SZÜLŐSÉG

Kamu a Madarász utcai kórház ügyeletének bezárása

2013. január 22., kedd 13:11

Ismét egy Facebookos felhívás nyomába eredtünk, amely arról szól, hogy a Madarász utcai rendelőben áprilistól megszűnik a gyereksebészeti ügyeleti ellátás, a betegeket a Heim Pál kórház (a Madarász is ide tartozik egyébként szervezetileg) sürgősségi osztálya látja majd el. A Heim Pál kórház főigazgatójától kapott tájékoztatás szerint azonban a Madarász utcai részleget nem zárják be.

A Facebookos bejegyzés szerint a Madarász kórház vonzáskörzetébe tartoznak az angyalföldi, újpesti, rákospalotai, óbudai, valamint az agglomerációból a dunakeszi, fóti, gödi és csomádi gyerekek. Mivel mi eddig szerencsésen megúsztuk a sebészeti ügyeletet, csak erről a honlapról tudok tájékozódni. Megnéztem, a többi gyerekkórház honlapján is ez az ügyeleti beosztás van fent, így valószínúleg tényleg ez az érvényes.

Ez alapján mi óbudaiként például a János Kórházhoz tartozunk, a gyerekorvosunk által lediktált mi-legyen-ha-baj-van utasítás a Bethesdába irányít minket. Az viszont jól látszik a belinkelt térkép és a csatlakozó táblázat átböngészése után, hogy a Madarász jelenleg az összes pesti kerület gyereksebészeti és gyerektraumatológiai ügyeleti ellátásában részt vesz.

A Facebookos felhívás megfogalmazója szerint a Heim Pálban 20 új ággyal bővül majd az osztály. Arról viszont nem esik például szó, hogy ehhez a jelenleginél nagyobb személyzet is tartozik-e majd.

pethe

Felhívtam a Heim Pál kórház gyereksebészetét, hogy megkérdezzem, ők mit tudnak a változásokról. Az osztályvezetővel nem tudtam beszélni, mivel továbbképzésen volt. Egy kollegája elmondta, nem kaptak tájékoztatást a Madarász utcai részleg bezárásáról.

A Heim Pál Kórház főigazgatója, dr. Nagy Anikó érdeklődésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy a Madarász utcai sebészeti ügyeletet nem bezárják, csupán átszervezik, de a Madarász utcában a sebészet az átszervezést követően is tovább működik majd. Részletes tájékoztatást a főigazgató a folyamat lezárulása után ígért.

Persze, láttunk már karón varjút, úgyhogy a történetből még bármi lehet, hiszen a megkérdezett néhány szereplőn kívül is sokan kavarhatnak még bele a sztoriba. Ha biztos infójuk, zaftos pletykájuk vagy véleményük van, jöjjön kommentben!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.01.22 13:56:45Myopinion

  A főigazgatót dr. Nagy Anikónak hívják és nem mond igazat. A sebészeti ügyeleti ellátás igenis megszűnik a Madarászban április 1-től, hétköznap lesz rendelés este 8-ig. Más osztályok elköltözetéséről is szó van...

 • 2013.01.22 14:05:56Kirándulás

  A sok okos meg osztotta fácsén, mintha kötelező lenne. A közösségi média hatalma.

 • 2013.01.22 14:08:13johevi

  A Madarász egy szimpatikus kórház, éjjel-nappal ügyelettel, jó orvosokkal, tehát minden adott ahhoz hogy bezárják.

 • 2013.01.22 14:15:56Eperke2222

  A Madarász sebészeti ügyelete - és Sült főorvos úr - előtt is le a kalappal. Sose gondoltam, hogy a két évesünkkel oda fogunk rohanni, de sajnos így történt. Maximális tiszteletem azért, amit ott a fiunkért tettek. Sajnálom ha mint ügyelet nem fognak működni. Nekünk mondjuk a Heim Pál közelebb van, de szakmailag a Madarász utcával nagyon elégedettek voltunk - ezt a részét a Heim Pálnak (szerencsére) nem kellett kipróbálnunk.

 • 2013.01.22 14:55:18graphite

  A Madarász sebészeti ügyelete az egyik legjobb. Mona Tamás pedig az egyik legjobb gyermeksebész. Az, hogy kamu lenne az ügyelet bezárása, mint a cikk címe sugallja, egyáltalán nem biztos, ahogy a cikkből sem derül ki.

  Dr. Nagy Anikó is annyit állít, hogy az átszervezés után - tehát amikor már úgysem lehet mit tenni - majd tájékoztatja a kedves egybegyűlteket.

 • 2013.01.22 15:16:02pocakos focista

  Két kisgyerekem van. A Madarász közel van, a Heim Pál messze. Rohadjon meg mindenki (orvosi ellátás nélkül), akinek köze lesz ahhoz, ha a Madarász nem lesz ügyletes kórház.

 • 2013.01.22 15:50:41plüss_Teknős

  A Madarász utca nekünk is közel van. A nagyobbikkal kétszer is "laktunk" már benn pár napot a csecsemő osztályon. Kevésszer tapasztaltam az ottanihoz hasonló emberséget, türelmet, empátiát a gyerekek és az aggódó, frusztrált szülők felé egyaránt..!
  Sajnálnám, ha "átszervezés" és "költséghatékonyság" címén pont a kis betegek érdekei csorbulnának...

 • 2013.01.22 21:41:02balesz

  A cikk szerintem egy csúsztatás! Ha figyelmesen olvasunk, akkor azt olvashatjuk, hogy a sebészetet nem zárják be. Az ügyeletet azonban valóban elveszik a Madarásztól. Érdekesnek tartom, hogy a Madarászban dolgozókat, sebészeti vezetőt nem kérdezték meg, nem szólaltatták meg a cikkben....

  Az ügyelet elvétele szerintem a következőt jelentheti:
  - Nem visznek mentővel ebbe a kórházba sebészeti esetet (jelenleg a sebészeti osztály betegeinek nagy része innen kerül ki).
  - A betegeknek azt jelenti, hogy messzebbi kórházba (Heim Pál, Bethesda) kell elmenniük mentővel, az ottani várakozási idő nő.
  - A sebész orvosoknak a Madarászban azt jelenti, hogy kevesebb betegszám, nulla ügyeleti pénz....

  Valójában szerintem ez a Madarász jól kidolgozott, módszeres ellehetetlenítésének egy módja.
  És nem mellesleg az ott dolgozókkal most közölték ezt a hírt (a héten)!! - Tehát a hír igaz, hogy a sebészeti ügyeletet be fogják zárni. Ezt első kézből tudom, mivel nagyon közeli ismerősöm dolgozik ott.

  És a fenti vélemény a magánvéleményem, de most felbosszantott, hogy milyen csúsztatások jelenhetnek meg tényként a mai magyar médiában!!!!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta