SZÜLŐSÉG

Neked van kedvenc gyerekkönyvesboltod?

2012. április 2., hétfő 15:30

Jó szívvel ajánlok nektek néhány budai és pesti könyvesboltot, ami kifejezetten színvonalas gyerekirodalomra, gyerekkönyvekre specializálódott, és ahova az ember a gyerekeivel együtt a legszívesebben beköltözne. Azért csak budapestit, mert én itt élek és annyira pesti lány vagyok, hogy Budára már csak hátizsákkal, kirándulni járok. Ezért ajánljatok vidéki könyvesboltokat léccilécci!

Fotó: Natalia Romay/FlickrCC
Fotó: Natalia Romay/FlickrCC

Pozsonyi Pagony

Sokáig a XIII. kerültben lévő Pagony volt a nagybetűs gyerekkönyvesbolt Budapesten. Az egyetlen és utánozhatatlan, benne egy óriási fával, ami alatt a kicsik eljátszhatnak, míg anya és apa olvasgat vagy vásárol a csemetéjének, no és persze sokszor inkább magának. A könyvek mellett helyet kapnak jó minőségű gyerekjátékok, diafilmek, dvd-k, cd-k és a legmenőbb mesekönyvek figurái kézbe vehető, babusgatnivaló társakként is hazakísérhetnek minket. Ja, és kényelmesen be lehet menni babakocsival!

A teljes választék megrendelhető az interneten keresztül is: www.pagony.hu. Van saját blogjuk, könyvszemlével, elemzésekkel, kritikákkal segítik a vásárlót.

A bolt hírleveleiről csak annyit tudok mondani, hogy gyönyörűek és tartalmasak. Elég sűrűn érkezik belőlük, sokszor nincs is időm őket alaposan végignézni, de az egyedi illusztrációk miatt mindegyikbe belekukkantok.

A Pagony nem csak bolt, hanem egy közösségi hely színes kézműves, mesélős , zenélős programokkal, könyvbemutatókkal. Ezenkívül könyvkiadó, ahol legfőképpen kortárs magyar szerzők és illusztrátorok könyvei jelennek meg.

PP

Pozsonyi Pagony
XIII. Pozsonyi út 26. 
Tel.: 239-02-85 
Nyitva tartás: 
hétfőtől péntekig 10-19 
szombaton 10-18

Két egér

Bevallom, az utóbbi időben kicsit hűtlen lettem a fent említett üzlethez, hűtlenségem oka pedig nem más, mint a Két egér könyvesbolt és dizájnfellegvár, mellesleg szintén könyvkiadó (művészeti ismeretterjesztő könyveket adnak ki gyerekeknek). A Ráday utca közepén található ez az oázis, ahol rendszerint Fülig Jimmyként állok, vagy csillogó szemmel futkosok a polcok között, igyekszem mindent megnézni és jól megfogdosni. Itt is óriási a választék, nem csak könyvekből, hanem játékokból, és mindenféle ingyom-bingyom tárgyakból, amik olyan szépek, hogy megszólalnak. A kis üzlet galériáján rendszeresen tartanak művészeti (kézműves) foglalkozásokat gyerekeknek, de vannak kiállítások is.

A könyvkínálat online is megvásárolható: www.keteger.hu, sőt Esztergomban is nyílt egy üzletük. A hírlevelük pedig annak ékes bizonyítéka, hogy az egyszerű is lehet nagyszerű.

A(z egyik?) tulajdonos, aki a boltban saját maga gondoskodik a vevőkről, mesélte, hogy iskolás srácok gyakran bejárnak hozzájuk képregényeket olvasni, mert a szüleik nem vesznek nekik ilyesmit. Szóval itt még akár ezt is lehet. Babakocsival viszont küzdelmesebb a bejutás.

Két Egér Könyvesbolt

1092 Budapest, Ráday u. 20.

Nyitva tartás:  
hétköznap 10–20 óra, 
szombat 10–15 óra

esztergom pakolas

Két Egér, Esztergom

2500 Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky út 41.

Nyitva tartás:  
kedd–péntek: 11–18 óra, 
szombat 10–14 óra

Anno Mesebolt

„Ilyen hely csak a mesében van. Aki nem hiszi, járjon utána!” És tényleg. Egy megint másképpen kellemes hely. Ínyenc könyvesbolt, ahol nem csak a legszínvonalasabb gyerekirodalom kéredzkedett a polcokra, hanem kézműves eszközökkel, sőt gyerekjátékokkal várnak minket. Az én fantáziámat leginkább a programok mozgatták meg, azok közül is a sakk-ovi. Erre biztos benevezek a nagyobbik fiammal, lehet, hogy itt még én is megtanulok sakkozni és végre személyesen is betérhetek (mondom, pesti lány vagyok), mert eddig csak a webáruházuk kínálatában vesztem el, de ott nagyon: http://annomesebolt.hu/webaruhaz/

Anno Mesebolt b.profil

Anno Mesebolt
1013 Budapest, 
Krisztina tér 7. 
Tel.: (1) 225-02-28

H - P: 10:00-19:00 
Szo: 10:00-13:00

Apropos: járt már valaki közületek a Nyitott Mappában???

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta