Ezzel idegesítik egymást a gyerekesek és a gyerektelenek

Az "öt legidegesítőbb dolog, amit gyerektelenek mondanak gyerekeseknek" címmel közölt meglehetősen találó listát a Huffington Post.

Ennek nyomán elkezdtünk a szerkesztőségben beszélgetni arról, ezek tényleg létező dolgok-e, majd szépen lassan kialakult egy sok ponton nem találkozó párbeszéd az egyik gyerekes (Gizi) és gyerektelen (Amál) kollégánk közt.

Mielőtt Gizi és Amál elkezdte volna egymás haját tépni, inkább megkértük őket, írják le, miért és mivel idegesítik őket a szembenálló tábor tagjai. De tényleg szembenálló táborok ezek? Vagy elég lenne kicsit értőbb figyelemmel fordulni a másik felé? Ez már más téma, most viszont következzen az az öt mondat, amire egy gyerekes tuti berág – és mellette a gyerektelen álláspont, avagy az, hogy miért is nem kéne felhúznia magát az anyáknak adot mondatokon. 

5: Tudom, van kutyám/macskám/hörcsögöm

Gyerekes álláspont: A Huffpo szerint azért idegesítő, mert valaki épp egy kutyához hasonlította a kisbabát, engem ez sosem érdekelt, viszont mindig legszívesebben az arcába röhögtem volna annak, aki azt hiszi, összemérhető a kutya és a gyerek terhe és felelőssége. 

Pont olyan, mint egy baba! Vagy nem?
Pont olyan, mint egy baba! Vagy nem?Shutterstock

Gyerektelen álláspont: Én még ilyet soha nem mondtam – hisz egy hörcsög nem gyerek –, de lehet, hogy van az a túlparázós, kiborító, idegesítő szülői attitűd, amikor már csak azért is kiesne egy ilyen mondat a számon, hogy idegesítsem az illetőt.

4.  *Ásítás* Olyan fáradt vagyok!

Gyerekes álláspont: Ó, te jó ég, te vagy fáradt? Hát, én is elég fáradt vagyok. Kétszer ébresztett éjjel a kisebbik, egyszer átjött a nagyobbik, mert félt az esőtől, a kutya hajnalban a szőnyegre hányt, a macska pedig a szoba kellős közepén hagyta egy egér fejét, amibe persze mezítláb beleléptem, amikor a kicsihez botorkáltam épp. Jobb lenne, ha visszamennél oda, ahol egész éjjel lehet aludni, nem pedig úgy, hogy egy hároméves tízszer pofánrúg abban az egy órában is, amikor amúgy alszol. Fáradt vagy, mi?!

Félt, átjött.
Félt, átjött.Shutterstock

Gyerektelen álláspont: Komolyan, azt hiszed, csak te lehetsz fáradt? Mert a gyereked kétszer is felkeltett éjjel? Ettől a hozzáállástól rendesen kivagyok, képzeld, mindenki lehet fáradt. Mindenkinek lehet rossz éjszakája, fárasztó hete, fárasztó munkája. Lehet, hogy a beteg anyámat ápolom a 12 órányi munka után, álomba sírom magam vagy épp egész éjjel ébren filózok azon, miért szar az életem. És fáradt vagyok. Vagy éppen attól vagyok fáradt, hogy rommá bulizom magam, míg te a szaros pelenkákat cserélgeted. De ez is fáradtság – csak szólok, ha te már nem emlékeznél rá.

3. Nagyon elfoglalt vagyok, egy percem sincs!

Gyerekes álláspont: Hahahahaha. Várj csak, amíg gyereked lesz, na akkor arról fogsz ábrándozni, bárcsak még egyszer ennyire ráérhetnél. 

Akinek nincs gyereke, az alap, hogy baromira ráér, túlórázhat is helyetted, ugye?
Akinek nincs gyereke, az alap, hogy baromira ráér, túlórázhat is helyetted, ugye?Shutterstock

Gyerektelen álláspont: Hahahaha. Biztos én is teljesen megváltozom majd, ha gyerekem lesz és elfelejtem, hogy a másnak is van élete és azt hiszem majd, hogy csak én meg a babám vagyunk fontosak és senkinek semmi problémája nem lehet, csak nekem, gyerekesnek! Hisz akinek nincs gyereke, az alap, hogy baromira ráér, túlórázhat is helyetted, ugye? 

2. Totál le vagyok égve, három esküvőn is voltam az elmúlt pár hónapban

Gyerekes álláspont:  Három esküvőn? Komolyan? Keményebb időszakokban minden gyerekem minden hétvégén zsúrba hivatalos, hónapokon át. Néha naponta két zsúrba is. És néha kell a bébiszitter, mert "a testvéreket nem tudjuk fogadni, megértéseteket kérjük". 

Sok szülinapi zsúr = sok ajándék mások gyerekeinek
Sok szülinapi zsúr = sok ajándék mások gyerekeinekShutterstock

Gyerektelen álláspont: Attól, hogy te minden babazsúrba ajándékot viszel, az én pénztárcámat még megterhelheti 3 esküvő. Jó neked, ha te attól égsz le, hogy minden hétvégére költened kell, én sajnos már kevesebbtől is. Csak nem már megint az empátia teljes hiányáról lenne szó a gyerektelenek felé?

1. Ha gyerekem lesz soha nem [tetszőlegesen kitölthető]

Gyerekes álláspont: Soha nem kap majd csokit? Soha nem nézhet tévét? Soha nem engeded majd, hogy hisztizzen? Vagy, hogy ilyen tiszteletlenül beszéljen? Ja persze, tudom. Régebben nekem is voltak elveim. Aztán neked is lesznek majd gyerekeid, és ők is fognak [tetszőlegesen kitölthető]

Az én gyerekem soha nem fog a kaján hisztizni! Vagy mégis?
Az én gyerekem soha nem fog a kaján hisztizni! Vagy mégis?Shutterstock

Gyerektelen álláspont: Oké, ilyet én is gondoltam már, de nem mondam ki, mert még fejben rájöttem, hogy fogalmam sincs, mi lesz, ha gyerekem lesz. Nyilván hisztizni fog, bőgni a repülőn és rondán beszélni a nénikkel, hogy aztán majd hallgathassam, szar anya vagyok. De néha azért tényleg eszembe jut pár szülő láttán, hogy na EZT TUTI NEM [tetszőlegesen kitölthető]!  

Téged ki és mivel idegesít? Te kivel értesz egyet? Mondd el kommentben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra