17 éves, terhes unokahúgát fogadta örökbe egy 23 éves egyetemista fiú

Több százan ajánlották fel a segítségüket egy 23 éves ausztrál egyetemistának, Tommy Connolly-nak, miután kiderült, hogy örökbe fogadta 17 éves hajléktalan unokahúgát. A 32 hetes terhes lánynak nem igazán volt kihez fordulnia: sem a gyermek apja, sem a saját szülei nem gondoskodtak róla – adta hírül az Independent.

Tommy Connolly, az University of the Sunshine Coast törekvő atlétája elmondta, akkor már több mint egy évtizede nem találkozott az unokahúgával. A terhes lány a tengerparton élt és aludt, nem volt se cipője, se telefonja, és iskolába se járt már ki tudja, mióta. A magzat apja börtönben ült, a lány szülei nem voltak a képben.

Ekkor határozta el a 23 éves fiú, hogy a gondját viseli az unokahúgának, magához veszi, és segít neki gondoskodni a babáról. Ahogy a Facebook-on írta: ez volt az egyetlen esélye. A lány több időt töltött az utcán, mint bárhol máshol, és jobban ismeri a rendőrséget, mint a saját családját. Könyvet tudna írni arról a sok szörnyűségről, amit átélt. Senki sem érdemel ilyen életet – vélekedett Connolly. 

Az egyetem és az edzések mellett Connolly gyümölcsöt és zöldséget árult a tengerparton, hogy legyen pénzük új lakásba költözni, ahol megfelelő körülményeket tudnak kialakítani a baba érkezéséhez, aki márciusban meg is született. A köldökzsinórt Connolly vágta el.

Fotó innen: Gofundme
Fotó innen: Gofundme

A fiatal férfi bátyja, Liam közösségi gyűjtést is szervezett, 50 ezer ausztrál dollárt szeretnének összeszedni a furcsa család támogatására. Jól állnak, 27 nap alatt 1400-an ajánlottak fel, eddig összesen 48000 ausztrál dollárt. Ami Connolly szerint nagyon jó érzés, csak egy kicsit mindig bűntudata van a rá irányuló figyelem miatt – mondta, mivel szerinte valószínűleg sokan vannak hasonló helyzetben. Ezért nem szeretné, ha az emberek úgy gondolnának rá, hogy ez egy különleges és egyedülálló dolog.

Connolly, a fiatal lány és a baba mellett tulajdonképpen az apa szerepét látja el: gondoskodik róluk, ahogy kell(ene a gyerek apjának), de látja, hogy a feladatok 90 százalékát az anya végzi el. Úgy érzi, egy vagy két évet igazán semmiség rászánni az életéből azért, hogy az anya és a baba élete rendeződjön és biztonságba kerüljenek.

Az unokahúg pedig arról írt a Facebook-on, hogy a világ legszerencsésebb emberének érzi magát. A terhessége óta mindenki azt mondta neki, hogy el fogják venni tőle a kisbabáját, ami nagyon nehézzé tette a várandósságát – mondja. Ő csak egy jobb életet szeretne adni a gyerekének, mint ami neki jutott – foglalta össze minden anya közös vágyát. És persze nem győz elég hálás lenni az unokabátyjának.

Connolly egyébként nem most kezdte a jótékonykodást, korábban elkerékpározott Brisbane-ből Sydney-be, hogy egy olyan ecuadori iskolának gyűjtsön, ahová hátrányos helyzetű gyermekek járnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek