Bréking: itt az első karácsonyi kollekció!

Azt megszokhattuk már, hogy a nagy divatházak két lépéssel az aktuális szezon előtt járnak, ezért nem csoda, ha a legtöbb helyen már szembe is jött velünk egy-egy márka jövő tavaszi-nyári időszakra szánt kollekciója. Mivel hasonló darabokat láthatunk viszont, mint amiket a napokban és az elmúlt hetekben viseltünk, ezért nem sokkol minket annyira, mint az augusztus közepével a boltokban megjelenő őszi-téli kollekció darabjai.

Elképzelni sem tudjuk, hogy nemsokára ezeket a vastag kabátokat, bakancsokat fogjuk viselni, pedig nem is kell már olyan sokat várni. Az viszont mindenképpen megdöbbentett minket, amikor a postaládánkban landolt a leginkább Rihannával közös kollekcióival ismertté vált River Island karácsonyi kollekciója. Igen, jól olvasta: az az időszak, amikor a Coca-Cola piros kamionjainak konvoja tűnik fel félóránként a televízió képernyőjén és a legtöbb ember már a következő év nyaráról ábrándozik egy forró kakaó mellett.

Próbáltuk kitalálni, hogy mi történhetett az angol márkánál, de végül arra jutottunk, hogy úgy gondolták, ha lúd, akkor legyen kövér. Egy biztos: aki időben szeretne elkezdeni készülődni az év végi ünnepekre, az már most belevághat.

A kollekcióról

Maguk a ruhadarabok nem sok újdonságot hordoznak. A megszokott kötött pulóverek és kardigánok most klasszikus téli mintákkal és feliratokkal párosulnak. Azt tudjuk, hogy az idei őszi-téli trend egyik nagy kedvence a bohém és rendezetlennek tűnő stílus, de egy-két összeállításnál olyan érzésünk van, mintha teljesen véletlenszerűen aggatták volna a modellre azt, amit visel.

A kollekció kiemelkedő darabjai közé tartozik a barokkmintás bársonyzakó, amiről rögtön Tom Fordra asszociáltunk. A mintás ingeket már egy ideje szeretjük és szintén 2012-ből szivárgott át a bőr ujjrésszel rendelkező szövetkabát is. Az anyagok mixelése idénre sem kopik ki a férfidivatból és az elegancia, a jól szabott öltönyök ugyanúgy részeit képezik majd az ünnepi időszaknak, mint a csokornyakkendő, a bársonymellény és a selyemsál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek