SZÜLŐSÉG

Császár+fertőzés+hajszárító: szenvedés első kézből

2017. július 22., szombat 11:31

Negyedik gyerek, harmadik császár, első elfertőződött seb, és egy hidegre állított hajszárító, amivel a sebet próbálja szárítani. Mel Watts gondolatébresztő fotója arra emlékeztet, hogy akármennyire gondosak vagyunk, akárhogy vigyázunk, mindenki beleszaladhat váratlan nehézségekbe a szülés kapcsán.

Mel Watts négy gyerekes ausztrál anya és blogger, aki harmadik császármetszésén van túl. Első műtéte egy sürgősségi császár volt nagyjából 5 évvel ezelőtt, azt követően viszont a harmadik gyerek már programozott császármetszéssel született, csakúgy, mint most a negyedik baba. Ennyi rutinnal mi baj lehet - gondolhatnánk...

"Néha nem számít, mennyire tartod tisztán, vagy hogy a hányadik ilyen eseted, mindig ott van az esélye, hogy te is egy leszel azok közül, akikről a statisztikák szólnak. És ápolási tapasztalattal a hátam mögött totálisan kiakaszt, hogy ez történik, és komolyan arra számítok, hogy a méhembe vezető seb belső méhrepedést fog nálam okozni (ami amúgy nem létező dolog), és mire megtalálnak ájultan, a sebem a varrás mentén szétrepedve... Oké, ez nem történik meg, szedem az antibiotikumot, és túlelemeztem, és egyébként sem szabadott volna rágugliznom az elfertőződött császársebekre..."

Ezzel az üzenettel posztolta a fotót a blogger, aki a hidegre állított hajszárítóval a császársebet szárítja. A kép egyébként a szülés után nagyjából 5 héttel készült, és bár ez nagyon is hosszú időnek tűnik a sebgyógyuláshoz, volt olyan hozzászóló a blogger olvasói között, aki arról számolt be, hogy egy hasonló fertőzést követően néha még most, három évvel később is érzi a sebet.

Watts szokatlan részletességgel és alapossággal számol be a terhesség-szülés-anyaság tengely történéseiről, legutóbbi császármetszéséről például sok-sok fényképpel illusztrált hosszú posztban számolt be. A bejegyzés szerintem érdekes, és a fotók is izgalmasak, de a szerkesztőség több tagja rosszul lett tőle, szóval ésszel kattintsatok át.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta