SZÜLŐSÉG

Bölcsi reality a Nyóckerből: totál KO voltam - Videó

2011. február 23., szerda 14:10 |

Ertsey Katalinnak sem volt egyszerű az első napja, főleg, mivel 10 órát töltött a 8. kerületi intézményben. Három közéleti személyiség vállalta, hogy egy hétig ellátja a bölcsődei gondozók munkáját. Az LMP képviselője az egyik legmozgalmasabb helyszínt, a Józsefvárost választotta, ahol a bölcsődei babakészletben kínai és fekete babák is találhatók. Az első munkanapon önkéntesünk játszott, etetett, pelenkázott, és mondókával próbálta lekötni a gyerekek figyelmét. Lássuk, hogyan sikerült.  Bölcsi reality.

TSD7381

Előzmények:

Megtörtént a beavatás - Bölcsi reality 1. rész

Bölcsődei portrék: Ertsey Katalin

Ma este csak ennyit kéne írnom: minden tagom fáj. Tíz órát nyomtam le, valószínűleg egy óvatosabb start nem ártott volna, de mivel kedd és szerdán délután az eredeti foglalkozásomban is halaszthatatlan teendőim vannak, két hosszú napot vállaltam be ezek helyett, az elsőt rögtön kezdésként. Hiba volt. :) Amióta kiléptem a bölcsi kapuján, és normális ülésben/székben ülök (kocsiban, vacsoraasztalnál és most a gép előtt), azóta határozottan jobb, de két ponton nagyon fáj: a derekam és az achillesem. Ez utóbbi egy jelenleg is gyógytornával, fizikoterápiával kezelt csúnya sérülés, aminek minden óvatlanul és nem célzottan végzett fizikai aktivitás betesz. A derekam pedig 1-2 hete kattant ki, és csak lassan javul(t, mostanáig... most gyorsan romlik :)

Ha nem lett volna eleve ez a két mozgásszervi gondom, akkor ma este "csak" brutális fáradtság és izomláz lenne, az is épp elég. A legkeményebb a kisszék - a szó szoros és átvitt értelmében. Az én magasságommal 25 centis, gyerekpopóra méretezett hokedlin ülni kínszenvedés: térd, derék tropa. Ennél már a szőnyeg is jobb, vagy állni. Ebéd után irigykedve néztem a kicsiket, amint az igazak álmát alusszák, szépen, hosszan elnyúlva a kiságyukon...

A gyerekek édesek, helyesek, barátságosak, szuper jól elvoltunk. Lassan meg is tudom őket különböztetni, bár ma Brigi helyett Nórikát hoztam be az udvarról, az ajtóban valakinek feltűnt a csere, hát hiába, az egyenoveráll miatt nem könnyű őket megkülönböztetni.

A nap úgy kezdődött, hogy az izgalomtól nem tudtam aludni, rövid forgolódás után megnéztem az órát, és sajnos 3:48-at mutatott... Innentől már csak szakaszokban szenderedtem vissza, úgyhogy reggel 6-kor totál KO állapotban indultam neki a napnak. És ebből fakad az anyagiak terén elkövetett megengedhetetlen kicsapongás: muszáj volt megállnom egy kávéra, egy rohadt drága külföldi nevű helyen, ahol egy capuccino 590 ft. Nos, ennyit arról, hogy napi 1800 forintom van... Este 7-re estem haza, a gyerekeimet szerencsére a nagyszülők hozták el, nem a bébiszitter. Gyors vacsora, a lányok már ettek valamit, úgyhogy kb. 500 ft-os melegszendvics volt az összes további költségem. Most pedig beesem az ágyba.

Háztartási Napló

Koffein: 590,- Ft

Ne maradj le semmiről!

Kapcsolódó anyagok:

Megtörtént a beavatás - Bölcsi reality 1. rész  
Ma reggel elindult a Poronty bölcsődei reality-je. Főszereplők: három képviselő, három óvoda, és egy nemes cél: rávilágítani a bölcsődei dolgozók munkájának nehézségeire.

KOMMENTEK

 • 2011.02.23 14:27:47Mille38

  Jé, itt még van egyenoverál?

 • 2011.02.23 14:45:46gelber80

  13. kerületben is van... praktikus, mert nem a saját ruhájukat nyűvik...

 • 2011.02.23 15:11:42memo

  A VII. kerületben is van egyenoverál.
  A háztartási naplóba bekerült 590 Ft??? A többi gyerek otthon mit evett, ami nem került semmibe??? Mert ugye azt is meg kellett valamiből venni???

 • 2011.02.23 15:35:04Repkeny

  Az én gyermekem szaladgál videón (többek közt), az ő csoportjukat filmezik, ezért annyira lesem, mi történik ott :)
  Overall tényleg szuper, tavaly még benti egyenruha is volt. Erről a bölcsiről, miután a második gyerekem is a második évét tölti ott, csak jó dolgokat tudok mondani. Szeretjük nagyon az intézményt, a vezetőt és az ott dolgozókat. Le a kalappal előttük.

 • 2011.02.23 15:43:32Peredhil

  Óóó... kiderült, hogy nehéz az átlagemberek hétköznapi melója??? Szakadj meg, szív...!

 • 2011.02.23 15:48:44hangaagi

  csak kérdem, hogy az egy napi költségvetés az nem a CSALÁDOMRA is vonatkozik? vagy a gyerekemet mindig a nagymama etesse?
  WELCOME TO REALITY!

 • 2011.02.23 16:01:52Advanced Flight

  hangaagi: de igen, viszont ne legyünk telhetetlenek. Már az is szép, hogy egyáltalán ilyet bevállaltak képviselőink...

 • 2011.02.23 16:10:01Borcsika

  Úgy látszik a puccos Zuglóban annyira szétloptak mindent, hogy nem telik egyen cuccra. A kis kéztörlők azért voltak egyformák, mert a szülők vettek két váltás törölközőt az ikeában (99Ft/db). A mi bölcsinkben még egy pót body, vagy zokni sem volt. Egyenoverall? Istenem... Pedig én sem bántam volna, ha nem kell kétnaponta a sáros cuccot mosni.
  A képvislőnőt megértem, hogy kipurcant. Iszonyatos sok a teendő a kicsik körül. Én mindig azon gondolkodom, hogyha ilyen pályára mentem volna, tutti nem birnám ki, hogy ne szunyókáljak egy kicsit, amig a törpék alszanak.

 • 2011.02.23 16:36:46Nick_

  @Peredhil & mások: lécci nem beszólni neki -- én ismerem és szerintem jót akar. kb. egy évtizede gyakorlatilag szociális területen dolgozott, mielőtt politikus lett volna. ha csak píárkodni akarna, ő is idióta ünnepségeken fényképeztetné magát guccsiban, mint a többi politikus. szerintem nem ciki, hogy ezzel az akcióval felhívja a figyelmet a problémára.

 • 2011.02.23 16:46:00MakoG

  A gyerekek szülei hozzájárultak a képek és a videó közzétételéhez?

 • 2011.02.23 16:51:35tris

  aranyosak a gyerekek.

 • 2011.02.23 17:56:38afonya_lekvar

  mikor kicsi voltam, egyszer engem is összecseréltek egy másik kislánnyal. mamikám mondta is, hogy bár ez is szép, de ő a sajátját szeretné :)
  Katalinnak és a másik két résztvevőnek is sok sikert kívánok!

 • 2011.02.23 19:00:34Repkeny

  MakoG
  Állítólag, mikor beiratkoztunk aláírtuk, hogy hozzájárulunk kép és videó készítéséhez... :) Valószínű így volt..

 • 2011.02.23 19:27:30GebRiel

  Hát igen, és sajnos a gondozónők többsége is küszködik valamiféle nyavajával, mivel legtöbbjük már inkább a nyugdij felé tart. És ők nap mint nap kénytelenek újra és újra végigcsinálni mivel szükség van a bölcsire és kevés a fiatal, vagy ha meglátják a közalkalmazotti bértáblát inkább másfelé fordulnak.

 • 2011.02.23 23:30:35nyul777

  A napi pénzből legalább egy fél családot el kell látni, nem 1 embert...

 • 2011.02.24 15:33:10pyrotrade

  A "napi pénz", mellett még nem beszéltünk a csekkekről! Ezt is le lehetne bontani 1 hétre, és akkor már nem lenne mit elkölteni!
  Én 26 éve dolgozom kisgyermek nevelőként, 2 kiskorú gyermekem van, és a fizetésem most a családi adókedvezménnyel együtt sem éri el a 80000Ft-ot.
  / érettségizettként, és szakosítottként/
  Se ruhapénz /a köpenyeink lassan 15 évesek, vagy saját ruha/, se délutáni pótlék, se veszélyességi pótlék, de még étkezési utalványt sem kapunk. Jutalom, fizetésemelés évek óta semmi.
  Ha fejlődni akarok, saját pénzből megveszem a könyveket./Máshol erre is van keret/.
  Ezek "CSAK" az anyagi részei a szakmánknak.
  Sajnos más problémák is vannak!

 • 2011.02.24 18:45:03akkorisajuditvoltam

  pyrotrade - le van bontva csak az nem jelenik meg a napok végén, hétfőn tessék figyelni, ott lesz a zárszámadás! írtuk, itt:[link]
  üdv, j.

 • 2011.02.24 19:47:05pyrotrade

  OK! Köszönöm!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta