Ilyen egy jól sikerült plus size kollekció

Már a tavalyi divathéten is láthattunk egy-két szemrevaló plus-size kollekciót a divatházaktól, így várható volt, hogy a divatmániás teltkarcsú nők ebben a szezonban sem maradnak majd menő nyári ruhák nélkül. A New York-i divathéten Zana Bayne, valamint a Chromat jelezte, hogy szívesen gondoskodna a plus-size mérettel rendelkező nők öltöztetéséről, a londoni állomáson pedig az utcai ruhákban erős Evans látott fantáziát a 40-es méretnél nagyobb ruhákat viselő nőkben.

A márka tulajdonosa, Sir Philip Green valószínűleg jól ismeri azokat a közismert adatokat, miszerint a brit nők 45 százalékának 16-os (44-es) vagy annál is nagyobb a mérete, de a legtöbb ruhát 12-es (40-es) illetve 14-es (42-es) méretben adják el ez üzletekben. Így semmi meglepő nincs abban, hogy az Arcadia birodalomhoz tartozó brand fantáziát látott egy plus-size gyűjtemény piacra dobásában – írja a többek között a Topshopot és a Dorothy Perkinst is a birtokában tudó vállalatról a dailymail.co.uk.

A Design Collective Evans néven futó kollekciót olyan profi tervezőkre bízta a márka, mint Clements Ribeiro, Vita Gottlieb, Giles Deacon, Hema Kaul, Lulu Liu és Jamie Wei Huang, akik jól láthatóan tesznek azért, hogy a molett nők ne csak csúnya és unalmas zsákruhákat találjanak az üzletek polcain, hanem ők is bátran öltözhessenek a legaktuálisabb trendek szerint, ha akarnak.

A londoni Freemasonsban megtartott bemutatón látott haspólóktól, lézervágott daraboktól és a zöld estélyi ruhától ugyan nem estünk hasra, de azért a jól sikerült kollekcióból szerettük az ezüstös árnyalatú ceruzaszoknyákat, a flitterekkel kirakott darabokat és a vidám, fiatalos mintákkal ellátott együtteseket is. Nézze meg ön is a galériában, hogy hogyan forradalmasítaná a molett nők öltözködését az Evans!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek