SZÜLŐSÉG

Bárgyú törpikék Párizsban

2013. augusztus 1., csütörtök 21:31

"Magas hegyek mögött,
Hol a tenger hupikék,
ott laknak ők, a törpikék
Hatalmas fák között,
gomba házakban lakunk,
és mindig vidámak vagyunk"

- éneklik a törpikék, addig addig, míg a csúf, kopasz Hókuszpók le nem csap rájuk, Sziamiaúval közösen. Jóval a rajzfilmsorozat sikere után készült el a családi mozi, ami nem hozott kirobbanó sikert. Ennek ellenére két évvel később új helyszínen debütáltak újra a törpök. A rendkívül újszerű történet szerint a mindig balszerencsés varázsló újra és újra nekirugaszkodik a lehetetlen feladatnak: törpöket akar szerezni, mert a szuper-varázsfőzet receptje nem hat nélkülük.

Ezúttal borzasztó fegyvert vet be: egy varázslat segítségével olyan gonosz lényeket teremt, amelyek első ránézésre könnyedén hupikék törpikének tűnhetnek. A gonosz kis törpszerűségek nem is tétlenkednek: elrabolják Törpillát. Hupikék mentőakcióra van szükség, ha Aprajafalva lakói vissza akarják kapni a legszebb törplányt - és ehhez emberi szövetségesekre is szükségük van. A csapat végül Párizsban köt ki, ahol egy kedves család segítségével persze győz a jó, és veszít a buta Hókuszpók.

A történet dióhéjban ennyi, ehhez olyan közhelyeket sikerült társítani, mint, hogy"a szeretet mindent legyőz","ha igaz barátaid vannak, akkor minden jó lesz" és más ilyen elmésségek. Még ezzel sem lenne semmi baj.

De aki nem látta az első részt, az például nem fogja érteni, hogy kerülnek Párizsba pont ehhez a családhoz a törpök, és miért nem lepődik meg senki azon, hogy négy kék kis lény repül be egy szélvihar kíséretében a szobába. Teljes természetességgel kezelik Törpapát, és a vele tartó Dulifulit meg a többieket. A filmet elvileg 6 éves kortól ajánlják, de egyes jelenetek annyira ijesztőre sikeredtek, hogy néhány gyerek biztosan elbújik majd a szék mögé, rosszabb esetben sírva fogja a szüleit távozásra bírni.

  A törpök mellett mellékszálként kibontakozik egy igazi családi dráma is, melynek középpontjában az áll, hogy a családfő apja nem a valódi apja, hanem csak nevelőapja, ezt pedig az elmúlt 35 évben nem sikerült feldolgoznia. Szó esik kidobott galambról, és elszeretett anyukáról, amin nem lehet egykönnyen túllépni. Aztán persze a végére ez a szál is helyrekerül, a flúgos mostohapapáról kiderül, hogy jó ember, mindenki mindenkinek megbocsát, egymásraborulás, taps, függöny.

Kinek ajánljuk: nagyobb Hupikék törpikék rajongóknak, akik még élvezik a törpök bárgyú vicceit, és szeretik a családi történeteket.

Kik kerüljék el a filmet: Akik rosszul vannak a közhelyes, felnőtteknek kikaccsintós filmektől, és sosem bírták a törp kezdetű szavakat. Na meg minden, magát legalább közepesen értelmesnek valló felnőtt.

Hupikék törpikék 2 (The Smurfs 2)

Bemutató: 2013 augusztus 1.

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 105 perc, 2013 (6)

rendező: Raja Gosnell

forgatókönyvíró: Karey Kirkpatrick, David Ronn, Jay Scherick, J. David Stem

szereplő(k): Hank Azaria (Hókuszpók) Katy Perry (Törpilla hangja) Christina Ricci (Vexy) Neil Patrick Harris (Patrick Winslow)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.08.01 21:42:07Husimusi

  "Jóval a rajzfilmsorozat sikere után készült el a családi mozi, ami nem hozott kirobbanó sikert."

  vs.

  "Negyvennél is több országban került már bemutatásra a Hupikék Törpikék 3D című film, amely mindenütt osztatlan sikert aratott a nézők körében, olyannyira, hogy az animációs filmek között minden idők legnagyobb nyitóhétvégi bevételét érte el."
  [link]

 • 2013.08.01 22:09:30Plumper

  az 1. rész már a trailer-en elásta magát nálam, a második pedig, mivel általában rosszabbak a 2. részek, mint az elsők, még csapnivalóbb lehet.
  a kikacsintós bárgyúság, na az tényleg ultrasz@r.
  phúúúj, most hallom az előzetesből: Törpapa olcsó közhelyei?!
  ilyen filmet ki készít??!!

 • 2013.08.02 07:34:14Őrjöngő Sandy

  Husimusi > az idézett statisztika a leszűkített, csak a kifejlett aggyal rendelkező válaszadók véleményét tartalmazó számokat tartalmazza.

 • 2013.08.02 07:53:35ordasbacsi

  Annyi Szar film létezik már, miért pont ez lenne a legszarabb.
  Elsősorban gyerekeknek készült.

 • 2013.08.02 18:01:19Husimusi

  Őrjöngő Sandy: pontosan így van, hiszen a film célcsoportja a GYEREKEK, és nem a fontoskodó felőttek :)

 • 2013.08.04 19:35:13Fatal Error! System Halted!

  A gyerekek megérdemlik, hogy ne ilyen gagyi szarokkal szúrják ki a szüleik a szemüket.
  Attól, hogy egy film sikeres, még lehet ultraszar.

 • 2013.08.04 22:15:32Reckl_Amál

  Aki csak egy eredeti rajzfilmet látott ebből a sorozatból, az kortól függetlenül föl lesz háborodva ezen a szaron. Kár, hogy nem védik jobban a szerzői jogokat.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta