SZÜLŐSÉG

Tökéletes sminket készít a vak szépségvloggerlány

2015. május 18., hétfő 14:55

Habár már két éve egyáltalán nem lát, Lucy Edwards tökélyre fejlesztette a tükör (és látás) nélküli napi szépségrutint - adta hírül a Hufftington Post.

A 19 éves lány a jobb szemére 11 éves kora óta vak, két évvel ezelőtt pedig a másik szemére is elveszítette a látását. A nővére segítségével azonban sikerült elfogadnia a helyzetet, és megtanulta úgy kisminkelni magát, úgy, hogy közben egyáltalán nem látja, hogy mit csinál.

A szépségtippjeiről pedig videókat is készít, melyeket a YouTube-on, a YesterdaysWishes nevű csatornáján oszt meg. Közben a nézőinek bemutatja a kedvenc termékeit és az alkalmazott technikákat is. Kialakult rutinja van már, ha a helyzet azt kívánja, korrektort használ, ha kontúrozni szeretne, akkor kontúroz. Érdemes megnézni a videót, egészen elképesztő, ahogy a tust használja például. 

Azt mondja Lucy, ha csinos, sokkal jobban érzi magát a bőrében (és lássuk be, ezzel mi mind így vagyunk). Valójában nem is a sminkre van szüksége, hanem arra, hogy úgy érezze, ura önmagának.  

A sminkelési tanácsok mellett Lucy arról is beszél a videóin, hogy mit jelent vaknak lenni, ezen kívül tippeket ad arra, hogy nemlátóként hogyan lehet megoldani bizonyos helyzeteket, például hogyan használja az ATM-et.

Azt mondja, a vak szépségvloggerek közössége nem túl nagy a YouTube-on. Amikor megvakult, és éppen szüksége lett volna ilyen forrásokra, órákon keresztül kellett keresgélnie a neten, mire talált valamit. Lucy videóinak köszönhetően talán valamivel már könnyebb dolguk lesz azoknak a nemlátó lányoknak, akik inspirációra vágynak, de valójában példakép lehet mindenki számára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta