no

Minden, amit tudni akart a hétköznapi sminkelésről

A kevésbé gyakorlott sminkelők fejében megannyi kérdés felmerül, hogy miképp tudják munkájukat tökéletesebbé, tartósabbá tenni. Éppen ezért megkérdeztünk Lukéj Gabi profi sminkest, hogy lásson el bennünket pár hasznos tanáccsal.

Hogyan érhetjük el, hogy alapozás után ne csillogjon a bőrünk?

Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő alapozót használjunk, ugyanis nem mindegy, hogy száraz, vagy zsíros a bőrünk. Ha alkalomra megyünk, akkor úgynevezett transparent púdert vihetünk fel fedőrétegként, mely hosszú időn keresztül garantálja a matt hatást. Ezeknek a készítményeknek általában nincs színük, és a bőrre felkenve nem változtatják meg annak árnyalatát, inkább csak a sminket fixálják.

Hogyan tehetjük tartósabbá a rúzst?

Alapozzuk le az ajkat is, majd szájszínű kontúrceruzával kontúrozzuk a szánkat, majd satírozzuk el a kontúr vonalát. Utána rúzsecsettel vigyük fel az első réteget, aztán egy kozmetikai kendőbe pusziljunk le belőle egy keveset. Végül vigyünk fel még egyszer – szintén ecsettel – egy réteg rúzst, így maximális a tartósság. A végén óvatosan az ajkaink közé vehetünk egy zsebkendőt, amivel a feleslegtől megszabadulhatunk.

Mivel tudjuk a legjobban eloszlatni az alapozót?

Az alapozó felvitelére több eszköz is a rendelkezésünkre áll: szivacs, ecset, de néha akár a saját kezünk is megteszi. Mégis, a legjobb, ha ecsetet használunk, mivel azzal lehet a legtökéletesebben, foltok nélkül eldolgozni az alapozót.

Igaz, hogy érdemesebb egyszerre használni sötétebb és világosabb alapozót?

Igen! Az arcformát módosíthatjuk optikailag úgy, hogy világosabb árnyalatot kenünk az egész arcra, majd a sötétebbel „csontosíthatjuk”. Azonban fontos, hogy jól dolgozzuk össze az átmenetet!

A rúzsnál gyorsabban már csak a szájfény jön le. Ezt hogy kerülhetjük el?

Először kontúrozzunk szájszínű ceruzával, majd satírozzuk be vele a száj belső részét, és csak utána vigyük fel ecsettel a szájfényt. Így nem csak az ajkak formája lesz megfelelő, de a szájfény is tartósabbá válik.

A korrektort az alapozó fölé, vagy alá használjuk?

A mai (jobb) alapozók olyan jó minőségűek, hogy nem feltétlen szükséges kiegészíteni korrektorral, de ha szeretnénk, akkor használhatunk fölé belőle, méghozzá ütögető mozdulattal, egészen a pofacsont széléig.

Hogyan lehet az utolsó cseppeket is kipréselni a spirálból?

Ne akarjuk az utolsó cseppeket is kipréselni, hiszen annyit húzogatnánk ki-be, hogy az már nem lenne higiénikus. Tehát ha már alig van benne, érdemes újat venni!

Kérdezzen ön is!

Ha maradt megválaszolatlan kérdése, tegye fel bátran, továbbítjuk Lukéj Gabi sminkesnek! Írjon nekünk e-mailt bátran!

A ráncokba hogy ne csomósodjon bele az alapozó?

Nedves arcra vigyük fel vékony rétegben az alapozót, majd vékonyan púderezzük le!

Mi az, amiből ajánlott a drágábbat megvenni?

Az alapozó az, amin nem érdemes spórolni, hiszen ez az egésznek az alapja. Persze a jobb minőségű termékeknek megvan a maga áruk, azonban ha nem akarunk nagyobb összegeket költeni a sminkekre, az alapozón akkor se érdemes spórolni, főleg, mert egy rosszabb minőségű tönkre is teheti az arcbőrt.

Hogy marad fenn legtovább a szemhéjfesték?

A jó minőségű termék használata mellett megfelelő sminkelési technikával. A lényeg, hogy helyes sorrendben vigyük fel a sminket: először alapozzuk, púderezzük le a szemhéjat, majd alapként használjunk egy bőrszínű szemhéjpúdert az egész szemhéjra, utána jöjjön csak a szín. Ne feledjük, a kontúrozás után a ceruza vonalát is satírozzuk el szemhéjporral!

Melyek a legszükségesebb ecsetek?

A legfontosabb ecsetek, melyek megkönnyítik a sminkelést:

  • pirosító ecset
  • szemhéj árnyékoló ecset
  • rúzs ecset
  • ferde ecset (tusvonal húzáshoz, szemöldök satírozáshoz).

Fontos, hogy ezeket rendszeresen megtisztítsuk professzionális ecsetmosó folyadékkal, vagy folyékony szappannal. Ezen kívül érdemes időnként hajbalzsammal is ápolni a valódi szőr ecseteket.

Honnan lehet felismerni a minőségi ecsetet?

Leginkább az árról! Neten 6000 Ft-ért biztos ne várjunk egy profi szettet! Amúgy fontos, hogy az ecsetnek jó tömör és finom tapintású  legyen a szőre, illetve ne hulljon próbálgatás közben!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek