SZÜLŐSÉG

Ha gyermekszemészt keres, ne Budára menjen

2016. április 23., szombat 14:36

A felére esett vissza a gyermekszemészeti kapacitás a Budai Gyermekkórházban és a Szent János Kórház Diós árok telephelyének szemészetén - írja az Inforádió. Nagy Péter a Szent János és Észak-Budai Egyesített Kórház orvosigazgatója a magánrendelőket okolja a kialakult helyzet miatt. 

„A János Kórház gyermekszemészeti ellátása a Budai Gyermekkórház területén zajlott ezidáig heti 108 órában" - mondta Nagy Péter az Inforádiónak. A változást azzal indokolta, hogy a magánintézmények elszívták az orvosokat. 

"Jó néhány gyermekszemészünket elhívták magánintézetek gyermekszemészeti rendelőjébe. Ennek következtében jelentősen csökkent azon óraszám, amit elsőre le tudtunk fedni. Ahhoz, hogy a továbbiakban is teljesíteni tudjuk a gyermekszemészeti ellátással kapcsolatos elvárást, át kellett szerveznünk a betegutakat is.

A gyerekek egy részét a budai régi gyermekszemészeten látjuk el, a másik részét pedig – elsősorban a lakosság kérésére – a délutáni órákban a Diós árok telephelyen működő felnőtt szemészet rendelőjében” - indokolta a változást az orvosigazgató.

A rendszert az elmúlt két hónapban kellett átalakítani, amikor 3-4 gyermekszemész is otthagyta a munkahelyét, és akik maradtak, azok nem tudják lefedni a teljes óraszámot. 

Magyarországon a gyermekszemészet licencvizsgához kötött, ezért nagyon kevés gyermekszemész van, nem csak a Jánosban, de az egész országban. Viszont az ellátáshoz nem csak gyerekszemészeket lehet alkalmazni, hanem felnőtt szemészeket is, akik speciális helyzet esetén a János Kórházban maradt gyermekszemésszel konzultálnak. 

„Megpróbáljuk az itt dolgozó szemészkollégák munkaidejét úgy átcsoportosítani, hogy a gyermekszemészeti ellátás ne szenvedjen csorbát. Remélhetőleg egy-másfél hónapon belül ismét elérjük a teljes üzemeltetési maximumot” - nyugtatott meg mindenkit a Szent János és Észak-Budai Egyesített Kórház orvosigazgatója.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2016.04.23 19:48:34mrs gyrmur

    De, lehet menni Budára is, a Fehérvári úti rendelőben Dr. Tóth Lídiát ismerem, én 4 gyerekkel jártam hozzá, teljes megelégedésre.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta