SZÜLŐSÉG

Kismama edzésnapló: lefutottam!

2011. július 11., hétfő 07:17

Mivel senki nem jelentkezett, hogy megvédjen önmagamtól, tegnap lefutottam a tatai Öregtó-félmaratont (vagy harmadot, de ez itt most nem lényeg). És még élek. Ez a legtöbb, amit elmondhatok.

És egy újabb felhívás: lefutnád velem a Félmaratont? Írj a poronty@divany.hu címre, és legyél a párom a szeptember 4-i Nike Budapest Félmaratonon!

Mert azért ez a mai negyven fok nem annyira jött jól. Még szerencse, hogy beszélgetésünkkor Zsuzsi elmondta, milyen fontos ilyen nagy melegben az izotóniás italok fogyasztása, szerintem az a futás után sokat segített. De lássuk, hogy is ment a nap.

Reggel 8.00

Nevezés. A mai tét nekem az volt, hogy túléljem, ezzel is egy komoly biztosítékot szerezzek arra vonatkozólag, hogy azért az a fél Félmaratoni táv nem teljesen ördögtől való gondolat. Úgyhogy nem neveztem be hivatalosan, mert azt csak hatos csoportok tehették meg, lévén a mai tatai Öregtó-futás váltó volt. Én egy csapatot sem szerettem volna égetni :) úgyhogy inkább csak vegyültem a tömegben.

És ha már vegyültem, felkerestem a cipőtesztes csapatot, hogy megnéznék magamnak egy futócipőt, ők pedig adtak is egy igazi szupercipőt, hogy fussak ma abban. wow. Nem is tudtam, hogy ez így megy.

Reggel 10.00

Eldördül a rajtpisztoly. Én az erős középmezőnyben, bár sejtem, nem ez lesz majd az én helyem, azért a versenyszellem a gyerekszüléssel nem veszett ki belőlem. Napnak háttal futunk, ami kifejezetten jó, mert máris iszonyú erős a nap. Beállok két lány mögé és tartom a tempót.

10.19

A tempó nem tart engem, hiába izzítom magam a legjobb számokkal. Még Madonna sem bír rá arra, hogy ne lassítsak – egyszerűen szükségem van arra, hogy néhány lépést sétálva tegyek meg. De egy hős vagyok, úgy 20 méter után nekiindulok újra, csak kifújtam magam.

10.27

Oké, de hol a fenében van a vizespult?! Azt mondták, féltávnál, de még sehol nem látom. A második kilométer után a szervezetem vadul nekiáll kifogásokat gyártani: pisilni kell, hányingerem támad és a lábam is fáj, mert kezd kiderülni, ez a szupercipő nem az én szupercipőm. Vagy lehet, hogy az lenne, ha mondjuk a fél számmal kisebbet hoztam volna el. Így viszont indul az agónia, és még mindig sehol a vizespult, hol van már a féltáv???

10.32

Vizespult. Alig látok.

10.38

Hiába nyomom az iPodon az erőszám gombot, a térdem feladta a lelkesedést. Sétálok. Nem az erőm fogyott el: feltehetőleg az első kilométer lelkesedése a baj, meg az, hogy nem figyeltem, hogyan is kellene futni rendesen, lábat nem csapkodva, stb.

10.39

Ezúton szeretnék köszönetet mondani az "Eprecske" feliratú pólót viselő lánynak aki mellém érve annyit mondott: "már csak másfél kilóméter!" Legyőztem a térdem és újra futni kezdtem. Nem jó érzés, de azt ismételgetem magamban, a futás nem más, mint akarat kérdése.

10.46

Beérkeztem.

És nem is utolsónak. Egy 84 éves bácsi legalább 4 perccel utánam jött:) De komolyan: nagyon büszke vagyok magamra. Mert bármilyen hülyeség is volt az ötlet, hogy a pihenő után ezzel kezdem, legalább bebizonyítottam, képes vagyok rá.

Úgyhogy, ha nekem ment, neked is fog. Képes vagy rá?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.07.11 09:18:51csimpilimpi

  nekem ez sehogy se világos. most akkor mennyit futott? harmad maratont? fél-félmaratont? vagy egy harmad-félmaratont, azaz egy hatod maratont?

  és szeptemberben meg egy teljes fémaratonra készül, jól értem? ez reális?

 • 2011.07.11 10:08:59csimpilimpi

  újra nekifutottam, és végülis abban maradtam magammal, hogy egy harmad félmaratont futott most, azaz egy hatod maratont, szeptemberben meg egy fél félmaratonra készül. de a legelső futós cikkből még az derült ki, hogy teljes félmaratonra készült. vagy félreértettem? vagy egyszerűen közben rájött, hogy az irrelális, és a célt a felére módosította? vagy jövő évben van tervben a félmaraton?

 • 2011.07.11 11:37:15akkorisajuditvoltam

  @csimpilimpi – nem részleteztem, mert nem az volt a releváns, de igen, ha azt vesszük, hogy a Félmaraton 21 km, tegnap egy harmadot futottam (ahogy írtam is a legelején).
  a hivatalos nike félmaratonon viszont a 21 km-t ketten is teljesíthetik, viszont úgy van osztva, hogy az egyik ember 13.9 km-t, a másik 7.2-t fut (mateknáciknak jelezném igen, az össz táv itt 21.1:))) úgyhogy ott az egyik két harmad-félmaratont, a másikmeg egy db harmad-félmaratont fut :)
  És az elején Félmaratont terveztem, de Zsuzsi, az edző erről hamar lebeszélt – ez valóban kimaradt.

 • 2011.07.11 11:39:41akkorisajuditvoltam

  na persze ha a 13.9 után nagyon bennem, lesz a spiritusz húzok még majd rá egy 7.2-t:) Legfeljebb új bloggazda lesz itt a Porontyon, egy napig pedig a R.I.P. felirat.
  Ha már felvetetted: igen, jövőre viszont egyértelműen a teljes félmaraton a cél. Hacsak nem leszek megint terhes:)))

 • 2011.07.11 11:56:15csimpilimpi

  aha, már értem! :-) (az előbb azért nem (sem) értettem, hogy tegnap mit futottál le, mert azt írtad, hogy lefutottam a tatai félmaratont (vagy harmadot). ezt én képes voltam úgy értelmezni, hogy nem félmaratont, hanem harmad maratont, azaz kétharmad fémaratont.)

  és akkor most már csak azt nem értem, hogy szeptemberben melyik részét tervezed a félmaratonnak, a hosszabbikat, vagy a rövidebbiket.

  ja meg még azt akartam kérdezni, hogy mekkorák a gyerkőid, és hogy hova teszed őket, míg futsz. (az előző posztban valami olyasmit írtál, hogy aludt, és indultál volna, és felébredt, és így nem tudtál menni...)

 • 2011.07.11 20:41:07akkorisajuditvoltam

  :))) Még nem tudom, melyik felét futom majd, kiderül, ha meglesz a párom (tőle függ, mennyit vállal). Amúgy Ádám 2.5, a Királylány pedig nemsokára 1, elvileg esténként altatás után futnék, amikor nagyi vagy Apa vigyáz, de ha felébred, mind2 engem követel és olyankor simán elnyünnyög egy órát, sötétben meg már nem futnék.

 • 2011.07.12 09:27:35csimpilimpi

  ahaa! :-)

  mikor fekszenek a gyerkők? sajna egyre korábban lesz sötét, ezzel számolni kell....

  nekem is ez volt a gondom, mikor még pesten laktunk, nem messze a margit-szigettől, és én is oda jártam futni, és kb. ilyen korkülönbséggel, ilyen idősek voltak a gyerkőim. mármint hogy hiába lettem volna hajlandó futóbabakocsival futni, kettővel mégse lehet. mert mindkettő otthon tanyázott. sötétben én se akartam futni a margit-szigeten, volt, hogy rámsötétedett, és akkor tényleg nagyon sötét volt. most viszont olvastam valami cikket, hogy felszereltek végig a futókörön led lámpákat. ja, megtaláltam:[link]
  ez király lehet. legalábbis a korábbi állapotokhoz képest. lehet, hogy majd ráfanyalodsz... (mert nem is olyan sokára tényleg nem lesz már világos esti fektetés után, bármilyen korán is fektetsz.)

  egyébként nekem azóta van harmadik, és a két nagy oviban (azaz most nem, de két héttel ezelőttig még ott volt), és futóbabakocsival futottam napközben a kicsivel. ez egy viszonylag jó megoldás, ha csak egy gyerek van az ember nyakán.

 • 2011.07.12 16:01:25nyunyóka

  Judit, én azt javaslom, hogy ha ennyit futkosol 2 szülés után - főleg, ha a második viszonylag "friss" élmény - ne felejtsd el az intimtornát se! :) De most komolyan, a futás borzasztóan megterheli a belső tartószalagokat és a gátat, és elég nagy károkat tud okozni ezeken a területeken, nem is gondolnánk... Szóval elő Kriston Andreával :)
  (Félreértés ne essék, nem érdekem reklámozni, de nekem is sokat segített a torna szülés után)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta