SZÜLŐSÉG

Mi értelme a pucér strandoltatásnak?

2012. július 5., csütörtök 10:26

Megmondom kerek-perec: nekem halálom a strandokon a pucér kisgyerek, legyen szó akár medencés, tengerparti vagy tóparti strandról. Halálom volt már akkor is, amikor kislányként anyám próbálta rám erőszakolni a dolgot, és halálom volt, ha korombelieket láttam meztelenül futkározni. Nem a prüdéria miatt: egyszerűen nem látom értelmét, teljesen felesleges.

bal10

Belátom, hogy pucérkodni kellemes és nagyszerű érzés, de a nudista strandoknak pont ez a funkciója: ha valaki nem akar fürdőruhában lenni, az menjen oda, ott senki nem fogja zavarni és senkit nem fog zavarni. És teljesen mindegy, hogy hány éves gyerekről van szó: pár perces meztelenkedés belefér, kellemes, de miért rohangál úgy reggeltől estig? Miért nem lehet úszópelenkát ráadni arra a kölyökre?

DSC 3047

Higiéniai szempontból is alap lenne (nem pisil, nem kakil oda, ahová csak akar, és nem mennek a nemi szervébe mindenféle kórokozók), másrészt – függetlenül attól, hogy a gyerekben még nem alakult ki a szégyenérzet –, igenis minél hamarabb meg kell neki tanítani, hogy nem pucérkodunk idegen emberek előtt.

Nem azt mondom, hogy sikítófrászt kapok és elmenekülök, ha ilyet látok, sőt, tök toleráns és elnéző vagyok a dologgal szemben, egyszerűen csak nem értem. Azt meg végképp nem, amikor 9-10 éves kislányokat látok csak bugyiban a parton és a vízben, olyanokat, akiknek bizony már növekedésnek indult a mellük. Gondolom, őket így nevelték, ezért nem is zavartatják magukat, de én csak sajnálni tudom, hogy mindamellett, hogy ki vannak szolgáltatva a szülők hülyeségének, még a kamasz fiúk is kiröhögik őket a hátuk mögött.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a gyerekek érzékeny bőre akkor is nagyobb eséllyel ég így le, mintha ráadnánk valami fürdőruhafélét.

Ti hogyan viszonyultok ehhez a dologhoz? Ha pucér-pártiak vagytok, hány éves korig hagyjátok a gyereket tök meztelenül strandolni? És most komolyan: miért?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.05 11:32:25yatumux

  Xemét írását javaslom olvassa el midnenki és gyakoroljunk együtt önkritikát.

  Annyit mondok hogy egy francai barátom 1 szót tanult meg magyarul: Baratsagtalan ! :)

  Erre szüksége volt az utcán mikor fellökték, hozzáértek a bkv-n, ledudálták, elütötték a zebrán, a lába elé dobták a csikket, a sorban elé álltak, a metrón úgy ültek mellé, hogy igazából ráültek, mikor Ő köszönt és soha semilyen üzletben nem köszöntek neki mikor az arcába fújták a füstöt mikor a sorban a bankkártya automatánál 1 centire álltak mögötte, stb. A közekedés külön téma.
  Én is bejártam a világot de ezeket szerbiában sem tapasztaltam... Tehát ilyen ez a téma is.

 • 2012.07.05 11:32:29kjetil

  Mindamellett , hogy az én leendő gyermekeimen lesz fürdőruha azért ez a bejut aa kórokozó a nemiszervekbe nem túl nagy okosság.Nem tudom itt ki pelenkázott már lány kisbabát , de a Jóisten is pont úgy teremtette meg a felnőtt nő egy kisbaba nemiszervét meg pláne hogy több természetes védőgátja van anatómiailag....elég zárt rendszer.A jó kis műszálas fürdőruhában való pálás se lehet sokkal egészségesebb , de az én gyerekemet se fogja ismeretlen pucéron nézegetni/ akár fotózni...

 • 2012.07.05 11:33:02marcipán2

  A Mario és a varázsló felvezetésében ír arról a narrátor, hogy milyen kellemetlenül érintette őket már az is, amikor az üdülőhelyen a strandon rosszalló pillantások érték őket a meztelenkedő kisgyerek miatt. Na, gondolom, senkinek sem kell elmondanom, hogy mi az elbeszélés végkifejlete. Szóval, ha egy kultúrkörben a strandon meztelenkedő kisgyermek látványa is megbotránkozást kelt (ja, meg itt volt valaki, aki a szoptatós anyukáktól hányt be), ott senki ne számítson különösebb elfogadásra, nyitottságra, segítségre. Se öreg, se kövér, se ronda, se senki.
  A fürdőruha nem véd meg a sugárzástól, de 4 előtt nem is kell strandra menni.
  Ja, aki meg a más gyerekét bámulja, az egy perverz állat.

 • 2012.07.05 11:35:37Ludmilla Antonovna

  A 8 éves lányomra kezdetektől kis fürdőbugyit húztam, 2-3 éve felsőrésze is van nagylányosan, a 3 éves fiam tavaly is, idén is pici kis nadrágban futkos a strandon. Én így tartom helyesnek. Nem azért, mert ez a norma, hanem mert nekem így helyes. A másik szülőpárnak meg másképp. Én sem értem a strandon meztelenül szaladgáló gyerekek szüleit, de el kell fogadni, hogy mások az értékrendek, máshol vannak a határok.... mások vagyunk.... A krumplipaprikást is mindenki máshogy főzi.

 • 2012.07.05 11:35:43yatumux

  ivanhu, kedvesen, barátságosan mondod de korrekt :))))

 • 2012.07.05 11:39:33y3k

  Nekem meg az ilyen fontoskodó, bigott majmok a halálom...

 • 2012.07.05 11:41:27molaris

  Mindennapjaink legégetőbb problémája!
  Bízzuk a szülőre! Zárt medencébe viszont NE menjen biztonságos nadrágpelenka nélkül.

 • 2012.07.05 11:47:35kjetil

  apanaklenni: ez most komolyan kiváncsivá tett...mai fiatalok?már a XIX. század óta adnak a babákra pelenkát ilyen-olyan formában...

 • 2012.07.05 11:49:59Rézfánfütyülő fűzangyal

  Mit rugóztok annyian? Ez itt egy szokásos, Díványos hülyeség, butaság, bornírtság körültekintés és ismeretek nélkül.
  Ti meg rágjátok a gumicsontot!
  Nem vettétek észre, hogy ezen a blogon a szerző, vagy a szerkesztőség sohasem reagál az üzenetekre.
  Leszarják az egészet, csak legyen itt valami.
  A szerző ettől függetlenül, vagy éppen ezért, természetesen hülye!

 • 2012.07.05 11:51:14dr. Ez is csak egy nick

  "nem pucérkodunk idegen emberek előtt"

  Elég röhejes ezt olvasni az Index-Velvet-Faszomtudja egyik legnagyobb pina- és faszvadász, legmocskosabb szájú pornóbubus sajtósegédmunkásától.

  Aki persze folyamatosan bizonyítja, hogy mindig van lejjebb, ezért átigazol a Sezlonyra.

  "Ti hogyan viszonyultok ehhez a dologhoz? Ha pucér-pártiak vagytok"
  Nem, én helyesíráspárti vagyok. Veled láthatóan szöges ellentétben.

 • 2012.07.05 11:52:31veny

  Na pont az ilyen okoskodó, mindent falak közé szorítani, agyonszabályozni akaró pógártársak miatt fogy a magyar, nem a pótlék mértéke meg az anyámtyúkja miatt.

  Hogy mindenkinek, de tényleg mindenkinek, a kisgyerektől a 80-as vénlányig muszáj tanácsokat és figyelmeztetéseket intéznie minden egyes gyerek minden egyes szülőjéhez, persze tisztán jószándékból, mert hát látni, az úgy egyáltalán nem lesz jó...

  tessék szépen szülni 3 sajátot, oszt az majd leköti annyira, hogy ne mások basztatására vigye az unalom!

 • 2012.07.05 11:52:35labi

  Nos, valóban eltúnt a postom, a Mario és a varázslóból idéztem volna, lehet túl hosszúnak ítéltetett...


  [link]
  akit érdekel kattanás után a keresőbe "a mi hibánk" és két bekezdés.

 • 2012.07.05 11:58:12wattafilling

  Az mondjuk érdekes, hogy a délelőtt féltizenegykor megjelent postra, kb háromnegyedtizenkettőt követően küldött kommentem 2012.07.05 03:51:41-es jelzettel jelent meg. Van baj...

 • 2012.07.05 12:03:15Fpapi

  Szerintem nem a cikk felháborító, hanem az, hogy -tisztelet a kivételnek- milyen hozzászólások születnek! Nem hiába mondják azt, hogy "a stílus maga az ember".

 • 2012.07.05 12:04:38lyesmith

  Kedves cikkíró vegyen fel egy felnőttpelust és menjen ki benne a strandra. Megnézem meddig bírja. Nem véletlenül kell kenni a gyerek seggét mindenféle kenőccsel vagy púderral. Pelusban ( főleg ha vizes) igenis bemelegszik, bepállik, kisebesedik. Semmi baja nem lesz a gyereknek attól hogy pucéran járkál. másfél éves kortól a gyerek általában már nem meglepetésszerűen kakál, a pisitől pedig hacsak nem beteg senkinek nem lesz semmi baja, plusz amúgy is kifolyik a fürdőruhából)

 • 2012.07.05 12:07:20marcipán2

  labi: Na, nem csak nekem ugrott ez be!

 • 2012.07.05 12:09:35Cserépke

  régen ezzel ki foglalkozott?

 • 2012.07.05 12:12:25BSz

  Engem meg az zavar, hogy a nőknek kilátszik a bokája! Higiéniai, hagyományőrző, vallási, és esztétikai okokból az mondom, minden nő hordjon csadort!

  A férfiak meg pénisztokba járjanak, mint a pápuai őslakosok, mert csak.

  Toleráns vagyok, csak dögöljön meg aki nem ért velem egyet.

 • 2012.07.05 12:12:27Jack Torrance

  Micsoda kérdés, hogy miért nem öltözik fel. Az a kérdés, miért kéne neki felöltözni???

 • 2012.07.05 12:14:17Navarone

  Én is meztelenül születtem, mégsem járkálok meztelenül. Tessék ráadni a gyerekre fürdőruhát, semmi baja nem lesz akkor, ha kiszalad a vízből és öt perc alatt megszárad rajta a vizes ruci...

  Tessék SZOCIALIZÁLNI a gyereket, ne csak hagyni nőni!

 • 2012.07.05 12:16:19Cserépke

  @Navarone szerinted ezen múlik, hogy milyen ember lesz belőle?

 • 2012.07.05 12:18:34RemekElek

  Mi értelme a pucér strandoltatásnak?
  Ugyan az mint ruhásnak!
  Élvezni a napot a szelet a vizet. Az hogy ki hogy érzi jól magát pusztán csak neveltetés kérdése. Van aki így van aki úgy. Minden esetre amíg valaki cigivel emberek közt sétálhat és a többinek kell szívni utána füstjét addig szerintem a gyerek sokkal inkább mászkálhat meztelenül és élvezheti a szabadságot mivelhogy senki se születik cigivel a szájában e világra. De hozhatnék más példákat. A vízbe piszkítás és egyéb higiéniás kérdések pedig már tényleg a neveltetés témakörébe tartoznak.

 • 2012.07.05 12:22:07Pilar Ternera

  Ez a baj egyébként ezzel az országgal (világgal?), hogy mindenki más portáján sepreget a sajátja helyett!
  Tényleg ki a frásznak ez a legkomolyabb problémája???!
  Én adok fürdőruhát a lányomra, mindig is adtam (sosem panaszkodott, hogy meleg), de aki nem ad, az biztosan így látja jónak.
  Hagyjuk már egymást békén és ne keressünk a kákán is csomót!

 • 2012.07.05 12:25:29zrx_xzr

  en meg azt nem ertem, miert jo vizes ruhaban furdeni :D szerintem alap a meztelenkedes ^^

 • 2012.07.05 12:27:52Pilar Ternera

  "Talán a hastánc, jóga, legrosszabb esetben: Ezotéria. Ezek azok amik melléktermékei lehetnek még egy ilyen pénisz mentes időszaknak."

  megint egy zseni, aki majd megmondja! vicc...

  mindig volt mellettem férfi (és mielőtt még belekötnél: szexeltünk is), mégis hastáncoltam is, most készülök jógázni. de biztos én vagyok a nagy kivétel, aki erősíti a szabályt. :DDD

 • 2012.07.05 12:32:46mindig turista

  Pilar... :) A kulcs szavak ezek voltak: "olyan igazán rendesen" De nem akarok ebbe belemenni és nem is igazán van közöm hozzá, ameddig nem kell ilyen hosszasan olvasnom egy totális hülyeséget.
  Ja még valami! Ez a sorrend: jóga, hastánc, ezo. Ha te a jóga irányába tartasz az már jó jel.

 • 2012.07.05 12:33:13dr. Ez is csak egy nick

  banyek:
  szégyenlenem - ez magyarul úgy mondanák: szégyellnem

  neuka:
  Nem értem, mi baja lesz attól a gyerekednek, hogy valami pedofil othon az ő fényképére rejszol.
  Persze van még pár ezer hozzád hasonló gondolkodásképtelen agybeteg.

  Gyárfás
  "ha vizes lesz a bugyesz és vizes bugyiban gatyában szaladgál megfázik."
  Aha. A 40 Celsius-fokban. Neked sem a szomszédod a hülye.
  (A céllal egyetértek, az indoklásod ökörség.)
  Mondjuk folyóban sokkal angyobb esélye van, hogy belefullad a gyereked. De hát te tudod, majd csinálsz másikat, nem igaz? - hogy dr. Máriást idézzem az Index alapítóbulijáról.

  wowerman
  "azért csinálták mert idióták. igen, anyáinkról beszélek. szomorú de igaz"
  A te anyádra láthatóan tényleg igaz.

  Анна:
  Hát nem szívesen lennék a gyereked.
  Felnőttkoromra ugyanolyan idiótává válnék, mint te.

  xemét:

  "Még a benszülött Amazonas menti"
  Ezek szerint van bennszülött Amazonas meg odavándorolt Amazonas?
  "10-12 éves kislányok pucéran kifejezetten izléstelenek"
  Szerintem meg nem, az emberi test semmilyen korban nem ízléstelen.
  Amerikát meg a kultráltabb (így írják) világot egy lapon említeni pedi viccnek is rossz. Amerika a prüdéria maga. De kultúra nulla.

 • 2012.07.05 12:34:05pajaro

  A kínaiak nem hülyék, volt elég idejük, hogy kiderítsék mit lehet megenni, és mit nem, többekközt, mint tudjuk... Volt szerencsém arra járni, és tudom, hogy nem csak az étkezésben "jártak" a dolgok végére.

  Tudtátok, hogy ott ma sem használnak pelust? Mert az a normális?

  [link]

 • 2012.07.05 12:35:11Haloperidol

  Hihetetlen, hogy sok hp ennyire fel van haborodva attol, hogy nehany kisgyerek puceran furdik. Itt meg valakinel az is felmerult, hogy 10-12 evesek is puceran furdenek. Komolyan, ki latott mar ilyet Magyarorszagon? Az OK, hogy egy 3-6 evest nem zavar, de egy ido utan mar sajat maga keri, h legyen furdoruhaja, es akkor ra is kell adni. De addig minek?

  Es aki meg megbotrankozik egy pucer kisgyerek lattan, azzal valami nagyon komoly problema van agyban. Komolyan, kinek jut eszebe a nemiseg egy 5 eves kisgyerekrol? Aki meg a kukkoloktol felti a gyereket, az adjon ra furdoruhat. Aki kevesbe karot nyelt, az hagyja anyaszulten.

  Es igen, az teljesen termeszetes, hogy ivarerett felnott emberek furdoruhaban vannak. De az is termeszetes, hogy kisgyerekek meztelenul szaladgalnak a napon.

 • 2012.07.05 12:36:12eyr750

  Hű de sok hozzászólás! (majd később elolvasom)

  Minden egyes mondatoddal egyetértek!

 • 2012.07.05 12:36:50dezsoke007

  Kissé álszent duma ez a "jaj, a gyerekre bugyi/gatya kell". Amúgy meg: a képen szereplő gyerek gondviselője adta az engedélyét a pucér pömpölő megjelentetéséhez?

 • 2012.07.05 12:37:41dr. Ez is csak egy nick

  yatumux:
  "annyit elárulok meztelenül mindenki jobban ki van téve a fertőzéseknek. A vizes fürdőruhában nem "ül" meg a kórokozó"
  Dobd a kukába az infektológiai végzettségedet, amit idehazudtál. Ugyanis hülyeséget írsz.

  xemet meg ugyanolyan baromságokat írt, mint te.
  Ja, és neked is javasolnám egy magyar szó megtanulását: helyesírás.
  Ahogy látom, eddig még nem találkoztál vele.

  BoomB:
  Mann Halál Velencébenjében lesz az.

  R2D2 & C3PO
  "Hihetetlen így szembesülni a középkorral egy szép nyári délután"
  Na igen. Például a tiedéhez hasonló hozzászólásokból.

  marcipán2:
  4 előtt tényleg fölösleges strandra menni, hisz akkor kel a nap. Ezekben a napokban. De korábban meg később később.
  (Egyébként 11 és 14 óra között nem javasolják.)

  Pilar Ternera:
  Pedig teljesen igaza van.
  Gondolom, a szex nálatok is kimerült abban, hogy te szoptál, aztán alvás.

  Navarone

  "Én is meztelenül születtem, mégsem járkálok meztelenül."
  Ez mondjuk elég szar indok. Már ha elér addig a gondolkodóképességed.

  "Tessék SZOCIALIZÁLNI a gyereket, ne csak hagyni nőni!"
  Ha már nálad kimaradt?

 • 2012.07.05 12:37:45wmiki

  :x
  hallottam csecsemőkről, akik meztelenül születtek meg
  ráadásul egy részük otthon!!!

  undorító, micsoda barbár szokás!

 • 2012.07.05 12:41:00mindig turista

  engem csak a fingó gyerekek idegesítenek úgy 7 és 11 éves koruk között. Ha egyszer találkoznék egy meztelenül fingó gyerekkel az volna az extra+. Ti hogy vagytok ezzel? Ja és rohadtul utálom, ha úgy csinálnak mint ha nem is pukkantottak volna. Valahogy amikor megkaptam az első kismacskám annál éreztem ezt az ártatlan fingadozást. Édes meg kicsi és mégis rotyog.

 • 2012.07.05 12:41:56Pilar Ternera

  mindig turista.... olyan igazán rendesen is, ne aggódj! ;)
  de nagyon örülök, hogy lassan "gyógyultnak" tekintesz! :DDD

 • 2012.07.05 12:42:46OftF

  Uramisten ott lógatja a pélót a kiscsávó!
  Az ilyenekből lesznek a szatírok!
  Máglyára!

 • 2012.07.05 12:43:36esoutankoponyeg

  jobban örültem volna annak, hogy ha a cikk címe egy orvossal készült interjút takar, aki elmagyarázza miért nem egészséges az ha gyerek meztelenkedik a strandon. ezzel szemben néhány soros picsogás az egész, olyan sértett duzzogó valami, ami annyit ér mint a hozzászólások 99 százaléka. :) ha már elkezdtem: én sem értem azt, hogy miért nem adnak gyerekre gatyát. egy kis pisi, kaki, fertőzés, leégés, szégyenérzet stb. kinek jó ez? írta valaki, hogy ez a természetes, nem gatyában születtünk stb. akkor bazzeg, járj ruha nélkül. :) engem amúgy kimondottan zavar ha meztelen gyerekek rohangálnak előttem, de úgy látszik én vagyok az egyedüli aki nem pedofil. :D ha már a gyerekedre nem vagy tekintettel, hogy ne hozd kellemetlen helyzetbe a meztelenkedéssel, akkor másra legyél légyszíves, és legalább egy bugyit adj arra a szerencsétlen kölökre. :)

 • 2012.07.05 12:45:40dr. Ez is csak egy nick

  Haloperidol:
  "Es igen, az teljesen termeszetes, hogy ivarerett felnott emberek furdoruhaban vannak."

  Már miért lenne természetes?
  Egy a mai kor emberébe nevelt prűd baromság, a sötét középkor maradványa, amikor az emberi testet szégyellni kellett, dugni meg csak gyereknemzés céljából volt szabad, ruhában, csak a szükséges részeket kitakarva, de oda nem nézve.
  Én ezért járok nudira. És csak oda. Egyszer próbáld ki. Van jó pár ismerősöm, aki berzenkedett ellene, aztán valahogy rábeszéltem, és már nélkülem is oda jár. Mert jó.
  (Nem a kukkolás miatt, elenyésző számban vannak ott a Vogue-modellek.)

 • 2012.07.05 12:46:07OftF

  Szégyenérzet? Te jó ég, miről beszéltek?
  Ha a gyerek kéri, nyilván feladnak rá valamit.
  hehe ez kész...

  A lányom egyébként fürdőruhában kapott el fertőzést, tök mindegy.

 • 2012.07.05 12:47:37dr. Ez is csak egy nick

  esoutankoponyeg:
  Szerintem inkább te vagy a pedofil.

  A nem pedofilokat ugyanis nem zavarja, hogy meztelen gyerekek rohangálnak körülötte, mert nem arra figyel. Vagy gondolod, hogy akit nem zavarnak a meztelen kutyák-macskák-lovak, az zoofil?

  Most már sejted, mekkora baromságot írtál?

 • 2012.07.05 12:49:07mindig turista

  dr. ez is csak egy nick : teljesen igazad van és pont itt jön képbe amit én is írtam: engem csak a fingó gyerekek idegesítenek úgy 7 és 11 éves koruk között. Ha egyszer találkoznék egy meztelenül fingó gyerekkel az volna az extra+. Ti hogy vagytok ezzel? Ja és rohadtul utálom, ha úgy csinálnak mint ha nem is pukkantottak volna. Valahogy amikor megkaptam az első kismacskám annál éreztem ezt az ártatlan fingadozást. Édes meg kicsi és mégis rotyog.

  tehát jó hogy behoztad ezt az állatos témát és ezek szerint nem csak engem hoznak zavarba az ilyen dolgok.

 • 2012.07.05 12:49:14dr. Ez is csak egy nick

  OftF:
  Mondhattad volna neki, hogy dugás előtt vegye le. :-)P

 • 2012.07.05 12:53:03Cartman (ex Cartman)

  "És most komolyan: miért?"
  Hogyhogy miért? Miért ne?

  "Nem a prüdéria miatt..."
  De, amiatt. Kb. az összes érved ennyi, hogy téged zavar. Rossz neked.

 • 2012.07.05 12:54:56pajaro

  Meztelenséggel egy egészséges gyereket nem lehet kellemetlen helyzetbe hozni. Ezt meg honnan szedted?

 • 2012.07.05 12:57:32_Wasp_

  hát ez vihar a biliben... De ha már így kitárgyaljuk ezt a semmilyen témát, akkor én is ideírok egy másokat nyilván nem érdeklő véleményt :)

  nekem két lányom is van, a nagyobbik hamar fürdőruhapárti volt (imádott divatozni), legyen hordja, a kicsi viszont fogadni mernék, hogy utálni fogja a fürdőruhát, mert ha pucéron van, felpörög benne a motor, egyszerűen imád pucéran játszani (meg is értem ebben a melegben).

  Ja, hogy van, aki megbotránkozna rajta? Nem érdekel. Pedofil bácsi fényképez illetve recskázik a pucér gyermekek láttán? Nem érzem valós problémának. (ha egyszer mégis ilyent tapasztalok, intézkedek, rendőrt/elsősegélyt hívok.) Engem egyvalami érdekel, hogy a gyermekeimnek a lehető legjobb legyen, nem lényeges szempont ebben a többi ember véleménye. Persze, ha olyan helyen játszana a gyerek, ahol mindenki fürdőruhában van, akkor én is ráadnám, mert ne érezze, hogy kilóg a sorból, ne legyen neki emiatt kellemetlensége. Ha a gyerekek nagy része pucér, másik része fürdőruhás, döntse el a kisgyerek, mit akar.

  Életkorral kapcsolatban ezért nem is húznék egy határt, nudista strandon (nem járok ilyen helyre, de miért ne mehetnék családostul?) nyilván 14 évesen is pucéran mászkálna, a zárt medencében már most is baba-fürdőbugyit használunk (ne lebegjen már el a baba által esetlegesen produkált Kula Bácsi senki szája előtt)

  nem olyan nehéz disztingválni szerintem.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta