Nyoma veszett a magyar művészek tréningruha kollekciójának

Rejtélyes módon nyoma veszett annak a magyar absztrakt festményekkel díszített szabadidőruha kollekciónak, amit a napokban bocsátott volna licitálásra a Csakoda néven ismert fiatal képzőművészekből álló csoport a Vaterán - írja az urbanplayer.hu. A Mayberian Sanskülotts próbaterméből eltűnt ruhákon olyan tehetséges kortárs festők munkái voltak láthatóak, mint Bak Imre, Bullás József, Hantai Simon, Hencze Tamás vagy Nádler István.

A Csakoda csoportot 2011-ben alapította Trapp Dominika és Dés Márton, akik húsz másik alkotóval együtt még abban az évben útra keltek Képvándorlás Magyarországon című vándorkiállításukkal. Céljuk az volt, hogy vidéki városok művelődési házaiban is bemutathassák a kortárs művészek alkotásait azoknak, akik közvetlenül nem jutnának hozzá ilyen színvonalas, kulturális élményhez valamint művekhez.

A lelkes alkotó csoport legújabb terve lett volna a bevállalós és figyelemfelkeltő melegítőruha kollekció, amiről ha esetleg hallott vagy látott valamit, akkor bátran jelezze azt a Csakoda tagjai felé.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek