Így néz ki egy optimális férfigardrób

Elérkeztünk négyrészes sorozatunk utolsó állomásához. Az első három bejegyzésben összegyűjtöttem azokat a ruhadarabokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy jól felépített és egyben kombinálható ruhatárhoz - ha lemaradt, itt az első, itt a második, itt pedig a harmadik poszt. Az utolsó részben ezeket a ruhadarabokat felhasználva olyan összeállításokat mutatok, amelyek segítségével bemutatom: nem feltétlen szükséges 5-6 különböző ing vagy nadrág ahhoz, hogy kreatív szetteket állíthasson össze. A kiindulópont mindenhol a nadrág volt: én reggelente azt választom ki először és ahhoz öltözök. Vannak kedvenc párosításaim, de például ha sötétkék felsőt szeretnék felvenni, akkor biztos nem az ilyen színű farmer- vagy szövetnadrágommal teszem.

Megjegyzés: a listából pár darabot kihagytam – ilyen például a rövidnadrág, hiszen így szeptember elején ez pár hónapra aktualitását veszti. Az öv kifordítható, így a szettektől függően a barna vagy a fekete felét kell odaképzelni.

1-2. A szövetnadrág

Pár hónappal ezelőtt írtam arról, hogy pasiként is keverheti a stílusokat, én például nagyon szeretem, mikor valaki van annyira kreatív, hogy egy öltönyhöz (igényes) sportcipőt húz. Ez a két szett is erre épül: balra láthat egy, a legszigorúbb dress code-ba is beillő összeállítást, jobbra pedig a lazított verziót: a szövetnadrág megmaradt, de a bőrcipőt leváltja egy kék-piros-fehér (egyik kedvenc színkombinációm nyáron) sportcipő, a fehér inget egy kockás, a nyakkendőt pedig a kiegészítők.

1-2
reklámfotó

3-4. A sötétkék farmer

Nem tudom elképzelni az életet sötétkék farmer nélkül, így a következő párost erre építettem. A cipőket az utolsó pillanatban cseréltem fel, szintén a mix n' match, azaz a stíluskeverés miatt. A sportcipővel és a teniszinggel eleinte furcsa hatást kelthet a ballonkabát és a napszemüveg, de szerintem pont e miatt a váratlanság miatt sugározza azt, hogy a viselője kreatív. Hasonlóképpen a jobboldali összeállítás is a bőrcipő és az univerzális V-nyakú pulóver miatt lesz irodaképes.

3-4
reklámfotó

5-6. A bézs chino

Az utolsó két szett a bézs chino nadrágra épül. A baloldali igazi hétvégi összeállítás: a bakancs „terepen” is jól teljesít, a kötött kardigán jól jön a hűvösebb estékhez, a pakolós táskába pedig minden belefér, ami 2-3 napra kell. A jobboldali verzió kicsit az elsőre hasonlít, de itt a nadrág és a zakó színe különbözik, továbbá itt a nyakkendőt sem használtam. Indokolatlanul kevesen viselnek fehér inget a sima hétköznapokon – valamiért mindig a nagy alkalmakra (esküvők, diplomaosztó, stb.) tartogatja őket.

5-6
reklámfotó

Az ön stílusához melyik szett áll a legközelebb?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek