SZÜLŐSÉG

Ha törik a csont, nyáron is irány a biztosító!

2015. június 20., szombat 12:37

Nyáron, a szünidő alatt éri a gyerekeket a legtöbb baleset. Ilyenkor a nagy ijedségben sokan el is feledkeznek róla – ha egyáltalán tudták – hogy Magyarországon minden 3-18 év közötti gyermeknek van általános balesetbiztosítása. Ezt az állam köti meg és fizeti, a szülőknek semmit sem kell tenniük érte.

Az állam ebben az évben a Groupama Garancia Biztosítóval áll szerződésben, tehát a balesetet a bekövetkezése után 30 napon belül ennél a társaságnál kell bejelenteni. Ennek módjairól itt talál pontos információkat. A biztosító az összes irat beérkezése után két héttel fizet. A kárigény érvényesítéséhez szükség van az orvosi leletre és a röntgenfelvételre.

A biztosítás baleseti eredetű halálra és maradandó egészségkárosodásra, valamint csonttörésre terjed ki. Utóbbiért 3 ezer forintot kap a kis beteg, a többi lehetőséget inkább nem soroljuk fel.

shutterstock 104081492

Jó tudni, hogy a biztosítás a gyermek 3. születésnapjától a 18. életév betöltésének napjáig érvényes, megszakítás nélkül, az év minden napjára. Vagyis iskolaidőben és szünidőben is, és az is mindegy, hogy a baleset hol éri a gyereket: otthon, útközben vagy az iskolában, sőt, akár külföldön. Vagyis ha a gyerek mondjuk, az iskola udvarán eltöri a karját, attól, hogy az intézményben próbálják elsunnyogni a dolgot (láttunk rá példát), a biztosítási összeget még elintézhetjük neki fájdalomdíjként.

A biztosító akkor viszont nem fizet, ha a baleset idején a gyerek részeg volt, drogot használt, vagy olyan járművet vezetett, amire nem volt jogosítványa/amely nem rendelkezett érvényes okmányokkal.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2015.06.24 14:41:58OkoskaTo:rp

    A legtöbb lakásbiztosításnak is része az oda bejelentettek balesetbiztosítása. Sokszor jelképes összegért "kölyök", vagy "sport" kiegészítő csomag is van, amibe még a kerékpáros-deszkás-görkorcsolyás balesetek is beleférnek, és nem kell azt hazudni, hogy otthon esett le az emeletes ágyról.
    Ha a gyermek összetöri magát, érdemes elővenni tehát a lakásbiztosítást is, és végigböngészni, mennyit fizetnek.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta