SZÜLŐSÉG

Szaunával vágta gallyra az ovulációmat

2011. június 28., kedd 15:39

Közel egy éve találtunk ismét egymásra egy gyerekkori ismerősömmel. Utoljára ötévesen babáztunk együtt. Most is ez lenne a célunk, mármint, hogy együtt babázzunk, csak most már élő, hús-vér gyerekekkel. Sajnos hasonló az életutunk: ők is gyereket akartak, mi is gyereket akartunk, de egyikünknek sem állt jól a szénája. Ők sem mentek lombikprogramra, mi sem mentünk. Bíztunk a csodában, jogosan. Ők az örökbefogadás mellett döntöttek, amiért jó ideig mi is sorban álltunk, de végül úgy döntöttünk, az a mi utunk.

Pár hónapja levelezni kezdtünk, és kiderült, már ők is évek óta hiába próbálkoznak a teherbeeséssel. A leveleinket most újraolvasva megdöbbentem, milyen frázisokat puffogtattam nekik korábban. Hogy nem szabad görcsölni. Igaz, mindig hozzátettem, tudom, milyen ezt hallani, hiszen amikor az ember évek, évtizedek óta nemcsak a kellemes hancúrozásért, szeretgetés kedvéért bújik ágyba, hanem azért is, hogy hátha most összejön a gyerek, az nem mindig felhőtlen érzés.

Szex után lábakat a falra!

Persze a lábakat fel kell rakni a falra húsz percre, míg a férj ott horkol mellettünk, és ha felébred, megijed, azt hiszi részeg, mert fejjel lefelé lát mindent, vagy mi vagyunk részegek, hogy nem találjuk a helyes testtartást az alváshoz. Aztán jönnek az ovulációs tesztek. Amikor pozitív, ugrálunk örömünkben és a férj is örül. Először azért, mert csak összejött a két csík, azaz kilenc hónap múlva szülőkké válunk. Aztán mikor felvilágosítjuk, hogy ez még csak az ,"előjáték" lehetősége a terhességhez, akkor sem keseredik el, mert egy jó szex soha nem árt.

Kivéve, ha aznap éppen 20 órát gályázott, és ezek után hiába kerülgetjük a leglengébb ruhánkban azt is felajánlva, hogy megmasszírozzuk, csak alvásra vágyik. De az is lehet, hogy mikroszkóppal keressük a páfrányokat. Nem, nem a lakásban, a hüvelykenetben, hogy tudjuk, mikor jött el a mi időnk. Oké, ez már a pasiknak általában magas.

Szívecskék a naptárban: ezek a "dolgozós" napok

Mondjuk a barátnőm ezt könnyebben oldotta meg: a férj naptárjába kis szívecskéket rajzolt, hogy tudja, mikor kell tettre készen állnia. Csak egy baj volt, hogy ez volt a dolgozós kalendáriuma is, és a munkatársai azon röhögtek, hogy mik azok a szívek és egyéb egyértelmű jelek.

Ha ezek a módszerek nem jönnek be, akkor következnek más praktikák, a teák. Minden reggel lefőztem egy bödön palástfűteát, remélve, hogy ettől rendeződik a ciklusom. Volt is hatása: majdnem minden reggel kis Vukokat kergettem a lakásban, majd a munkahelyen, ami miatt egy idő után mindenki gratulált. Néhány kolléganő azt is hozzátette, hogy látta ám, hogy kerekedek-kerekedek, de kell is a hely a babának. Kösz. Nem elég, hogy terhes nem vagyok, de még közlik is velem, hogy híztam.

Aztán következett egy meddőségi torna. Ettől is azt vártam, hogy így a ciklusom majd rendeződik, egy kis hajlongás eléri azt, amit egy gyógyszer sem tudott. A művelet egyszerű volt: nyáron, a legnagyobb hőségben is felkaptam a jégeralsót, hogy a medencém jó melegben legyen, és elkezdtem a kecses szökellést, ugrálást, hajlongást. Az alsó szomszéd is elkezdte a pattogást, hogy miért éppen ilyenkor kell nekem dobognom. Nem világosítottam fel, hogy azt szeretném, ha záros határidőn belül nemcsak az én 38-as lábam neszezését hallaná, hanem sok 18-as méretűét is.

Ha mindennek vége, még a macskás asszonyhoz is eljut az ember

Az amúgy igencsak földön járó barátnőm még egy macskás asszonyhoz is elment. Ezt írta levélben: ,,Amióta nem jön össze a baba, fűhöz-fához kapok. Egy ismerősöm ismerősén keresztül hallottam a macskás nőről. A nevéhez híven rengeteg macskája van, én legalább ötöt láttam. Magam sem tudom, mi történt a kezelésen. Füstölőt égetett, kikérdezett a panaszaimról, sokat ki is talált, mint például, hogy sokat fáj a petefészkem. Azt ajánlotta, szedjek D-vitamint, mert a PCOS-eknek alacsony szokott lenni a D-vitamin szintjük. Utánanéztem, és így van. Ezután valami pálcával hadonászott a méhem fölött, hogy termékenyüljön meg végre. Kísérteties volt. Ha egy filmben látom, nevetek, de így meggyőzött." Végül ennek a "kúrának is csak a barátnőm pénztárcáján volt látható eredménye, de D-vitamint azóta is szed és a ciklusa rendeződött.

Egyszer náluk is minden egyben volt az akcióhoz: a kétcsíkos ovulációs teszt, a pasi szabadságon, a barátnőm pedig igyekezett haza a munkából. Hazaért, pasi jött ki a fürdőszobából. A barátnőm nagyon megörült, hogy biztosan egy kellemes, langyos fürdővizet készített el neki. A nyakába ugrott, szexeltek, aztán mondta, hogy sajnálja, hogy így elrontotta a meglepetést. A férjnek meg fogalma sem volt, miről beszél. Kiderült, ő fürdött, csak még nem engedte le a vizet, mert végre szaunázott egy jót, és nem akart izzadt maradni. Márpedig a nagy meleg nem tesz jót a kis katonáknak. Ezzel nagyjából harminc napra megpecsételte a spermiumok sorsát.

A barátnőmék végül örökbefogadtak egy kisbabát, nekünk pedig (valószínűleg egy csoda folytán) sikerült a teherbeesés. Most a másodikon dolgozunk...

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.28 22:27:06megadeth1

  Gajra vág, nem gallyra... Semmi köze a faághoz. Javítsd légyszi, mielőtt megkapod, h ilyennek minek a gyerek. Köszi.

 • 2011.06.29 07:13:20MakkMarcsi

  PCOS? --> Paleolit táplálkozás!!!
  Olvassatok utána! (http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-gyogyulas.htm)

 • 2011.06.29 09:31:51titamilla86

  Hagyjuk már, a Paleolit táplálkozás kifejezettem árt a PCOS-okna. Többségük rosszul is van tőle, meg van a speciális diétája, azt kell folytatni.

 • 2011.06.29 09:34:01mogorva

  Hülyeségnek tűnhet, de egy csontkovács is csodákra képes ám ;)
  Tudok olyan párról, akiknél sok-sok nem jött össze után egy csontkovács úlyra összerakta anyukát. Kb egy héttel később kellett volna menjen petefészekátfújásra. Mikor elment, a méhszájguy mondta, hogy talán várjanak, mert mintha... Tesztek, egyebek, és megerősödött a gyanú, 9 hónappal később megszületett Zsófi.
  Volt öröm, és boldogság :)

 • 2011.06.29 11:57:12megadeth1

  Látom, a korrektor a férjed és azóta is nagyon dolgoztok a másodikon :-)

 • 2011.06.29 21:32:13tea fan

  "Ezzel nagyjából harminc napra megpecsételte a spermiumok sorsát."

  Ha ez ilyen drasztikus volna, akkor sokkal többen küzdenének meddőségi problémákkal.

 • 2011.06.30 11:46:47Borstörő

  Erről én is írtam, bár szerintem a rágörcsölés is lehet hunyó:[link]

  Ja, nekem még nem jött össze mielőtt jönnének a kövek :-D

 • 2011.06.30 11:54:39Borstörő

  És sztem egy szaunával nem lehet gallyra vágni a kisfickókat! Már kihalt volna az emberiség :-D Nem köll mindent elhinni!

 • 2011.06.30 12:03:40csimpilimpi

  Borstörő - gajra vág, nem gallyra, már szóltak! :-)

  (egyébként szerintem szinte mindenki lly-jel írja, úgyhogy akár meg is lehet mostmár változtatni a helyesírását. persze, mert az, hogy gaj, annak nem sok értelme van a legtöbb ember számára - állítólag valami jiddis szó - míg a gally szót mindenki ismeri. hogy miért kell rávágni, főleg ilyen értelemben, az pesze homályos, de tulajdonképpen mindegy is, nem igaz? :-) )

 • 2011.06.30 13:00:04Borstörő

  Csimpilimpi: akkor gerincre :-D

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta