SZÜLŐSÉG

Ön biztos abban, hogy a gyereke nem menne el egy idegennel?

2015. május 4., hétfő 16:02

A legtöbb szülő naponta akár többször is elmondja gyerekének, hogy ne álljon szóba idegenekkel és senkivel se menjen sehova. A gyerekek álmukból felkeltve is fújják mindezt, de vajon mi történik éles helyzetben? Az alábbi videón látható anyukák is biztosra állították: az ő gyerekük biztosan nem megy el egy idegennel sehova, aztán elég volt egy cuki kiskutya ahhoz, hogy ezt az alapszabályt azonnal el is felejtsék. 

 Az amerikai előadóművész, Joey Salads vicces és átverős Vine-, illetve Youtube-videival vált híressé, most azonban annak járt utána, hogy hány gyereket tudna elrabolni a játszótérről. A videót egy nap alatt 791 ezren látták a Youtube-on, a Facebookon pedig majdnem 20 millióan, és több mint egymillió megosztást kapott.

Másfél egyébként éve az egész országot sokkolta, amikor egy nő gyereket próbált lopni a fővárosban. Nem sikerült neki, ám már akkor is írtunk egy hasonló külföldi videóról, amiben szintén kutyás szöveggel próbálták elcsalogatni a gyerekeket – sikerrel. Akkor tanácsokat is adtunk arra vonatkozóan, mit beszéljen meg a gyerekével, talán nem árt ezt ezúttal sem átismételni.

És hogy mi a friss videó tanulsága? Hát az, hogy a gyerekek még akkor sem kérnek segítséget, ha a szülő is ott van velük a játszótéren. Az persze más kérdés, hányan magyarázták az idegennel elsétálásukat később azzal, hogy látták az édesanyjukat beszélgetni a férfival, aki utána odament hozzájuk. A lényegen viszont ez sem változtat, vagyis hiába biztos teljesen abban, gyermeke tudja, hogy nem szabad idegenekkel szóba állni, éles helyzetben talán teljesen máshogy reagál. Úgyhogy figyeljen rá.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.05.05 09:47:40jani_a_hegyről

  Masfel egyebkent eve?

 • 2015.05.08 14:11:02borzimorzi

  A szülők nem igazán fogják fel, hogy a gyerekekben sokáig nem alakul ki a hazugság fogalma, a hazugság elleni védekezés gyakorlata és a gyanakvás. Minél jobb, szeretőbb családi közegben nevelkedik egy gyermek, annál kevésbé képes elképzelni, hogy mások: másmilyenek. Hogy neki nem feltétlenül akar mindenki jót. Így aztán hiába az anyai intelem, a gyerek az adott helyzetet nem képes megfelelően értelmezni, pláne, ha valami, számára nagyon vonzó, kecsegtető dolgot helyeznek kilátásba és nem hagynak nekik időt a dolog átgondolására. Ez van.

  S mielőtt bárki azt hinné, csak a gyerekek ilyen buták, szólok, hogy ez egy ismert marketingfogás alapja. Olcsó a gimidominó, de csak amíg a készlet tart, úgyhogy siessenek, emberek! Ismerős? :-)))

  Üdv:
  b
  Üdv:
  b

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta