Íme Lakatos Sándor első női kollekciója

A napokban készült el Lakatos Sándor legújabb kampánya, ami első nőknek szánt kollekcióját mutatja be és amit Éder Krisztián fotózott. A tervező és a fotós kapcsolata nem újkeletű, dolgoztak már együtt többek között abban az anyagban is, ami a világszerte ismerte The Fasionisto oldalon landoltak és amiről mi is írtunk még tavaly májusban. Posztunk második felében találja egyrészt miniinterjúnkat Lakatossal, másrészt pedig a közös munka kulisszái mögé beengedést tekintő werkfilmet és a galériába rendezett végeredményt.

Ez az első női kollekciód. Csak az Éder Krisztiánnal közös fotózásra készült egy kapszulakollekció vagy esetleg a jövőben a férfikollekciók mellett nőknek szánt ruhadarabok is napvilágot látnak majd szezonról szezonra?

Valóban ez az első női kollekcióm, amit egyébként nagy várakozás előzött meg. Rengeteg hölgy kérdezte az utóbbi években, nem terveznék-e "kivételesen" női darabokat is. Tehát a feladat adta magát, az ideje pedig most jött el. Bár az igaz, hogy egyelőre ez egy kapszulakollekció, de nyitva hagyjuk a lehetőséget: elképzelhető, hogy a jövőben lesz ennek folytatása, ha időm és energiám engedi.

Ahogy látom, a geometriai minták itt is, mint a régebbi kollekcióidban is, jelen vannak. Ez azért van, mert annyira egybeforrt a neveddel, hogy nem szerettél volna ebből kilépni? Várhatóak színek a későbbi kollekcióidban vagy nem véletlen, hogy ez is monokrómra sikerült?

A vezérelvem az volt, hogy a férfi technológiai elemeket alkalmazzam a női formákra (pl. szivarzseb, belső zseb, gombolható hasítékok, valódi részletek használhatósága, stb.) Természetesen mindezt úgy, hogy a nőiességet a nők szexi oldalát is előtérbe helyezzük a konzervatívabb darabok mellett. Itt is a kéz a kézben jár az alkalmi és az utcai viselet. Ahogyan a stílus, úgy a színek tekintetében is változatlan a koncepció: nem kizárt, hogy a jövőben megihlet egy-egy színesebb anyag, de ez még maradjon a jövő titka.

Itthon hol lehet a ruhákhoz jutni?

Egyrészt tőlünk az Andrássy úton a showroomban, másrészt online, a webshopunkból lehet ruhát vásárolni. Árak tekintetében egyértelműen utóbbi a mérvadó, hiszen a boltban méret utáni, egyedi darabokat is lehet rendelni, amelyek ára nagyban függ a kiválasztott anyagoktól. Annyit elmondhatok, hogy aki tőlünk vásárol, a dizájnnal együtt a legmagasabb minőséget is megkapja a ruhákkal. Az üzlet egyébként alapvetően egy szűk vevőkör számára volt eddig elérhető, a jövőben ezen tudatosan változtatunk.

Mit gondolsz, mennyire lesznek itthon vevők a nők a ruhákra? Vagy más tervezőkhöz hasonlóan egyértelműen külföldet célzod meg?

Mivel női kollekciót eddig még soha nem terveztem, és üzleti részről sem foglalkoztam vele, egyelőre nem tudom megmondani. De amint ez a kampányból is kiderül, ezek a ruhák abszolút a “ready to wear” vonalat képviselik, és akik eddig látták, azoktól nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Az elkészült fotókat a lenti galériában találja, ide kattintva pedig megnézheti a másfél perces werkvideót, ami a fotózás során készült.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek