SZÜLŐSÉG

Újra könyvek: indul a könyvhét

2011. június 2., csütörtök 13:23

Igen, már megint könyvek: ezúttal bemutatjuk a ma kezdődött Ünnepi Könyvhét legjobb gyerekkönyveit és azt, mit érdemes megnézni a következő napokban.

A következő napokban a Vörösmarty téren és környékén (no meg jónéhány vidéki helyszínen) megint a könyveké lesz a főszerep: dedikálások, könyvbemutatók, felolvasások, koncertek és más izgalmak. De ami nekünk itt a Porontyon igazán számít: 32 új gyerekkönyv jelenik meg. Ezekből szemezgettünk.

julijuli

Tasnádi Emese: Julijuli és Mackó

Illusztrálta: Agócs Írisz

Julijuli meséket gyűjt. Barátjával, a zsémbes Mackóval a várost járva különleges felnőttekkel találkozik, akiknek segítségével Julijuli mesekollekciója csudálatos történetekkel gazdagodik.

Manó Könyvek

Lackfi

Lackfi János: Átváltozós mesék

Molnár Jacqueline rajzaival

Lackfi János a kortárs gyerekirodalom fantáziabárója: szövegei igényesek, fordulatosak és garantáltan lekötik az olvasót. Mesebuborékjai lebilincselő történeteket rejtenek – ezúttal a mesefiók kinyitásához elég csak annyit mondani: "hipp-hopp, az legyek, aki akarok!"

Cartaphilus Könyvkiadó


acsunyakiralyfi

Benedek Elek: A csúnya királyfi és a szép királykisasszony

Illusztrálta: Rippl Renáta

Benedek Elek meglepően modern meséje egy csúnya királyfiról, akit először kikosaraz a szép királykisasszony. Ám a királyfi furfangos módon, álruhát öltve mégis elnyeri kezét.

Csimota Könyvek


Gregory Hughes

Gregory Hughes: A holdat az égről...

Idősebbeknek szól ez a könyv, a régi Piknik könyvek minőségében, melynek főhőse Marie Claire a vagány tini, aki bátyjával, Bobbal és édesapjával él.

Az apa halála után a lányra és Bobra állami gondozás vár, ám hogy ezt elkerüljék, inkább New Yorkba indulnak, hogy fölkutassák sosem látott nagybátyjukat.

Alexandra Kiadó

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta