SZÜLŐSÉG

Tinédzser talált babakocsi-megoldást kerekesszékes anyáknak

2015. október 4., vasárnap 12:04

Sharina Jonesra ötéves korában lőttek rá, így nem tud járni. Azóta eltelt 30 év és amíg az első gyerekét várta, azon gondolkodott, vajon hogyan tudja majd tolni a babakocsit úgy, hogy ő maga kerekesszéket használ. Szerencsére segítségére volt Alden Kain, egy detroiti középiskola diákja, aki segített neki megalkotni a két jármű hibridjét – olvasható a HuffPost oldalán.

Kain egy különleges tervezéssel foglalkozó osztályba jár, és hat hónapnyi munkába telt, hogy Jonesszal együtt megalkossák a kerekesszékes babakocsit. „Szuper érzés volt találkozni vele és beszélgetni vele arról, hogy mit szeretne és mit nem" – nyilatkozta a fiú a Michigan Catholicnak. „A közös ötletelések sokat segítettek abban, hogy miként működhet ez az egész – kezdve attól, hogy hova kerüljön a pelenkatartó, és miként tud Jones mozogni a székben" – tette hozzá.

Azt már Today-nek mondta el, hogy látni a nőt, amint a szerkeztetet használja nemcsak izgalmas volt, de akkor döbbent rá, hogy mennyire megérte ez az egész. Mutatunk egy videót is, amin a jármű látható, ha pedig a főszereplőkre kíváncsi, kattintson ide!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2015.10.04 22:06:33Nancsibacsi

    Délután szép idő volt, bringáztam a gyerekkel, szembe jött a bringaúton kerekes székes anyuka, ölében a lánya - azé' torok összeszorult... Persze nézhetjük úgy is, hogy milyen ügyes, meg nem hagyja magát, de az első gondolatom nem ez volt.

  • 2015.10.05 10:36:09nagyonanyuka

    Tök jó, hogy vannak olyan diákok, akiket érdekel mások problémájának a megoldása, úgy, hogy neki személyesen semmi köze sincs hozzá!

  • 2015.10.05 18:58:11Cérnahuszár

    Nekem nem volt probléma a gyerkőc ölben cipelése, vettem egy babahordozót és meg volt oldva a dolog. Kaptam ajándék babakocsit, sosem tudtam használni. A képről ítélve engem így is zavarna a babakocsi, jobb a babahordozó amit le is lehet fektetni az ölembe, két kezem szabad, és mindent tudtam pakolni-elérni a boltban. Ezzel a kocsival nem tudtam volna a boltban közlekedni.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta