SZÜLŐSÉG

17 éves, terhes unokahúgát fogadta örökbe egy 23 éves egyetemista fiú

2015. május 10., vasárnap 20:27

Több százan ajánlották fel a segítségüket egy 23 éves ausztrál egyetemistának, Tommy Connolly-nak, miután kiderült, hogy örökbe fogadta 17 éves hajléktalan unokahúgát. A 32 hetes terhes lánynak nem igazán volt kihez fordulnia: sem a gyermek apja, sem a saját szülei nem gondoskodtak róla – adta hírül az Independent.

Tommy Connolly, az University of the Sunshine Coast törekvő atlétája elmondta, akkor már több mint egy évtizede nem találkozott az unokahúgával. A terhes lány a tengerparton élt és aludt, nem volt se cipője, se telefonja, és iskolába se járt már ki tudja, mióta. A magzat apja börtönben ült, a lány szülei nem voltak a képben.

Ekkor határozta el a 23 éves fiú, hogy a gondját viseli az unokahúgának, magához veszi, és segít neki gondoskodni a babáról. Ahogy a Facebook-on írta: ez volt az egyetlen esélye. A lány több időt töltött az utcán, mint bárhol máshol, és jobban ismeri a rendőrséget, mint a saját családját. Könyvet tudna írni arról a sok szörnyűségről, amit átélt. Senki sem érdemel ilyen életet – vélekedett Connolly. 

Az egyetem és az edzések mellett Connolly gyümölcsöt és zöldséget árult a tengerparton, hogy legyen pénzük új lakásba költözni, ahol megfelelő körülményeket tudnak kialakítani a baba érkezéséhez, aki márciusban meg is született. A köldökzsinórt Connolly vágta el.

Fotó innen: Gofundme
Fotó innen: Gofundme

A fiatal férfi bátyja, Liam közösségi gyűjtést is szervezett, 50 ezer ausztrál dollárt szeretnének összeszedni a furcsa család támogatására. Jól állnak, 27 nap alatt 1400-an ajánlottak fel, eddig összesen 48000 ausztrál dollárt. Ami Connolly szerint nagyon jó érzés, csak egy kicsit mindig bűntudata van a rá irányuló figyelem miatt – mondta, mivel szerinte valószínűleg sokan vannak hasonló helyzetben. Ezért nem szeretné, ha az emberek úgy gondolnának rá, hogy ez egy különleges és egyedülálló dolog.

Connolly, a fiatal lány és a baba mellett tulajdonképpen az apa szerepét látja el: gondoskodik róluk, ahogy kell(ene a gyerek apjának), de látja, hogy a feladatok 90 százalékát az anya végzi el. Úgy érzi, egy vagy két évet igazán semmiség rászánni az életéből azért, hogy az anya és a baba élete rendeződjön és biztonságba kerüljenek.

Az unokahúg pedig arról írt a Facebook-on, hogy a világ legszerencsésebb emberének érzi magát. A terhessége óta mindenki azt mondta neki, hogy el fogják venni tőle a kisbabáját, ami nagyon nehézzé tette a várandósságát – mondja. Ő csak egy jobb életet szeretne adni a gyerekének, mint ami neki jutott – foglalta össze minden anya közös vágyát. És persze nem győz elég hálás lenni az unokabátyjának.

Connolly egyébként nem most kezdte a jótékonykodást, korábban elkerékpározott Brisbane-ből Sydney-be, hogy egy olyan ecuadori iskolának gyűjtsön, ahová hátrányos helyzetű gyermekek járnak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.05.10 20:39:06linfury

  Remek ember ... gyönyörű baba ...

 • 2015.05.10 20:40:31Papucsban a Teraszon

  Reméljük a legjobbakat.

 • 2015.05.11 02:11:23Sergei Alexis

  Szép történet, bár kétlem, hogy hapy end-el végződik. 17 évesen(!) terhes(!) egy börtöntölteléktől(!) és kitudja miket csinált, hogy már a szülei sem voltak hajlandók foglalkozni vele(!)

  Tipikus "white trash" ribancnak tűnik első hallásra. Nem lepődnék meg, ha eltűnne a pénzel meg az új lakás berendezéseivel együtt amint kiengedik szívszerelmét a börtönből.

 • 2015.05.11 07:32:11Mészáros Laci

  Sergei Alexis -- bizonyára tudod, hogy minden vélemény leginkább arról az emberről árulkodik, aki mondja.

 • 2015.05.11 07:36:14Mészáros Laci

  Nehéz élete volt a lány(anyá)nak, de ahogyan József és testvéreinek története szépen ír a belső sorsfordulóról, úgy neki(k) is lehetőségük van javukra fordítani tapasztalataikat. A fiú pedig igazi felnőtté érhet, néhány évig egyszerre lesz apja egy szükségképpen lázadó nagykamasznak és egy kinyíló csöppségnek.

  Remélem, hogy az ausztrál kormány nem fogja túltolni a baba a vér szerinti (börtöntöltelék) apjának jogait.

 • 2015.05.11 08:07:55Morrancs

  Sergei Alexis -- én inkább megfordítanám a dolgot: szerintem a szülők is züllöttek a velejéig, és ezért történt az a lánnyal, ami. Ha olyan lepukkant környéken nőtt fel, ahol nyüzsögnek a bűnözők, akkor gyerekként nem tud menekülni, csak ha valaki kiemeli onnan.

 • 2015.05.11 08:32:38Mercel

  Remek ember.
  Remélem jóra fordul a lány és a baba sorsa is.

 • 2015.05.11 10:40:56szib

  Nem kell ehhez züllött szülőnek lenni. Elég, ha vaskalapos, maradi "a társadalom oszlopa". Ezek a szülők csak azzal törődnek, hogy a gyerek "szégyent hoz rájuk", ilyenkor jön a "mit szólnak a munkahelyemen, a környéken, stb." meg a "hát erre neveltem a hálátlant?". Aztán kidobják. Lehetett családon belüli erőszak, elhanyagolás, vagy bármi, ami elől elmenekült otthonról. Ki tudja, mi történt ebben az esetben, ne tessék elítélni a lányt látatlanban. Az én szüleim is mintapéldányai a társadalomnak, mégsem rajtuk múlt, hogy ma nem vagyok hajléktalan, alkoholista, narkós, vagy bármi, ami rosszabb.

 • 2015.05.11 12:40:43Lady Ann

  Mészáros Laci - Egyet kell értenem Sergei Alexis hozzászólásával, nem lepne meg, ha a vér szerinti papa előkerülne és és vinné a lányt a gyereket és a lakásból, amit tud. És a lány menne, mert vagy szerelmes, vagy mert a gyereke apja és nincs semmije, vagy egyszerűen a férfi megzsarolja. Szerintem az lenne a tuti, ha kedves papa a büdös életbe nem mehetne a lány és gyereke közelébe.

  De azért a szülőknek is grat, hogy hagyják a lányukat a tengerparton terhesen csövezni.

 • 2015.05.11 13:30:30mézescsók

  Nem kamu ez az egész?
  Nem ismerem az ausztrál jogot, de egy 23 éves örökbe fogadhat egy 17 évest?
  Nem lett volna sokkal egyszerűbb, ha csupán minden hajcihő nélkül simán segít rajta, emberi együttérzésből, de akár a rokon mivoltából adódóan?
  Hogy a lány szülei is sárosak lehettek valahol, csak abból következtetem, hogy rokonként nyilván ismerte a családi körülményeket, tehát tudhatta, hogy otthon nem lenne jó helyük a babával. De ez csak tipp, mert halkan megjegyzem, hogy azért akadnak megátalkodott tinédzserek is. Divat mostanság mindenért a szülőket hibáztatni.

 • 2015.05.11 13:58:03mt-03

  lehet azert kellett orokbe fogadnia valakinek mert 18 alatti a lany, igy a gyereket nem tarthatja meg vagy valami ilyen ize.

 • 2015.05.11 14:16:14ubu1

  Azért a képeket nem kellett volna kitakarni. Ha valaki elég felnőtt egy ilyen bevállalásához, akkor ne tekintsük egy kép megjelenítése szempontjából sem kiskorúnak.

 • 2015.05.11 14:16:58ubu1

  Azért a képeket nem kellett volna kitakarni. Ha valaki elég felnőtt egy ilyen bevállalásához, akkor ne tekintsük egy kép megjelenítése szempontjából sem kiskorúnak.

 • 2015.05.11 15:39:20ne vada

  mézescsók:
  Nyilván csak a szokásos félrefordítással van dolgunk: nem örökbe fogadta, hanem ő lett a lány gyámja, amíg a lány nagykorú nem lesz.

 • 2015.05.11 15:56:07mézescsók

  ne vada:
  Lehet. Reméljük megfontolta alaposan, mert nagyon más az örökbefogadás (a cikk ezt írja) és a gyámság. Minden jót a babának.

 • 2015.05.11 16:49:23Vipera01

  Nem ismerem az ausztrál jogot, de egy 23 éves örökbe fogadhat egy 17 évest? Akkor ennyi erővel egy 19 éves is fogadhat örökbe? Vagy ez hogy van?
  Az meg megint más kérdés, hogy hogyan jutott idáig a lány, hogy 17 évesen, babával a hasában csövezik.

 • 2015.05.12 12:47:20BelaVak

  Jo otletnektatom! En is szivesen orokbefogadnek egy-ket 17 eves lanykat...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta