SZÜLŐSÉG

Az orvos nem hitte, hogy a gyerek tényleg nem kap levegőt

2011. január 16., vasárnap 08:51

Az embernek, ha szülő, nem csupán tudatosnak, felkészültnek és gondoskodónak kell lennie, de bizony az okkult tudományokban is illő a járatosság. Kell varázsolni (hol kosztpénzt, hol nyulat a kalapból, vagy akár meséket a párna alá), kell látni dolgokat, amelyek nincsenek ott (ki ne látott még volna vasúti sínt komplett akadálypályával és Kövér Ellenőrrel a kanapén?!), és még sorolhatnám. Vannak viszont olyan részei ezen varázslásos dolgoknak, amelyekről néha még beszélni is ciki. Aztán mégis itt vagyunk.

Ahogyan szülővé válik az ember, hamar megtanul hinni dolgokban. Két hetes pici babámnak volt olyan fulladása éjszaka, amelyet egyetlen fülorrgégész sem hitt el, lévén a gyerek szigorúan csak éjjel 1 és 4 között produkálta a tüneteket. Akkor viszont úgy, mint egy asztmás öregember és egy sánta gőzmozdony keveréke. Rettegtünk az ágya felett, aggódva néztük a légzésfigyelőt, és persze minden éjjel órákon át a gyerek a karomban volt, mert ott függőlegesebb tetshelyzetben tudhattam. Napközben aztán semmi.

A háziorvos azt mondta – anyuka aggódós. A specialista azt mondta, túl nagy a mandulája, majd kinövi. A másik szakorvos szerint nincs baj, ha nagyobb lesz a feje, nem hallunk majd ilyen hangokat. És így tovább... Négy szakorvos és egy gyerekorvos konkludálta a helyzetet nagyjából úgy, hogy elsőgyerekes anyuka túlaggódja a dolgot.

A harmadik vizitnél a gyerekorvos nekem írt fel gyógyszert. Antidepresszánst. Gyakorlatilag kiröhögtek, még akkor is, amikor hangfelvétellel mutattam: a gyerek TÉNYLEG nem kap levegőt.

Ekkor kezdtem el másfelé keresni

Az vesse rám az első követ, aki a gyerekéért aggódva nem tenne meg mindent, ami a lehetőségében áll. Így hát voltunk biorezonancia-vizsgálaton, járt nálunk angyallátó, és én elmentem volna akár a sámántáncig, ha szükséges, de egy úgynevezett Nelson-terápia lett a megoldás: a második látogatás után gyakorlatilag megszűntek a gyerek tünetei (nem, nem nőtte ki). És még az okokra is fény derült. Amely okokra a hagyományos orvoslás nem talált volna rá.

Ez az egész tulajdonképpen nincs messze a homeopátiás szerektől

Én speciel a homeopátiás szerekben nem hiszek, de azért csak megpróbálom őket, mielőtt a durvább anyagokhoz nyúlnék a gyerek betegsége esetén. Persze szigorúan a doktornéni javaslata alapján haladunk, de speciel a Nelsont a dokinéni is javallotta, már amennyiben annak lehet venni a tűnődő bólogatással egybekötött vállvonogatást. De alapvetően a homeopátiára is sokan mondják, hogy humbug.

És nem tudom, van-e még ország, ahol ennyire bevett dolog homeopátiás szereket alkalmazni (én öt különböző országban éltem hosszabb-rövidebb ideig, és egyikben sem volt az).

Azután körülnéztem, más mit gondol

És érdekes volt, hogy amint anyukák lettünk (mert azért valljuk be, a dologban az anyukák hormonális viccelődései jó eséllyel játszanak komoly szerepet), egyszercsak komolyan kezdtünk venni egy csomó olyan dolgot, amit addig sohasem. Nekem ez volt a homeopátia, több barátnőm pedig méregdrága laminált A4-eseket ragasztgatott bizonyos helyiségekben, esetenként úgy, hogy azok még a szoba hangulatán is csorbítottak (szerintem).

De szerintük ezek a földsugárzás-árnyékoló lapok (melyek minden geopatikus hatással szemben védelmet nyújtanak) igenis fontos részei a gyerekszobának. Illetve, ahogy egyikük fogalmazott: „az anyósom bemérette, és megvette őket, és ha már ilyen baromi drága volt, hát csak van valami haszna!” Mondjuk a költözés után a lapok már nem lettek visszahelyezve, de addigra bizonyára megoldódott Kornél mindösszes légköri problémája. De persze van, aki ezt veszi komolyan, és tulajdonképpen minden működik legalább egy kicsit, ha hiszünk benne. És én biztos nem leszek az, aki rájuk követ vet.

Nálunk ugyanis tegnap este tisztító járt

A kérdéses leányzót, mint minden ilyen árnyéktudománnyal foglalkozó szakembert ismerősök ajánlották. És ha már a múltkor említett Fekete Ember ennyire beparáztatott minket, úgy gondoltuk, jobb utánajárni, vajon lehet-e tényleg valami (valaki?) a lakásunkban. Még mielőtt úgy járunk, mint a férjem egy kollégája, ahol a gyerek egyszercsak nem csupán az ottani Fekete Embert látta, de beszélgetett is vele, sőt egyszer még azt is kérte az anyjától, hogy Matild néninek is terítsen (!). Úgyhogy a tisztítást választottuk.

Így utólag már beismerem, a hölgy nem boszorkány, mint ahogy azt a múlt héten állítottam, és bár nevesíteni nem tudtam, nem is az volt a lényeg. Ingát és egy füzetkét használva alaposan megvizsgált mindent, nem csupán a lakást, de letisztítva rólunk mindenféle, akár előző élet(ek)ből származó rossz emléket, lelki zúzódást és fizikális betegséget. És mindegy, hogy hülyeségnek hangzik-e vagy sem, az volt az érdekes, hogy ezek az emberek, akár ő, akár az angyallátó vagy éppen egy-egy esetben az orvos mind ugyanazokat a dolgokat említették mindannyiunknál.

Hogy lehet, hogy egy inga kihozza azt a szervi bajt, amit egy orvos heteken keresztül vizsgál? Nem mondom, hogy az ingás módszer a Nagy Megoldás, és az is biztos, hogy a torokgyulladásommal a háziorvoshoz megyek majd először, de azért ezek a dolgok időről időre megrengetik bennem azt az elgondolást, miszerint mindez humbug. Mert nagyon úgy tűnik, nem az.

Zita

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.16 09:35:28bolhabetu

  Ez itt, akkor most a reklám helye?
  A belinkelt oldalon csak egy üres kocka van.

  Akkor már inkább ez:
  [link]

  "A Newton-i fizikát Albert Einstein és Stephen Hawkins "nem lineáris kvantumelméletének" színrelépésével gyorsan túlhaladta az idő"

  A kvantumelméletet nem Einstein és nem Stephen "Hawkins" dolgozta ki, és semmi nemlineáris nincs benne. A Schrödinger egyenlet egy lineáris differenciálegyenlet. Ha az általuk hirdetett módszer valóban hatásos, akkor hamarabb hiszem el, hogy a vudumágia elveire épül, mint ezt a tudománnyal vakítós förmedvényt, ami írnak.

 • 2011.01.16 09:44:41roadrunner

  Azt hiszem jo oka volt annak hogy kirohogtek.Ugy tunik az antidepreszans sem hasznalt.

 • 2011.01.16 09:56:22himpellér

  És mióta pálinkáskenyeret kap a kiscsávó, azóta minden ok?

 • 2011.01.16 09:57:02fougyesz

  tipikus elsögyerekes, felesleges aggódások. majd a másodiknál lazább leszel. igy legalább megélnek a sámánok, osztheopaták és egyéb kuruzslók és te is nyogodtabban alszol. majd 2 év múlva nevetsz magadon

 • 2011.01.16 10:00:32bolhabetu

  "a második látogatás után gyakorlatilag megszűntek a gyerek tünetei (nem, nem nőtte ki). "

  Ezt honnan tetszik olyan biztosan tudni?

  "És még az okokra is fény derült"
  Mi volt az? Nem voltak harmonikusak a gyerek rezgései?

 • 2011.01.16 10:09:05Kobres

  Szerintem neked nem antidepresszans kellett volna, hanem Haloperidol. Aljassagnak erzem, ahogy paraztatod a szuloket, es raadasul tevmegoldasokat ajanlasz nekik.

 • 2011.01.16 10:21:59Öreg Sam

  Hjaaa,erre mondják:amig lószar van,addig veréb is van...
  Minden kereskedelmi tv-ben van naponta betelefonálós jós,meg asztro,meg távenergetikus,meg a tököm tudja hány svihák műsor.
  Próbáltad azokat is?
  Megmondják a tutit.
  A legenda szerint egyszer Einstein papa egy előadásán azt találta mondani:"két dolog végtelen:
  1. az emberi butaság
  2. a világegyetem"
  kis szünet után hozzátette: a világegyetemben nem vagyok teljesen biztos... :D

 • 2011.01.16 10:50:52Sajátvélemény

  Nem nagyon szoktam hozzászólni ilyen témákhoz, mivel ez amolyan víz-olaj kérdés, azaz mindenkit megoszt. Számomra nem kérdés, hogy ezek közül a technikák közül a legtöbb szemfényvesztés kategórai.

  Viszont kérdéseim lennének az itt felszólaló bölcsekhez:
  1. Vajon mindent tudunk az ember és a világ működéséről? Főleg, Ti mindent tudtok, vagy csak sok mindent tanultatok az iskolában?
  2. Ha most 1616-ban lennénk (ekkor nyilvánították Kopernikuszt eretneknek), akkor vajon mit gondolnánk az antibiotikumról, az űrhajózásról, vagy a személyi számítógépről? Kb hasonló bejegyzések születtek volna akkor a heliocentrikus világképről halett volna akkor blog, nem?
  3. Bölcs első gyerekes aggódónak tituláló úriembernek üzenem: neked van? Mármint gyereked? És helyetted a feleséged/párod aggódásakor is hasonló empátiával kezelted az ügyet? :)

  Üdv

 • 2011.01.16 10:51:20devadel

  a biorezonancia biznisz mlm rendszerben működik. ha belépsz, párszázezer forintért meg kell venned a gépet, plusz betanítanak erre az áltudományos hazugságáradatra. azután neked termelned kell, minél több hülyét kell bepaliznod a szövegeddel és a kamu gépeddel.

  ha jobban utána tudnánk nézni, bizonyára kiderülne, hogy a cikket író néni is rendelkezik ilyen géppel, vagy több olyan emberrel, akit beszervezett, és alatta árulja a hazugságot, drágán.

  így működik ez.

 • 2011.01.16 10:54:18devadel

  sajátvélemény:

  természetesen nem tudunk mindent a világról. azt viszont bármikor megtehetjük, hogy az ilyen látó emberből egymástól függetlenül kihívunk hármat, hogy mérje be a szobát. ha hárman egymástól függetlenül ugyanazt mondják, akkor elhisszük. ha hárman három különböző dolgot "mérnek", akkor hazudnak.

  mások már megcsinálták, sokszor. az derült ki, mindig, hogy hazudnak.

 • 2011.01.16 11:05:03bolhabetu

  Persze, hogy nem tudunk mindent a világról. De ez egy annyira triviális észrevétel, nem értem miért kerül elő mindig az ilyen témák kapcsán. Ugyanis semmivel nem segíti a konkrét kérdésről folytatott konkrét vitát.

  Egyébként a "Nelson-terápia" oldalán hivatkoznak a modern tudomány valóban megalapozott eredményeire. Teljesen hibásan, félrevezető módon. Én erre hívtam fel a figyelmet.

 • 2011.01.16 11:05:30fougyesz

  3. Bölcs első gyerekes aggódónak tituláló úriembernek üzenem: neked van? Mármint gyereked? És helyetted a feleséged/párod aggódásakor is hasonló empátiával kezelted az ügyet? :)

  Igen van!
  Nem hivtunk se sámánt, se angyallátót, se biorezonanciamérőt.
  Van aki hiv. Aztán javul a helyzet és ráfogja. Vagy egyszerüen magát nyugtatja meg annyira, hogy azt hiszi, attól lettek jobbak a dolgok. De ettől még hazugság marad... Az elkeseredett ember egy füsyálban is kapaszkodik, aki businesst csinál belöle pedig köcsög...

 • 2011.01.16 11:05:54Puszpanya

  bolhabetu kérdéseire adott válaszokra én is kíváncsi lennék.

  Nem tudom, h vannak-e boszorkányok, gyógyítók és látnokok.
  Ha nagy bajom lenne, hinnék bármiben, ha az kell a gyógyuláshoz.(igazából bizonyítékom van, h működik, de a túl racionális agyam nem akar ezzel foglalkozni)
  S addig nincs baj, amíg a gyerek betegségét el vagy ki lehet ingázni.

 • 2011.01.16 11:23:00Megszívtuk-Waze

  Irigyellek benneteket. kétszer elolvastam és nem tudom, hogy miről írt? mitől múlt el, mi volt az ok?

 • 2011.01.16 11:38:30vidéki men

  Eddig sikerült a tudományos okfejtést olvasnom a Nelson-terápiáról:

  "Ezután az elektronika alapjait olyan neves feltalálók, mint Volta, Ampere és Ohm ültették át a biológiai tudományba."

  - Neves, mert az elektromosságból erre a három névre emlékezett általános iskolából?
  - "Ezután" alatt itt Einsteinre meg Hawkingra utal vissza, ami baromság, mert jóval előttük éltek "ohmtörvényék".
  - Volta kb felatalálta az elemet, Ohm a legalapvetőbb elektromos(!) összefüggésre jött rá, Ampére meg kb az elektromágnesesség alapjait fedezte fel.
  - Az elektromosság nemegyenlő elektronika.
  - Egyrészt elég keveset tudtak az elektromosságról/áramról, így átültetni sem nagyon volt mit, kivéve, ha arra gondol a szerző, hogy egyikük-másikuk néha békákat is kínzott.

  A posztoló annak a fajta embernek tűnik, aki beveszi az intelligens mosóport.

  ORVOSHOZ nem kellett volna vinni a gyereket? Másikhoz. Esetleg videofelvételt készíteni a gyerekről amikor rosszul van. És ha akkor sincs semmi javulás, akkor jöhet az összes sámán. Mi lett volna, ha nem gyógyul nem a gyerek, hanem valami rossz történik, mert anyuka inkább a sámánokhoz hordja a gyereket mint keres egy rendes orvost?

 • 2011.01.16 11:48:10Megszívtuk-Waze

  Az a szerencse, hogy én védve vagyok mindenféle ilyen hatástól.
  Megmondom mit kell tennetek.A júniusi teliholdkor az árokparton szedett csalánnal a bal vállon átnyúlva 3x megcsapkodni a hátadat. Majd a jobb vállon átnyúlva szintén.
  Ezek után még a Bagoly huhogás sem árthat!

 • 2011.01.16 11:51:46jabbok

  Ugyan, nem értelek titeket, szkeptikusok! Ezek a kezelések igenis garantáltan elkérik a célzott hatást.

  Kifizetik őket.

 • 2011.01.16 11:51:56Megszívtuk-Waze

  Jav:

  Bagoly huhogása
  És Fuck Shui

 • 2011.01.16 11:56:07jabbok

  Az egyik ismerős házespárnál iker down-babák vannak. És második éve hordják őket biorezonancia és egyéb kezelésekre. Ugyanis, ha nem tudnátok, a down is gyógyítható!

  Ha csak századannyi pénzt és fele ennyi energiát fordítottak volna rá, hogy a megfelelő korai fejlesztést megkapják a gyerekek, és hogy szeressék őket olyannak - down-nak - amilyenek valójában, akkor sokkal előrébb tartanának ők is, meg a gyerekek is.

  Én a magam részéről az ilyen "gyógyítókat" súlyosabban büntetném, mint a kábítószer-kereskedőket.

 • 2011.01.16 12:52:05bolhabetu

  "mint Volta, Ampere és Ohm "
  Kimaradt a felsorolásból hű társuk D'Artagnan.

  Ez is érdekes:
  "Különböző tudós körök, mint pl. a Royal Rife, "

  Az ember egy "quack"-tól azt várná, hogy legalább a "quack"-történelemmel tisztában van. Royal Rife egy személy, nem egy tudós kör. A mai biorezonancia-sarlatánság egyik megalapozója.

 • 2011.01.16 12:53:37ms.sheila

  Kedves Zita!
  Ne foglalkozz a kétkedőkkel, a lényeg, hogy a te problémád megoldódott. Az én tapasztalataim is hasonlóak a tiédhez, de a hit persze komoly dolog, sokszor nem engedi, hogy felismerjük, nemcsak az általunk már ismert dolgok vezetnek eredményre.
  Ismerjük a story-t, amikor Bell bemutatta a Francia Akadémián találmányát, több100 akadémikus kiabálta, h CSALÓ! Nem hitték el, hogy lehetséges miandaz, amit ma telefonálásnak nevezünk.

 • 2011.01.16 13:04:14lubo

  "egy úgynevezett Nelson-terápia lett a megoldás: a második látogatás után gyakorlatilag megszűntek a gyerek tünetei (nem, nem nőtte ki). És még az okokra is fény derült."

  Zita ezt fejtsd ki légyszi, mert így eléggé a levegőben lóg az egész cikk. Vagy legalább adj egy linket ehhez a Nelson-módszerhez, hogy utána tudjunk nézni. Köszi szépen!

 • 2011.01.16 13:14:29bolhabetu

  "amikor Bell bemutatta a Francia Akadémián találmányát, több100 akadémikus kiabálta, h CSALÓ"

  Neeeee! Bell amerikai volt. A telefon fizikai működését senki nem vitatta. Egyedül a technológiában rejlő üzletet nem látta meg a Western Union elnöke, amit meg is bánt utóbb. A telfon mindettől függetlenül pár év alatt világszenzáció lett, és teljesen átformálta a világot.
  A bionergetikai gyógyítás egészen az ókorig visszavezethető valamilyen formában. És mire jutott sokezer év után? Még mindig csak életmód magazinok cikkei alatt folyik róluk némi vitaféleség.

 • 2011.01.16 13:32:21m4st0d0n

  Trollposzt az index címlapon. Kell ez nekünk?

 • 2011.01.16 13:38:53vidéki men

  "amikor Bell bemutatta a Francia Akadémián találmányát, több100 akadémikus kiabálta, h CSALÓ"

  Egyrészt több SZÁZ(!)francia akadémikus? Az akadémia nem doboskör vazze.

  "In 1880, Bell received the Volta Prize with a purse of 50,000 francs (approximately US$230,000 in today's dollars[112]) for the invention of the telephone from the Académie française, representing the French government."

  Jahh, és a csalásért a francia akadémia adott neki egy 230 ezer dolláros díjat.

  Én amúgy teszek rá ki mit vajáskoskodik, de tudósok neveit ne keverjük bele kérem. David Copperfield sem dobálózott a Maxwell-egyenletekkel.

  És tudjuk, hogy a placebó is hat. Be van bizonyítva, nem olyan nehéz. A biobirizgátorok is bebizonyíthatnák, hogy hat-e a bohóckodásuk. Ugyanolyan módszerekkel, mint ahogyan gyógyszereket vizsgálják. X ember egyik fele kapja az adott kezelést, a másik fele nem (csak azt hiszi). Letesztelik statisztikai próbával, hogy szignifikáns-e az eltérés a két csoport gyógyulásában. Oszt igen, vagy nem. Miért nem csinálnak ilyen teszteket? Mert kiderülne, hogy kóklerek.

 • 2011.01.16 13:45:29arisztox

  Ritka alattomos és undorító egy írás. A cikkben vannak tények (ezeket kár vitatni), és sejtetett (ó, csak módjával sejtetett) "összefüggések". Éppen alkalmasak arra, hogy azokat, akik amúgy világéletükben hülyék voltak a természettudományokhoz, de azért valamennyire csak-csak elhitték, hogy a természettudományok járnak a helyes úton, azokat elbizonytalanítsa. Itt tartunk (pl. Gutenberg után több mint 500 évvel).

 • 2011.01.16 14:12:59phoboss

  Csak aztán nehogy legyen olyan tökkelütött olvasó, aki beveszi ezt a baromságot és ha valami baja lesz a gyerekének, hasonló módszerhez folyamodik ahelyett, hogy keresne egy rendes orvost.

 • 2011.01.16 15:33:01varkerti

  ORVOSOK....csak az hisz vakon az orvosban, akinek nincs gyereke és nem járt velük kálváriát...
  IGENIS, mindent ki kell próbálni, ami nem kerül sokba, mert az korrekt alternatív gyógymódok nem kell, hogy sokba kerüljenek, mégis használnak.
  És ha akárcsak a placebó hatás miatt is - mennyivel jobb, hogy a gyereknek egy cukorgolyó miatt elmúlik a baja, mintha agyonterhelem a máját és emésztőrendszerét hatóanyaggal? Az ember hite sajnos, nem olyan erős, hogy ne kellene megtámogatni kivülről. Ha kivülről megtámogatják, csodás gyógyításokra és gyógyulásokra képes.
  Jó írásnak tartom a fentit, mert tipikus női gondolkodást tükröz, az anyáét, aki mindent megtesz a gyermekéért. NE hallgass a rosszindulatú, semmiben sem hívő kommentelőkre.
  Phobossnak meg üzenem, hogy 3 orvost (vagy mennyit ) is felkeresett a cikkíró. Rendes orvos meg kevés van, sajnos.

 • 2011.01.16 15:41:02vidéki men

  Azt írod "hatóanyaggal". HATÓ-ANYAG: olyan anyag ami hat.

  Az hogy volt három orvosnál és egyik sem tudott segíteni, az miért jelenti automatikusan azt, hogy nem kezelhető. Érdekes vajákosból többet kipróbált mint orvosból...

  "Jó írásnak tartom a fentit, mert tipikus női gondolkodást tükröz"

  Kérlek ne sértegesd a nőket, az ilyen sztereotípiák miatt nem akartak szavazójogot adni nekik.

  A hit fontosságáról írsz, de az elején leszögezed, hogy aki az orvosokban hisz az nem járt még kálváriát. Gondolom Te jártál, és nem hiszel bennük.

  Egyébként szerintem ez azért van, mert az orvosoktól ELVÁROD hogy meg tudjanak gyógyítani, a szeánszoknak meg ilyen mindenmindegy, hátha bejön alapon mennek neki az emberek. Így kevésbé kritikusak a sikertelenséggel szemben, de sokkal nagyobbnak értékelik a sikert.

  8 ezer egy egy órás ilyen Nelson kezelés. Mennyi egy magán fül-orr gégésznél egy vizit?

  IGENIS mindent ki kell próbálni, de mielőtt a faygasztóban kezdem keresni a lakáskulcsomat, általában benézek előtte a fiókba.

 • 2011.01.16 19:00:51mmmmmmmmm

  bolhabetu! Bell skót !

 • 2011.01.16 19:12:40bolhabetu

  Akkor tévedtem. Mindenesetre a telefont már Amerikában fejlesztette ki.

 • 2011.01.17 12:46:51m4st0d0n

  @vidéki men: "IGENIS mindent ki kell próbálni"

  Egyezek veled, arra való az egyetem :)

 • 2011.01.18 00:48:08hörrr

  de fura, hogy a szkeptikusok versengve osztják a posztolót, elszántan ítélkezve... kicsit pánikszagú.

  sztem úgy jobb szkeptikusnak lenni, hogy az ember nem kap idegrohamot attól, ha olyasmivel találkozik, amit tudományos alapokról nem lehet megmagyarázni. mert a jobb helyeken hozzáteszik " a tudomány mai állása szerint"... az ember egyelőre nem az az állat, amelyik minden dolog okával vagy okozatával tisztában van... ahhoz az egész faj túl fiatal. kerüljük a kuruzslókat, és ne korlátozzuk a világképünket ilyen sarkosan. a "tudomány és racionalitás mindenek felett" is csak egy vallás a sok közül. és sok dogmatikus követője van

 • 2014.08.05 15:24:10antonov

  ostobaság...csalók tömege veri át ebben a pillanatban is a gyógyúlni vágyókat...amig nincs hiteles bizonyíték egy gyógyhatásra (és itt nem a szájhagyományt kell érteni..."anyósom meggyógyult, sőt a fiam is ebihallá változott a cuccostól rövid időre") addg minden csalás

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta