SZÜLŐSÉG

Alig van családbarát munkahely Magyarországon

2017. július 12., szerda 11:53

Igény lenne rá, jó lenne a munkáltatónak és a munkavállalónak is, mégis csak tízből hárman mondják azt, hogy családbarát helyen dolgoznak.

A Régió Játék készített felmérést arról, hogyan oldják meg a szülők a nyári iskolai szünetben a gyerekelhelyezést, mennyi szabadságot tudnak kivenni és egyáltalán, mi lenne szerintük az ideális. Az nem meglepő, hogy mindenki több szabadságot szeretne, hiszen a családok jelentős részének gondot okoz az iskolai szünetek alatt a gyerekfelügyelet. Viszont kiderült az is, hogy tízből mindössze csak hárman mondják azt, hogy családbarát munkahelyen dolgoznak, pedig ha megnézünk egy álláskereső portált, akkor a kiváló csapat és a versenyképes jövedelem mellett előszeretettel szerepel a jófejkedések listáján a rugalmas beosztás vagy a családbarát munkahely megjelölés is. 

shutterstock 145798100

Több szabadságot!

A szülök jelentős része mindössze 10-15 nap szabadságot tud kivenni a nyáron, a vágyott állapot ennek a duplája lenne. Nem is feltétlenül a szabadnap lenne fontos a gyermekes szülőknek, hanem az, hogy otthon töltessék a napot, hiszen a gyerekek felügyeletének megoldása sok családnak okoz problémát. 

A kisgyermekes szülők leginkább 20 (10%), 15 (16,5%) vagy 10 (27%) napot, majdnem minden második szülő pedig még ennél is kevesebbet tud kivenni idén nyáron szabadságként. A vágyott állapot egyébként nagyjából dupla ennyi, 20 (27%), 30 (16,5) vagy 15 (15%) szabadnap, de legalább otthon töltött idő lenne a megkérdezettek részéről. A nyári gyermekfelügyelet közel minden második (47%) családban kisebb-nagyobb nehézségek árán oldható csak meg, legtöbben a nagyszülőkre, a másik szülőre vagy családtagokra számíthatnak a 11 hetes szünetben, igaz így a család nem igazán tud minőségi időt együtt tölteni. 

Családbarát munkahelyeket!

A kisgyermekes magyar szülők mindössze 30 százaléka dolgozik jelenleg családbarát módon működő munkahelyen, holott ez a szempont álláskeresésnél tízből hét esetben a fontossági lista élén végez – derült ki a kutatásból. „A családok iránt elkötelezettebb cégeknél lehetőségük van a szülőknek rugalmas munkaidő-beosztást (58%) vagy távmunkát kérni (26%), de az esetek egyharmadában bevihetik magukkal az irodába a gyermeküket is. A céges üdülés biztosítása (10%) kezd kikopni a gyakorlatból, viszont bizakodásra ad okot, hogy minden tizedik munkaadó támogatja a kicsik táboroztatását” – mondta Gyaraki Dávid marketingvezető.

A legnagyobb segítséget – a felmérés szerint – sorrendben a rugalmas foglalkoztatás, a részben otthoni munkavégzés, a munkahelyen belüli szakértő gyermekfelügyelet és a részmunkaidő jelentené.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta