Hasznos infografikák divattémában

Nem tudja, hogyan érdemes berendezni az optimális gardróbot? Mit dobjon ki, vagy tartson meg? Hányféle melltartó van és ezek hogy néznek ki? Szinte lehetetlen az összes fazont, etikettet és divattal kapcsolatos jótanácsot fejben tartani, ezért összegyűjtöttük a leghasznosabb infografikákat, amiknek biztosan hasznát veszi majd a mindennapokban.

Egy kis segítség melltartó vásárláshoz

Ez az infografika nem csak a nőknek, de a férfiaknak is nagy segítséget jelenthet, ha meg akarják lepni az asszonyt egy jó fehérneművel. Az összes melltartófajtával a nők sincsenek tisztában, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy sokszor a fehérnemű üzletekben derül ki, évekig nem is a jó méretet hordtuk. Ha eddig nem tudta, mi a különbség szabásban és formázásban a push-up, demi-cup, varrás nélküli, szivacsos, multifunkcionális és sportmelltartó között, alábbi kép biztosan segítséget nyújt.

Gallérfajták

Cápa, szmoking és zsabó-gallér, magasított nyakú és medici, fodros és élére vasalt: nem is gondolná, hányfajta gallér-mintával dolgoznak a tervezők, és hogy az ön gardróbjában mennyi van belőlük. Egy különleges gallérral akár a legegyszerűbb fehér blúz vagy póló is jobban néz ki, a képen felsoroltakból pedig többet saját kezűleg is megköthet vagy elkészíthet, ha kedve tartja. Mindegyik fajtát persze lehetetlen észben tartani - kivéve, ha tervezőként dolgozik – ez a kép viszont mindig segítséget nyújthat a találgatásban.

A menyasszonyi ruha részei

Nem csak az esküvőn, de a szalagavatóra való készülődéskor is érdemes tisztában lenni a menyasszonyi ruha alapvető részeivel, válasszon akár ujjatlan, spagettipántos vagy hosszú ujjú, szív alakú vagy egyenes dekoltázst. A sziluett a ruha egészének formájára vonatkozik, ami lehet hableány, A-vonalú, báli ruhára hajazó vagy egyenes, derékvonalnál pedig szeretik valamilyen díszítéssel, gyönggyel, kristállyal vagy csipkével is megspékelni a tervezők. Az uszály és az anyagválasztás szintén fontos tényezők, erről bővebben a mellékelt képen olvashat.

Sálkötési módok

Sálkötéses videók tömkelegét találja a Youtube-on, ettől függetlenül a különböző fazonok neveit nem biztos, hogy feltüntetik. Érdemes néhányat kirpóbálnia, ha a hagyományos körbetekerés helyett valami látványosabbat is el tud viselni: készíthet például sapkát, derékövet, bolerót, de idézheti a Grace Kelly-féle fejfedő és nyakvédő klasszikust is.

Így néz ki az optimális gardrób

A rossz elrendezés miatt valószínűleg önnek is sok, egyébként teljesen használható ruhája lapul a szekrény mélyén, ezért egyáltalán nem is veszi számításba egy szett összeállításakor. Az alábbi infografika alapján praktikusan átrendezheti gardróbját a jobb kihasználhatóság érdekében, ráadásul a saját életét is megkönnyíti, ha nem találomra turkál, hanem szín és fazon alapján, célirányosan keresi az adott darabot. Nem nagy meló, könnyen átszoktathatja magát, egy unalmas szombat délután pedig le is tudhatja az egészet.

Megtartsam vagy kuka?

Teljesen felesleges olyan darabokat tartani a gardróbjában, amit nem hord. Oké, hogy a gardróbok első számú feladata a tárolás, ez viszont nem a megunt, kinőtt, kihízott vagy soha nem is hordott darabokra vonatkozik. Pedig a szanálás nem olyan nehéz dolog, főleg, ha az alábbi képet követve válogatja át a ruhatárát: hordta már a ruhát? Méretben jó? Át lehet szabatni? Ha nem, kuka!

Így gombolja be a zakóját

Alapinfó, amivel minden férfinak tisztában kell lennie: egysoros, kétgombos fazonnál a felsőt szokás begombolni és az alsót nem, egysoros háromgombosnál pedig – mint a képen – több verzió is működik, a lényeg, hogy a felsőt csak néha, a középsőt mindig, a harmadikat pedig soha ne gombolja be.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek