SZÜLŐSÉG

ISKOLAKEZDÉS Vegyen a hőségben füzetet!

2013. augusztus 15., csütörtök 14:39

Az egyik legjobb ötlet volt a füzetkörképet augusztus elején megcsinálni. Na, nem azért, mert az iskolások már annyira várják a sulikezdést, hanem mert a 36 fokban egyszerűen felüdülés hűtött hiperről hiperre járni. De komolyan, soha nem örültem még ennyire egy körképnek sem.

Minikörkép a körképben: a leghidegebb az Auchan tejtermék részlegén volt (nyilván itt füzet nem sok van, de hűsölni és gondolatokat összeszedni nagyon jó hely), de a Tesco és a Pirex is nagyon kitett magáért. Köszönöm, hogy mindenhol volt behűtve víz, azt meg külön, hogy a Szentendrei úti Auchanban a rengeteg „szigetes” ellenére is gyors volt a kiszolgálás, és mindig fel volt töltve a hűtő mindenféle itallal! Óriási bónuszpont jár nekik emiatt.

Persze, mire ez a cikk megjelenik, már ez az egész kánikula és Sziget-mizéria lecseng, de legalább lesz mire visszaemlékezni, amikor az őszi iskolakezdéssel visszasírjuk a forróságot.

Auchan

Persze nem csak a tökéletes klíma miatt választottam az Auchant a legjobbnak, hanem mert a füzet-felhozatal is itt volt a legváltozatosabb, és ami nem utolsó szempont, az árak is nagyon alacsonyak. Itt aztán tényleg van minden minta: Barbie, lovacska, virág, kislány, autó, foci, Charmmy Kitty (Hello Kitty macskája?), kiskutya, nagy kutya, macska, hercegnő, gyümölcs, nonfiguratív, és persze sima is.

Az árak abszolút elfogadhatók, a sima, kis alakú füzetek 28 forintba kerülnek, a nagy alakúak 99-119 forintba, a spirálokat meg 229 forintért osztják. A mintásakért sem kell nagyon mélyen a pénztárcába nyúlni, már 79 forinttól vannak klasszak.

Egyébként az egész kínálatot és az árakat is megtalálja, ha végigböngészi a képgalériát!

Tesco

Ahhoz képest, hogy mostanában a Bécsi úti Tesco nem igazán jeleskedett papír-írószer dolgokban, nagyon összeszedte magát az iskolakezdésre. Hosszú polcok vannak füzetekkel feltöltve, hasonlóan jó árakon, mint az előző hiperben. A választék már nem annyira nagy, mint az előbbiben, de ha egyébként is a teszkóba jár vásárolni, csak a füzetek miatt teljesen fölösleges másik hipert választania, mert itt is van virágos, kocsis, hercegnős és persze focis is.

Ami mellett viszont nem tudtam elmenni, a kalocsai – illetve a Budapest-mintás füzetek. Előbbi abszolút ízléstelenül van megnyomva, és még csak nem is olcsó. Ha ilyet szándékozik venni a gyerekének, nem kizárt, hogy egész évben csúfolni fogják miatta az osztálytársai.

Itt is 28 forintba kerülnek a sima füzetek, a nagy alakú 119, a spirál pedig 229 forint. Szóval a sima füzetek árában egyáltalán nincs eltérés a két hiperben, és hűsölni is mindkettő remek hely.

Bónusz: szuperolcsón, 83 forintért van a teszkóban reklám spirálfüzet!

Pirex

A  Stop Shopban lévő Pirexben a személyzet mindig kedves, és igazi finom „papír-írószerbolt illat” van – ezek miatt is szeretek ide betérni. Füzetből elég sok van, de még az olcsónak mondottak is többe kerülnek, mint a hiperes változatok. Igaz, a kötés és a minta is veri az előző verziókat, de azért itt is belefutottunk olyanba, amelyik ára indokolatlanul magas volt. Megtaláltam ugyanis ugyanazt a kislányos füzetet, amit az Auchan is árul 239 forintért, itt 400 forintért. Nézze meg a galériát, ez már ön szerint is tényleg durva? Persze, ha nagyon exkluzív füzetet szeretne venni, itt biztosan megtalálja a számításait.

IKEA

Végre a svéd cég is előrukkolt füzetekkel, ráadásul nem is akármilyenekkel: minden egyes füzetet kézzel készítettek, ezért teljesen egyedi darabok. Mondjuk azt nem lehet róluk elmondani, hogy túl sok energiát fektettek a kinézetükre, de legalább kézimunka. A galériában ezeket is megnézheti.

Egy dologra azért nagyon ügyeljen, ha ide jön füzetet venni: ne hozzon sok pénzt magával, mert óriási az esélye, hogy egy kis „ezaz” is helyt kap a kosarában.

Kreatív IKEA

"Az IKEA a Papírbolttal új irányba szélesítette kínálatát, amelynek  elsődleges célja, hogy kreatív tevékenységekre ösztönözzük a vásárlóinkat  – legyen szó akár gyerekekről, akár felnőttekről, hiszen ez nem korhoz kötött. Természetesen folyamatosan figyeljük vásárlóink visszajelzéseit, a jövőben várhatóan rendszeresen új darabokkal frissítjük a Papírboltban elérhető választékot. A Papírboltban három fő termékcsoport – írószerek, dekorációk, ajándékcsomagolási kellékek – 150 termékéből választhatnak a vásárlók. A széles kínálat több sorozatból épül fel, amelyek darabjai önállóan, de különböző kombinációkban is jól érvényesülnek. A jellegzetes skandináv jegyekből építkező, elérhető árú termékek között nem csak az iskolai és munkahelyi feladatokhoz, de az otthoni, szabadidős tevékenységekhez is találhat bárki praktikus, ötletes kiegészítőket – többek között számos parti- és egyedi csomagolási kellék is szerepel a kínálatban" – tudtuk meg Varga-Nagy Esztertől az IKEA PR-felelősétől.

Pagony webshop

A Pozsonyi Pagony könyvesbolt webshopjában a gyerekek kedvenc mesehőseivel díszített füzeteket árulnak, melyek egyik nagy előnye, hogy a kortárs magyar gyermekirodalomban nem jártas felnőttek számára is szellemesek és viccesek. Külön jó, hogy az áruk is egészen elviselhető, és hogy tényleg nem a megszokott, az előbbiekben már felsorolt, agyonhájpolt figurák figyelnek a borítókon, hanem – a könyvesbolt profiljából adódóan – kortárts magyar meseírók figurái: a minták a Rumini, a Két kis dinó és a Panka-Csiribi vonalról érkeztek.

Az azonnali kedvencem a „disznók a városban” volt, amiről elég gyorsan kiderült, hogy nem disznók, csak dinók, nyilván a meleg teszi, hogy ilyeneket hallucinálok, viszont így is tetszett. Hiszen a dínókat is szeretem:

dino

Ön hol veszi meg a füzeteket?

 • 94
  Auchan
 • 13
  Ikea
 • 92
  Tesco
 • 7
  Pagony.hu
 • 30
  Pirex
 • 78
  Csak hűsölni járok a boltokba

Ha nem akar füzetet venni, de egy kicsit röhögcsélne otthon, irodában, bárhol, semmiképpen se hagyja ki ezeket a füzeteket. Komolyan, megéri. Ja, és 185 forint egyáltalán nem sok egy kis humorért!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta