A H&M-et és a Zarát lenyomva jut előnyhöz az ASOS

Az ASOS-ra süt a Nap, a H&M és az Inditex viszont didereg címmel jelent meg egy írás a Business of Fashion oldalon, amelyben azt részletezik, hogy míg az előbbi webshop egyre inkább növekvő profitra tesz szert, addig az itthon is jelen lévő svéd H&M és az Inditex (a Bershkát, Zarát, Pull&Beart, Stradivariust és Massimo Duttit is felölelő csoport) bizony gyengélkedik. Bizony, míg a hazai boltok polcain rengeteg tavaszi ruha maradt, amit heteken belül megvásárolhatunk a leárazásokon, az ASOS-on viszont csak úgy kapkodják a ruhákat, amelyek teljes áron is abszolút a megfizethető kategóriába tartoznak.

Akik rosszul jártak

A Zara 5,2 százalékkal növelte az eladásait, viszont a nettó profit csak 2 százalékkal növekedett. A legtöbb riválisát sikerült kiütnie a nyeregből, a befektetők viszont joggal aggódhatnak, négyéves viszonylatban ugyanis az idei első negyedéves adat volt a leggyengébb. Egyre többen tapasztaltuk vásárlóként is, hogy a Zara nem kicsit szállt el az áraival, nem kevés olyan zakót találtunk például a férfiosztályon, amiért 40-50 ezer forintot kellett volna kifizetnünk. A márka egyébként nemrég orosz és kínai piacokra is betört, mivel az otthonát, Spanyolországot sújtó munkanélküliség és az emiatt kialakult kevésbé fizetőképes vásárlótömeg rányomta a bélyegét az ottani eladásokra. De még így is ők a szerencsésebbek, mivel a H&M, amely bevételeinek 80%-át Európa adja, még inkább aggasztóbb számokat közölt az év első három hónapját illetően.

165249499
Bloomberg / Europress / Getty

A nevető harmadik

Az ASOS ezzel szemben meglepően jó számokat produkált, a harmadik negyedéves eladásai például 45%-kal nőttek. Terveik között szerepel - a Zarához hasonlóan - az Oroszországba, illetve Kínába terjeszkedés, nemrég pedig aláírtak egy szerződést a Primark nevű angol céggel, az olcsó árfekvésű női kollekciójuk már megtalálható az ASOS honlapján. És hogy mi az online butik titka? Azokat a huszonéveseket célozza meg, akik megfizethető áron keresnek sajátmárkás és ismertebb névvel (Lacoste, Diesel, stb) rendelkező minőségi és egyedi ruhákat. Az oldalon egy Marketplace elnevezésű fület is találunk, ahol mindenki eladhatja a jó állapotban lévő, de megunt dolgait.

Kedvet kapott?

Ha szívesen rendelne az ASOS-ról, de eddig nem tudta, hogy milyen lépéseket kell megtennie ehhez vagy csak nem volt elég bátor, most segítünk. Lépésről-lépésre végigvezetjük önt a rendelés minden egyes lépcsőfokán, bízva abban, hogy ezek után magabiztosan vág majd bele ön is. Mi soha nem bántuk meg, hiszen olyan ruhadarabokat találhatunk itt, amik biztos nem jönnek szembe az utcán. Ha fél a mérettől, akkor rendeljen kiegészítőt: egy táska vagy egy nyaklánc nem okoz akkora meglepetést élőben. (Kattintson a lenti képre és nézze meg a rendelés lépéseit, segítünk!)

Tipp

Érdemes feliratkozni a webshop hírlevelére, nagyon sokszor kapunk e-mailben kedvezményes kupont, mi is azzal vásároltunk legutóbb. A legjobb hír, hogy a szállítás ingyenes!

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek