangóból van és 39.995 forint az ára – valószínűleg álom marad. Nem azért, mert túl drága, hanem mert ilyen átmeneti kabátból vagy százat meg tudnék venni, egyik szebb, mint a másik, de sajnos alig pár nap van az évben, amikor lehet őket hordani. Így az előzőek is kihasználatlanul lógnak a szekrényben, hiába gyönyörű ez a kabát, tök fölösleges. Legalábbis ezzel győzködöm magam...

A kép alján egy láncos kis bőrhátizsák húzza meg magát, ezt a Zarában néztem ki, 25.995 forint az ára, és esélyes, hogy már el is fogyott az üzletekből. Jól kombinálható darab, de elég kicsi, és a láncos vállpánt nem túl praktikus; de attól még szép és nagyon puha bőrből van, engem teljesen levett a lábamról.

1(1)
divany.hu
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek