SZÜLŐSÉG

Az ön gyereke sem érti, hogy leég a napon?

2015. június 3., szerda 15:18

Óriási vita bontakozott ki a szerkesztőségben, hogy vajon megérett-e a világ a pusztulásra, vagy zseniális ötlet a Nivea igazán kreatív(?), hiánypótló(?) babája, amit nemrég dobtak piacra azért, hogy önnek, kedves szülő, könnyebb legyen az élete. Erre a hírre a designtaxi-n találtunk.

4

Az ön gyereke érti, hogy leéghet a bőre?

 • 52
  Nem, de majd most fogja
 • 150
  Érti, de akkor is utálja a napkrémet
 • 145
  Érti, be is keni magát
 • 112
  Napkrémlobbi!

Arról van szó, hogy itt a nyár, és marha jó lenne, minél több Nivea napkrémet eladni, ezért aztán csináltak egy műanyag babát, ami vizuális úton magyarázza el gyerekének, amire ön nem képes: hogy leéghet a napon. 

Komolyan! A cég UV-érzékeny babáit Rio de Janeiro strandjain vetették be, ahol előszeretettel mutogatják a gyerekeknek, mennyi kellemetlenséget is tud okozni a leégő bőr. Ezt a kellemetlenséget a baba pirossá váló bőre szemlélteti, ami azonban, ha bekenjük krémmel máris visszanyeri eredeti hófehérségét. Arról nem szól a hír, piacra dobnak-e bőrrák-editiont, ami szerintünk a notoriusan leégő babákon jelenhetne meg. Azt sem tudjuk, reagál-e a baba más márkájú naptejre.

Minderre cukiságfaktorban bővelkedő kétperces reklámfilmet is ráhúztak, így most már ha nem érti meg a gyerek, hogy miért fontos, hogy bekenjék a bőrét elég csak előhúzni a Niveababát (fiú és lány verzióban egyaránt kapható), kirakni a napra, majd megfenyegetni a büdös kölköt, hogy ő is így fog kinézni, ha nem keni magát serényen. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.06.03 20:33:09Kuoni pásztor

  Mi a jó francért kell minden gyerekekről szóló posztban "büdös kölközni"?!
  Valami idióta anno elkezdte és azóta szinte minden posztban itt a diványon, kötelező jelleggel benne van ez a kicsit sem vicces és nem is szalonképes szóösszetétel.

 • 2015.06.03 22:58:49Privateer

  Lehet hogy gyerekgyűlölő a posztíró.
  Nekem is feltűnt a büdös kölke őrület. Minek?

 • 2015.06.04 09:25:25prof_bp

  Az index szerkesztőségére úgy általában jellemző ez a gyerek és családellenes zsargon, kisgyerekes apukaként már sokszor szemet szúrt nekem is.

 • 2015.06.04 13:26:22Xmas

  Itt már nincs újságírás, postolni meg bárki tud. Nincs itt egyébként gyerek- és családellenesség. Szimplán csak bulvár van. Provokatív és félrevezető címek, beszólogatós-trollkodós szövegek, hogy minél több ember reagáljon rá. A negatív reklám is reklám. Ha felháborodva postoljátok őket, akkor még több olvasójuk lesz.

  Sajnos a bulvár sosem fog kifulladni, és sosem lesz jó újságírás sem, mert kevés hozzá az értő olvasó.

 • 2015.06.04 22:16:49ubu1

  Nekem tetszik a "büdös kölke" kifejezés. Lehet, én is "gyerekgyűlölő" vagyok. :-) Adott kontextusban szerintem egyáltalán nem zavaró; nekem fel sem tűnt, míg a kommentek között nem olvastam.

 • 2015.06.05 03:58:59_Wasp_

  én imádom a büdös kölkeimet egytől egyig. Még amikor a legkisebb nyakonfossa magát, vagy amikor a legnagyobb másodéves egyetemistaként mindenttud épp akkor is.

 • 2015.06.05 08:34:32KK69

  Szóval, ha nem kenjük be, csúnyán leég, de sebaj, mert ha utólag bekenjük, azonnal meggyógyul, akkor meg minek?

 • 2015.06.05 14:43:56driopios

  a kurucon meg minden posztban van "büdöscigány" mégse reklamál senki. Nem értem.

 • 2015.06.11 11:22:04A.maci

  Valami 35 éves, éretlen szingli írhatja ezeket a cikkeket, azok büdös kölköznek előszeretettel. Üzenem neki, hogy ne is szaporodjon, ilyen hozzáállással felesleges.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta