Császár+fertőzés+hajszárító: szenvedés első kézből

Negyedik gyerek, harmadik császár, első elfertőződött seb, és egy hidegre állított hajszárító, amivel a sebet próbálja szárítani. Mel Watts gondolatébresztő fotója arra emlékeztet, hogy akármennyire gondosak vagyunk, akárhogy vigyázunk, mindenki beleszaladhat váratlan nehézségekbe a szülés kapcsán.

Mel Watts négy gyerekes ausztrál anya és blogger, aki harmadik császármetszésén van túl. Első műtéte egy sürgősségi császár volt nagyjából 5 évvel ezelőtt, azt követően viszont a harmadik gyerek már programozott császármetszéssel született, csakúgy, mint most a negyedik baba. Ennyi rutinnal mi baj lehet - gondolhatnánk...

"Néha nem számít, mennyire tartod tisztán, vagy hogy a hányadik ilyen eseted, mindig ott van az esélye, hogy te is egy leszel azok közül, akikről a statisztikák szólnak. És ápolási tapasztalattal a hátam mögött totálisan kiakaszt, hogy ez történik, és komolyan arra számítok, hogy a méhembe vezető seb belső méhrepedést fog nálam okozni (ami amúgy nem létező dolog), és mire megtalálnak ájultan, a sebem a varrás mentén szétrepedve... Oké, ez nem történik meg, szedem az antibiotikumot, és túlelemeztem, és egyébként sem szabadott volna rágugliznom az elfertőződött császársebekre..."

Ezzel az üzenettel posztolta a fotót a blogger, aki a hidegre állított hajszárítóval a császársebet szárítja. A kép egyébként a szülés után nagyjából 5 héttel készült, és bár ez nagyon is hosszú időnek tűnik a sebgyógyuláshoz, volt olyan hozzászóló a blogger olvasói között, aki arról számolt be, hogy egy hasonló fertőzést követően néha még most, három évvel később is érzi a sebet.

Watts szokatlan részletességgel és alapossággal számol be a terhesség-szülés-anyaság tengely történéseiről, legutóbbi császármetszéséről például sok-sok fényképpel illusztrált hosszú posztban számolt be. A bejegyzés szerintem érdekes, és a fotók is izgalmasak, de a szerkesztőség több tagja rosszul lett tőle, szóval ésszel kattintsatok át.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek