SZÜLŐSÉG

Kedd: Vörösmarty Attila izomláztól szenved

2011. február 23., szerda 08:24

Képviselőtriónk férfitagja is rendesen kitett magáért a keddi napon. A halálos fáradtság mégsem tartotta vissza őt attól, hogy megvárja az esti BL-meccset! Bölcsi reality.

TSD7522

Nem aludtam nyugodtan. Óránként felébredtem és tekingettem az órára. Valahogy ez a nyugtalanság átragadt a család legkisebb tagjára, Álmosra is. Szokásától eltérően többször fent volt, így az édesanyja is többször felriadt. Fél 6-kor elkezdtem végre a készülődést. A dolgozós ruhát már az este kikészítettem, viszonylag észrevétlen volt a távozásom. Csípős hideg, -6 fok! Nem tipikus kiránduló idő kerékpározáshoz, de nincs mit tenni, ennyi pénzből itt az Alföldön ez a legjobb közlekedési eszköz.

Negyed óra tekerés és érkezés a bevállalt munkahelyre. Együtt érkeztem Andival, akit már korábbról ismertem, és aki rögtön a részemre kijelölt öltözőbe vezetett. Kíváncsi tekintetek, de mégis bátorító mosolyok kísérték első lépéseimet. Itt a világos, fehér munkaruha az ajánlott, ezért én is „műtősfiúnak” öltöztem.

Andi azonnal befogott és feladatot kaptam. Szalvétahajtogatás! Szerintem ezt már előre „kitervelték”, ez volt a beugró. Jelentem, megfeleltem, kb. a felét gyártottam Andiénak! Közben megérkezett Rita is, aki a Napocska csoport egyik nevelője. Hajtogatás közben persze beszélgetés, és ami az egész napra az egyik legjellemzőbb volt, az a nyíltság és kedvesség, ahogy befogadtak. Persze ennek egész nap próbáltam megfelelni, és próbáltam minden munkafolyamatban részt venni. De erről inkább ők beszéljenek vagy írjanak!

Az én éjszakai nyugtalanságom a szülőkre is átragadhatott, szokatlanul későn kezdték el hozni a gyerekeket. Az első érkezése azonnal emlékeket ébresztett bennem, ahogy mi vittük Zétényt annak idején, és talán ez volt a másik fontos dolog a mai nap, ami igazán segített. Hiszen ezt már átéltem, csak a másik oldalon.

Reggel gyerek otthon felébreszt, reggeli, majd felöltöztet. Bölcsödébe elvisz, levetkőztet, puszi, ölelés, munkába elrohan. Délután gyerek átvéve, felöltöztet (bosszankodva, hogy milyen koszos a ruha). Otthon játék-vacsi-játék-fürdetés-játék-lefektet. Akinek van, az tudja, miről beszélek.

És akkor belülről:

Ezt szorozzuk meg 12-vel!!!! Ma ennyien voltak: Niki, Marci, Lacika, Jocóka, Gyöngyös, Adri, Bálint (ő a mai nap kedvence) és a Többiek. Ahogy megérkeztek, a percek és az órák egybefolytak (az idő és a csiga sebessége egyenesen arányos!).

Ismerkedtünk, fokozatosan befogadtak, többen csak lassan páran még később sem. Rajzoltunk, reggeliztettünk, kicsit vasutaztunk, gyurmáztunk, próbáltam mesét olvasni, felöltöztettünk, udvaron levegőztetve orrot töröltünk, majd levetkőztettünk, pisiltettünk, pelenkáztunk, ebédeltettünk, lefektettünk, ebédeltünk és végül mikor mindegyik poronty elaludt, leültünk Andival, Anikóval, Beával, Ritával és Zsókával KÁVÉZNI.

Ne kérdezzen senki semmit, fáradt vagyok, izomláz, szellemileg eltompulva. Zétény duzzog, mert nem vele játszom, Álmost fürdetni kéne .............     és 20.45-től BL. meccs

Folyt köv.

Háztartási Napló

Bevásárlás: 2 018,- Ft

Babatápszer: 2 999,- Ft

Ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó anyagok:

Megtörtént a beavatás - Bölcsi reality 1. rész  
Ma reggel elindult a Poronty bölcsődei reality-je. Főszereplők: három képviselő, három óvoda, és egy nemes cél: rávilágítani a bölcsődei dolgozók munkájának nehézségeire.

KOMMENTEK

 • 2011.02.23 09:35:05Puszpanya

  Azon gondolkodtam, h egy igazi ffi aggyal rendelkező férfinek mennyire befogadható egy "női" szerep. (ffi agy vs. nem ffi agy: volt egy barátom általánosban, aki imádta a hajam fésülni meg fonni. Tőle tanultam kötni és makramézni. :D) Volt-e bármi, amit ő ffiként másképp csinált volna?
  Kérdésem továbbá, h az óvónénik értékelik-e a vendég óvók munkáját, egyben bemutatva egy kicsit a bölcsijüket kitérve a problémáikra.
  (lehet, h volt már róla szó, csak nem emléxem)

 • 2011.02.23 09:59:51Pelikan

  Puszanya, en is arra gondoltam, hogy szivesebben olvasnam a helyi dolgozok riportjat (is)...

 • 2011.02.23 11:11:06safar.erzsebet

  Kedves Attila!
  Kalapot le Ön előtt, hogy bevállalta ezt az egy hetet is! (Bár eredetileg mi egy hónapot javasoltunk a cserére!) Végre valakiket érdekel, hogy mi bölcsődei dolgozók( kisgyermeknevelők, technikai munkatársak)hosszabb-rövidebb ideje valójában naponta mit is csinálunk ennyi pénzért. Talán egy hét után is lesz elegendő rálátásuk, hogy valóban megérdemeljük a normális bért, a tönkrement derekakért,egészségért pedig esetleg nem kéne dolgoznunk 65 éves korunkig, hogy a kisgyermeknevelés első lépcsője a bölcsőde és oda tartozzunk ahová Európában ez tartozik!(Nagyon régóta, nagyon sokan várunk rá!)
  Mindenképpen köszönet az INDEX.HU-nak, hogy segített felkarolni az ötletet! Szűcs Viktóriának és munkatársainak, akik akik megszervezték, kivitelezték! ÖNÖKNEK MERT MEGCSINÁLJÁK! További jó munkát és sikerélményt kívánok!

 • 2011.02.23 11:47:07bjuli

  @Puszpanya, Pelikán
  Természetesen a gondozók is megszólalnak hamarosan :)

 • 2011.02.23 12:22:57akkorisajuditvoltam

  köszönjük, igyekszünk. a gondozónők interjúkban szólalnak meg, nemsoká kint lesz az a poszt is!

 • 2011.02.23 13:24:46Milo28

  Szerintem egy férfinek sokkal fárasztóbb agyilag végigcsinálni egy ilyet, mint egy nőnek. Biztos fáradtabb lesz a végére, mint a többiek. Bárcsak minden férfi cserélne egy hetet a feleségével aki otthon van gyerekekkel, gondolom a végére rájönnének mégis van olyan megerőltető, mint egy munkahely. Sok sikert Attilának!

 • 2011.02.23 13:57:52Puszpanya

  Milo28 for president! :D egy szavazatod már van a csere elfogadásához. Bár az a gyanúm, h egy 7 után a gyerek boldogan vigyorogna, mint a vadalma a szekrény tetején, ahonnan persze apukának nem esne le (anyukának meg álltó helyében is képes akkorát esni, h egy 7ig kék-zöld a feje), s büszkén bemutatnák, h már egyedül mászik fel oda. De hogy tuti még a 7fői ruha lenne rajta.... :D

 • 2011.02.23 21:26:08taz81

  Kedves Attila!

  Én leírom az igazat. Egyáltalán nem sajnálom önt, sem az izomláz, sem a szellemi eltompultság miatt. Ön egy hét után visszamegy oda ahová tartozik.Viszont mi gondozónők nap mint nap ezt csináljuk és nem 12,hanem 16 gyerekkel.Nem könnyű.
  Jól esne egy kis elismerés, amit remélem öntől meg is kapunk, így hogy belelát a munkánkba.

 • 2011.02.23 22:10:15szimplalány

  Atti, most olvastam csak, jót vigyorogtam a szalvétahajtogatáson :) Ne félj, nekem is megvolt, úgyhogy nem is lenne kerek a nap nélküle. Örülök, hogy te is jól elfáradtál, legalább nem vagyok egyedül.

  Kata

 • 2011.02.24 08:41:44Puszpanya

  Nem értem a másnak ismeretlenül rosszat akaró embereket! Ha választani kell a fizikai és szellemi fáradtság között, inkább az elsőt választanám. Egyik sem könnyű, mind a kettő nyomot hagy a testen/testben. De az egészséges test egy kiadós alvás után regenerálódik, míg az agyilag zokni állapotból elég nehéz kijönni. Plusz a fizikai terheléshez hozzá lehet szokni, míg a napi agyf@sz századik alkalommal is leterít. Nálam ez így működik. Viszont egy gondozónőnek szerintem a napi elismerést megadják a gyerekek. Ez a napi pozitív visszacsatolás nem sok munkakörre jellemző.

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta